Forum Allmänna: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Mån 22 mar 2010 20:43 Läst 253798 gånger Totalt 1284 svar
  Visar endast inlägg av Hjärttjejen - Visa alla inlägg
 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Mån 22 mar 2010 20:43 #195

  Å vad roligt att höra om "nästanjobbet" allasväl, DU är het på marknaden{#lang_emotions_wink} det måste kännas hur bra som helst.

  De där artiklarna som du läst om lågt kortisol, utbrända binjurar låter superintressant, vart hittade du dem? De skulle jag hemskt gärna vilja läsa, VILL läsa ALLT man kan komma över....man får ju liksom vara sin egen detektiv.

  Jag tycker absolut att du ska byta läkare om du känner att du är stämplad....fy, finns på tok för många läkare av den typen. OM de tog bättre hand om människor som oss så skulle samhället i slutändan göra stora ekonomiska vinster. Säkert är varannan människa som kommer till en doktor där p.g.a ngn typ av stressrelaterad sjukdom/symptom. Att bara sätta oss i facket "inbillningssjuka" gör samhället ännu sjukare. Strunt samma av vilken anledning man får vare sig, magproblem, huvudvärk, muskelvärk, hjärtproblem etc. Symptomen/problemet är där och vi borde både få snabbare hjälp, bättre bemötande och framförallt tas på allvar. Jag blir sååå irriterad.....Har du läst Clas Malmströms artiklar? Det är en klok man och fler borde ta efter honom....Dessutom borde det vara en självklar tur i rehabiliteringen för oss med ev. stressrelaterade sympton att vi remiteras till en stressklinik ganska omgående.
  Jag har fortfarande inte fått min...väntat 2 månader nu....prata med dem förra veckan, kan ta typ 2 veckor till. MEN jag är glad att jag har något positivt framför mig{#lang_emotions_smile}

  Minns inte om jag frågat det tidigare...men vad är zinterapi, låter superspännande, kostnad etc?

  Bebis...{#lang_emotions_gravid} Jag vill oxå ha en bebis till....tyvärr inte min man. Han tycker att det räcker med 2 barn. Dock skulle vi ha en bebis när jag var 39 år, men fick ett sent missfall{#lang_emotions_cry}Supertråkigt då det kändes som sista chansen liksom.....MEN jag kan fortfarande inte helt ge upp hoppet om att övertala honom{#lang_emotions_dreamer} trots mina 42 år så känner jag mig inte en dag äldre än 30{#lang_emotions_wink} (förutom dagar då arytmin är som värst då)

  När det gäller hjärtat så läste jag precis idag på en "frågaläkarsida" där en tjej ställde fråga kring extraslag och graviditet...det är absolut inte farligt...så det ska du nog inte oroa dig över. Man kan få extraslag i samband med graviditet men absolut inget farligt för kroppen/hjärtat. Å dina är ju utredda som ofarliga{#lang_emotions_smile}

  Jag tror verkligen att du kan släppa de där 16 extraslagen....hade det varit något oroväckande så hade du för länge sen varit under läkarvård.....jag lovar allasväl, läkaren skulle aldrig ha struntat i det, vare sig för din eller hans/hennes skull.

  Jobbar du heltid nu? Isf hur fungerar det?

  Än en gång....saknar er andra här inne{#lang_emotions_surprised} ho ho!!

  Kram från mig och må så gott alla{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Mån 22 mar 2010 20:45 #196

  oops!
  glömde svara på frågan kring stressgard.
  vet inte om jag törs blanda betablockerare och stressgard???
  kan få såna nojjor kring att blanda saker....det kanske påverkar kroppen konstigt?? Sån är jag{#lang_emotions_wink}

  kram igen

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Mån 22 mar 2010 21:33 #199

  hej aeri och välkommen till tråden{#lang_emotions_smile}

  jag är helt övertygad om att extraslag kan påverkas av våra hormoner, i ditt fall p.g.a ngn av de kvinnliga hormonerna. vet flera härinne och på andra sajter som får mer problem med sina extraslag vid menstid/ägglossning. det kanske är så att du behöver tillsätta östrogen om du är i övergångsålder....inte kemiskt östrogen(tror jag inte är bra på ngt sätt) men den naturliga vägen, genom kost??

