• Äldre 11 Sep 17:45
    409927 visningar
    1291 svar
    1291
    409927

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Sommartroll:
    Lider verkligen med dig, och förstår din oro.
    Dock känner jag två människor i min närhet som haft hjärtmuskelinflammation och de symptomerna går inte att ta miste på, det är en fruktansvärd trötthet samt anfåddhet, min granne orkade nästan inte tas sig hit utan att vila flera gånger på vägen.
    Men är du orolig så ska du givetvis söka läkare, ibland är de det enda som lugnar oss.
    Tycker också du ska sluta känna på din puls (vet att det är lättare sagt än gjort) men försök..
    Hoppas det löser sig med er son och det trassliga med din fru o att "bölden" i rumpan avlägsnar sig...
    Viktigast är i dessa jobbiga stunder är att vara egoistisk, tänk på dig själv och vad som får dig att må bra.
    Ta promenader, rensa dina tankar om inte med din fru så kanske med någon annan.
    Ha nu en skön Lördags kväll, vi finns här för dig... Kram !

  • Äldre 12 Sep 09:37

    Hjärtesjälen:
    Ja det är viktigt att ta till sig det läkarna säger och inte spekulera för mycket själv.
    Skönt att du är tillbaks här hos oss andra.
    För mig är läget ganska oförändrat, har fortfarande bra och dåliga perioder.
    Hade ett riktigt bryt i våras men det kom säkert efter all stress och oro då jag och barnen fastnade i Egypten pga vulkanutbrottet.
    Mycket bättre nu men jag kan inte säga att jag är fri från mina extraslag.
    Jag slutade på mitt jobb i somras och pluggar nu på heltid till ekonomiassisten, jätte roligt men lite stressande då jag satsar mycket och är rädd för att inte klara mig... men än sålänge går det bra..

    Kram !

  • Äldre 12 Sep 17:20

    Hjärtesjalen: Är du helt utan extraslag under motion ? Jag kan få det ibland under men kan nog mer känna att de ökar ibland efter motion..

  • Äldre 16 Sep 18:25
    pågmamman skrev 2010-09-16 16:21:51 följande:
    Måste bara höra med er här inne. Vet att de flesta av oss fått höra av våra läkare etc att inte hålla på att ta puls och blodtryck och så... Men vet att många av oss ändå inte kan låta bli.. Jag kollar min puls och blodtryck ibland med blodtrycksmätare som även har en indikator för arytmi. Ngn annan som har en sådan? Mitt blodtryck pendlar väldigt och ligger ofta väldigt lågt, även då jag har hög puls. För ngr kvällar sedan fick jag utslag på arytmi indikatorn flera gg. De gg jag fått det innan har det varit vid enstaka tillfälle och inte upprepats. Vet ngn här om den ger utslag även för ofarliga extraslag? Elelr om det automatiskt innebär typ att man har uppe håll i hjärtslagen elelr ngn anna otrevligare arytmi?
    Kan tyvärr inte hjälpa dig, hade en bt mätare för länge sedan men den höll på att ta knäcken på mig så jag gav bort den. Försöker nu gå till vc och mäta en gång per halvår, jag har dock tendens till högt bt. Skulle däremot tippa på att din mätare ger utslag på all typ av oregelbundenhet, den kan väl omöjligt svara på vad för typ.. eller ? Hoppas någon kan ge bättre svar..
    Hur har du det annars, är det jobbigt nu ?

    Kram till dig och er andra...
  • Äldre 26 Sep 12:14

    Linda71:
    Härligt att du funnit ett sätt att leva trots extraslag. Känner igen mig i allt du skriver, du har så rätt. Detta med att vara egoistisk och tänka mer på sig själv är jätteviktigt för oss. Jag h ar blivit mycket bättre på att säja NEJ och insett att jag inte kan vara med överallt. Nu när jag studerar har jag extremt mycket "egentid" och det är jätteskönt. Hoppas bara jag kan hitta en balans när jag väl ska börja jobba igen.
    Kram på dig och alla andra !! (kladdkakan som jag ska bjuda min familj på skriker att den är klar )

  • Äldre 27 Sep 11:56

    Allasväl:
    Berätta gärna mer om kursen du går.. nyfiken om vad du tycker, några tips kanske du har ??