  bara en spontan tanke sådär....

  mycket naturligt östrogen finns bl.a i sojabönan

  allasväl; stresskliniken jag ska till heter PBM (går via danderyds sjukhus), det är en privat klinik som under en kortare tid haft samarbete med sthlms läns landsting för att försöka minska sjukskrivningarna, tur för mig{#lang_emotions_smile}

  den där läkaren som inte fattade varför du ville till vidarkliniken är ju tyvärr ännu en i mängden som inte borde vara läkare....{#lang_emotions_demon} att många allmänläkare ska ha så svårt att förstå att MYCKET symptom är stressrelaterade på ngt vis och där rehabilitering bör ligga hos en stressklinik. läkarna vill gärna behandla symptomen men gärna inte orsaken......korkat!!! stressklinikerna jobbar "runt" patienten och angriper problemen från alla håll, de går på orsaken inte så mycket på symptomen.

  tycker absolut att du ska stå på dig om du vill vidare till en stressklinik, kolla på nätet om det finns ngn där du bor.

  kramis{#lang_emotions_heart}-fröken

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Tis 30 mar 2010 22:50 #200

  Ho ho....vart har alla tagit vägen, så tyst härinne{#lang_emotions_frown}

  hur mår ni?

  Själv äter jag sista betablockeraren imorgon, sååå skönt att äntligen bli av med medicinen{#lang_emotions_smile}

  Har oxå idag fått två kallelser till Danderyds sressrehabklinik, 2 månader tog det bara....men bättre sent än aldrig, ser mycket fram mot det. Ska först på ett bedömningsmöte med en läkare à 2 tim, därefter på ett lika långt bedömningsmöte med en psykolog (KBT-are). Därefter sammanställer de tillsammans för att sedan se hur de ska "ta sig an mig". Kommer att få möjlighet till både sjukgymnast, yoga, sömnrådgivning, specialistläkare, KBT-samtal, stressbedömning etc. Man går tydligen 1 gång i veckan så länge det behövs, man gör oxå en uppföljning 6 månader efter avslut.....verkar super!!!

  Hjärtat är som det bruka, något bättre sista dagarna....säkert solen som gör underverk:)

  kram till er, å skriv lite nu...saknar er{#lang_emotions_laughing}

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Ons 31 mar 2010 21:02 #203

  Hej å kul att höra att ni lever {#lang_emotions_wink}

  Allasväl; det är till Danderyds sjukhus jag ska, så det är vanliga landstinget....är verkligen superglad över att jag lyckats få en plats....men jag fick själv leta upp det på nätet och fixa papper(remiss) till min läkare som i sin tur fyllde i och skickade in. Har du provat att söka på stressklinik inom ditt närområde? Prova....det kanske finns ngt projekt eller att ngt sjukhus har stressklinik. Verkar ju konstigt om det bara finns i Stockholm.
  Hur mår du annars med allt, jobb, hjärtat etc?{#lang_emotions_heart}

  Finskaflikkan; jag tror absolut inte att du ska vara orolig....förmodligen så är det din infektion i kroppen som gör att hjärtat bökar en massa extra.
  Eftersom du är så pass undersökt så ska du nog inte oroa dig alls.....oron gör ju tyvärr allt mycket värre, hjärtat brukar svara negativt direkt{#lang_emotions_yell} Försök  att koppla in "din advokat" den rösten som säger att ditt hjärta är friskförklarat....det brukar hjälpa{#lang_emotions_smile}

  Kram kram till er{#lang_emotions_heart}

  ps.idag tar jag min sista betablockerare, jippie....imorgon blir det joggning med högre puls och ett glas champagne till kvällen tror jag{#lang_emotions_wink}