    Jag gick en gång hos en psykolog men hon avslutade vår timma med att: Jaha, jag tror inte du behöver komma till mig mer.. kan inte se att du behöver min hjälp. Då gav jag upp med den sortens hjälp.
    Har sedan haft tur med bra och förstående läkare och så er alla här såklart, det har räckt långt för mig (men förstår att det inte gör det för alla) Att prata med andra i samma situation har givit mig lugn, att få veta att man inte är ensam.

    Nu har jag fått operationstid, den 23/10 ska jag ned till Göteborg. Är nervös men vet samtidigt att jag måste göra detta för min egna skull. Någon här inne som fått narkos på länge ? Gjorde själv en skrapning under narkos för många år sedan o det gick bra. De på kliniken har talat med narkosläkaren och han har godkänt mig trors extraslag. Måste dock snart sluta med mina Stressgard, hoppas jag kan hålla mitt inre i schack ändå.

    Hjärtfröken:
    Vet att du tränar endel, har du märkt att det kan bli för mycket och att det har en negativ inverkan ? Konstigt att alltid lagom e bäst Tungan ute

    Nähä, dags o plugga vidare..

    Kram Kram

  • Äldre 28 Sep 14:26

    Hjärtfröken:
    Du är klok du, tack vare dig hoppar jag över träningen idag (kör en storstädning istället)..
    Jag ÄR slarvig på att vila, gör aldrig det mitt på dagen, däremot slappar jag gärna framför TVn på kvällen och sedan sover jag väldigt bra.

    Hur sover ni andra ? Jag känner att jag verkligen återhämtar mig under natten och det är ju A och O.

    Funderar på en sak till: Är det något ni underviker helt pga era hjärtproblem ? Mat, dryck eller att göra något speciellt ? Snurrade in på att apelsinjuice inte var bra, har inte druckit det på lääänge men nu provat igen och märker ingen skillnad. Nää lagom av allt kanske ska gälla även för oss, eller finns det något ??

    Till operationen, jag ska genomgå en bröstförminskning som jag fått via landstinget. Uppfyller kraven och då det besvärar mig (inte minst vid löpning) så har jag bestämt mig för att göra detta. En kusin till mig har gjort detta och det är det bästa hon gjort. Ska fixa detta på Art Clinic i Gbg den 23/10, hoppas det ska gå bra.

    Nop nu har jag skrivit färdigt massa budgeter, dags för redovisning.... Hoppas på bra betyg !!

    Kram på er hjärtevänner !!

    PS: Hjärtesjälen hur mår du ?

  • Äldre 5 Oct 22:17

    Hjärtfröken:
    Hoppas ditt bakslag släppt och att du är tillbaks på den rätta "stigen" igen.. (även om man går bakåt, sidledes och kanske tillock med baklänges ibland)
    Va skönt att läsa om att din Pappa har blivit piggare, enkla saker och en stark vilja kan skapa underverk...

    Fick mens i Söndag och har idag haft ett litet bakslag, huvudvärk också.. hoppas bara att jag inte åker på en förkylning..
    Så trött nu så jag ska kojsa tidigt.. God Natt på er vänner !!

  • Äldre 12 Oct 20:24

    Ansan: Välkommen hit !
    Håller med Hjärtfröken i det hon skriver, det kan bero på massa olika saker som vi gör, inte gör och känner... det finns tyvärr inga givna svar.

    Jag slutade i Söndag med mina Stressgard (får inte äta 2 veckor före operationen), känner mig orolig, ångestfylld och irriterad.
    De hjälper nog mig ganska mycket ändå de där pillren..
    Fler som fortfarande äter Stressgard ?

    Hur mår ni andra ?

    Kram

  • Äldre 16 Oct 14:54

    God helg på er !

    Här verkar det vara lungt, hoppas det är ett gott tecken..
    Jag har klarat mig utan Stressgard nu en vecka, åt också bara två tabletter på morgonen och inga på kvällen.
    Lite känningar har jag haft men inget jättejobbigt, är dock på dåligt humör då min fot fortfarande inte är bra vilket betyder att jag inte kan träna som jag vill. Har tagit till cykeln lite för att få upp lite puls, tycker dock inte det är kul o cykla...
    Om en vecka opererar jag mig och då lär jag få hålla mig lugn ett par veckor, hoppas det går bra..

    Hur mår ni andra ?

    Kram på er !

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12