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Tor 1 apr 2010 13:05 #205

  hej lillapinglan....klart du inte kommer att få en hjärtinfarkt, ditt hjärta är väl konstaterat friskt? men jag förstår dig...ibland undrar man när hjärtat totalt flipprar....trots läkarnas alla utlåtande, tester och dyl. så är det svårt med positiva tankar när man är mitt inne i det. men man får försöka koppla in sin inre "advokat" som talar om att du ska inte dö, du är bara stressad....inte så bara iofs, den är farlig i längden. nu svar på din fråga. vet inte vart du bor? i stockholm finns det iaf möjlighet till stresskliniker(tror det finns 3 st) om du lyckas få din läkare att skicka remiss. men jag tror oxå att det bara är under en kortare tid nu som ett försöksprojekt pågår mellan kommun och landsting. ett projekt som bygger på att förminska sjukantalet. googla på stressklinik inom ditt närområde och ligg i själv....jag har, tyvärr, insett sen jag blev sjuk att man måste vara jävligt driftig, stark (och helst frisk) för att få rätt hjälp....helt galet egentligen. men det ska bli sååå skönt att få "rätt" personer runt mig....som förhoppningsvis kan hjälpa mig till en friskare framtid. lycka till och återkom gärna om hur det går. kramis

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Tor 1 apr 2010 23:51 #208

  finskaflikkan; skönt att höra att du mår bättre, kopplade du in advokaten:) vilka betablockerare äter du och vilken styrka tar du vid behov?

  allasväl; googlade lite på stressklinik och lund, hittade tyvärr inget. men det verkar finnas en hel del ute i landet....tycker absolut att du ska ringa din läkare och kolla om det inte finns ngn i närheten. har förstått att en del sjukhus har egna stresskliniker.

  och ja...det känns verkligen ok att få börja jogga igen, sååå skönt och befriande, märker dessutom att hjärtat svarar med mindre arytmi....å det är ju inte fel.

  funderar dock lite kring mitt blodtryck...var hos min doktor idag och han var lite bekymrad, men inte mer än så ;) hade 80/45, väldigt lågt och inte konstigt att jag känner mig snurrig ibland :)

  kram och natti

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Lör 10 apr 2010 18:51 #216

  Åh vad glad jag blir{#lang_emotions_laughing} Tjoho för dig allasväl att du är gravid....det var ju så sent som i mars som du nämnde att du var sugen på en bebis och så är du det nu, fantastiskt roligt och GRATTIS! Hur mår du annars? Har du hittat ngn ny läkare, hur är det på jobbet, ngr nya svar från hjärtläkaren etc?

  Hur mår ni andra, är det lugnt med era hjärtan?

  För min del har det varit lugnt under 10 dagar nu, TROTS att jag slutat med betablockerare. Hua, inget jag rekommenderar, var verkligen jättejobbigt med nedtrappningen....men nu är jag fri{#lang_emotions_smile} äter stressgard (hälsokost) verkar funka....men man får vara lycklig för varenda lugn dag{#lang_emotions_sealed} Sen har jag oxå börjat kunna jogga fritt, utan att behöva tänka på pulsen....idag sprang jag milen, superskönt{#lang_emotions_laughing}

  Å våren är här, tror jag är bra för oss alla, äntligen lite sol och ljus{#lang_emotions_sunny}

  Kul oxå att du hemlis varit inne.....det är ju faktiskt tack vare dig som tråden finns, en tråd som har betytt hur mycket som helst för mig under den svåraste tiden{#lang_emotions_laughing} och som gett oss möjlighet att "träffa" varandra! Gulliga du{#lang_emotions_flower}

  Ha en fin kväll alla hjärtevänner, kram kram{#lang_emotions_heart}

  undrar fortfarande vart hjärtesjälen tagit vägen, saknar henne{#lang_emotions_cry}

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Lör 10 apr 2010 22:20 #220

  Hej igen:)

  Så häftigt att magnesium fungerar för dig{#lang_emotions_smile} Hur många mg äter du per dag? tror inte att det ska vara ngn fara, läser direkt på min magnesiumburk "-inga ogynsamma effekter på fostret har påvisats"....men det gäller upp till 360 mg/dag. Fråga din doktor eller googla om du äter mer än 360 mg så att du är helt säker. Vad glad jag blir att det är lugnare i hjärtat och att du inte känner den där irriterande stresskänslan/oron/ångest (blä) som kan komma vid arytmin.
  Sen hoppas jag verkligen att du får bli sjukskriven så att allt går bra den här gången. Se till att stå på dig....annars är ju risken överhängande att kroppen säger ifrån och stressen kryper på. Det du behöver nu är vila från ditt stressiga arbete och inte minst din oförstående chef....{#lang_emotions_money_mouth}

  Mitt blodtryck ligger fortfarande lågt, lite snurrigt ibland{#lang_emotions_dreamer}....men det är som lägst när jag ligger ner, ngt högre (åtminstone 90-100/50) när jag sitter upp, å det är ju bra{#lang_emotions_laughing}
  Att jogga har alltid varit en träningsform som jag gillar, men tyvärr inte fått göra under 4 månader när jag ätit seloken. Dock har jag promenerat oerhört mycket upp mot 2 tim/dag när jag har varit dålig....förmodligen har det byggt upp min kondition väldigt bra, kändes faktiskt inte speciellt jobbigt efter milen{#lang_emotions_laughing} så det kommer absolut att bli fler mil framöver{#lang_emotions_tongue_out} I samband med att jag slutade med seloken så började jag direkt att jogga, kanske att själva joggandet har den positiva effekten på hjärtat, vet inte ??
  Nej, jag har inte gjort ngt 24 timmars, pulsen reagerar som den ska/brukar. Kände iofs ngr enstaka dubbelslag idag när jag sprang.....men det är inte farligt säger de vise, så det får jag tro på{#lang_emotions_smile}

  Stressgard innehåller magnesium, kalcium, L-tyrosin (aminosyra-tror jag), alla b-vitaminer och Griffonia extrakt (tryptofanhöjande...det som ökar serotoninet).
  Känner mig skönt avslappnad i kroppen och sover mycket bättre{#lang_emotions_laughing}

  Vad som påverkar vad, är svårt att säga....men det strunt samma, jag är glad så länge arytmin håller sig borta och NJUTER i fulla drag{#lang_emotions_cool}

  Med andra ord allasväl så kan vi glädjas med varandra över att våra hjärtan för tillfället är lugna{#lang_emotions_heart}......men vi kan oxå konstatera att man är tvungen att vara väldigt driftig och agera sin egen detektiv för att få den rätta hjälpen.....blir såååå irriterad på att man inte utreder mer kring orsakerna och det bakomliggande som stör våra hjärtan....
  Hade jag lyssnat på min arytmiläkare så hade jag nu ätit dubbel dos seloken och förmodligen legat i sängen och varit deprimerad{#lang_emotions_cry} de behandlar BARA symptom!!

  Ta hand om dig nu och njut i fulla drag över din graviditet....måste nog erkänna att jag är lite avis{#lang_emotions_wink} vill oxå ha en till bebis....tyvärr inte min man. Men jag får njuta av mina fina pojkar jag har....å det gör jag{#lang_emotions_kiss}

  Varm kram till dig{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Återställ
  Sön 11 apr 2010 12:41 #223

  hej igen....ett kort svar, ska iväg med sonen på match....

  ang. stressgard och stresskliniken...får höra på tisdag då jag ska dit första gången.

  ang. seloken och träning....man ska helst inte träna med en puls på högre än 140 slag/minut när man äter betablockerare. kan tydligen bli jobbigt för hjärtat (?). provade ngn gång att få upp pulsen vid crosstraining, kändes sådär {#lang_emotions_frown} man känner liksom hur hjärtat blockeras.

  kram kram å ha en bra dag, hörs senare{#lang_emotions_heart}

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll