Forum Allmänna: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Sön 17 okt 2010 12:38 Läst 257980 gånger Totalt 1284 svar
  Visar endast inlägg av LiBä007 - Visa alla inlägg
 • Sön 17 okt 2010 12:38 #588

  Ansan57: Jag var med min syster och våra barn i Egypten, April 2010. Flyget gick bra och även tiden där nere. Dock hade vi oturen och fastnade 8 dygn extra pga askan. Sista 5 dygnen levde vi i kappsäck, vi var stand by på 15 minuter blev väckta på nätterna osv. Oerhör pressad och stressad situation, trots detta höll sig hjärtat lung ända tills vi landade i Göteborg. Följande två veckor trodde jag att hjärtat skulle ta kol på mig, hade det skitjobbigt och slutade med en kväll/natt på akuten innan det lugnade ned sig.
  Antagligen handlade det om att vi kommit hem och då släppte all stress och press och kroppen bröt ihop helt enkelt.
  Om jag ser till mig själv har jag nog faktiskt mest extraslag när jag är hemma i min egna trygga miljö, reser jag så håller de oftas upp... konstigt..

  Ang motion så har jag periodvis jobbigt även under motion, men jag låter det inte skrämma mig utan ger mig på det igen..

  Iallafall lycka till med resan och hoppas ni får kul..

  Kram !!

 • Fre 22 okt 2010 13:47 #589

  Här var det dåligt med aktivitet...

  hoppas ni mår bra, jag är skitnervös över att mitt hjärta ska flippa ur under operationen i morgon o att jag inte ska vakna mer... Usch..

  Kram på er..

 • Fre 22 okt 2010 15:27 #591

  Allasväl: Tack ! Hur mår magen ?

 • Fre 22 okt 2010 18:07 #593

  Allasväl:
  Konstigt, vad är det som gör ont då ? Är det att den växer ?

 • Sön 24 okt 2010 14:35 #595

  Allasväl: Hoppas det vänder och att du kan börja njuta..

  Jag är hemma igen efter min operation, allt har gått bra. Hjärtat mitt höll sig lungt under tiden men nu känner jag mig ångestfylld, ledsen och liksom full av ånger... Vet inte varför, känner mig hjälplös då jag har ont o knappt kan röra mig.
  Hoppas det går över innom ett par dagar. Blir väll lätta att man hele tiden känner efter då jag ligger stilla så mycket..

  Hur mår ni andra, det är sååå lungt här.... lite livstecken tack !!

  Kram

 • Tis 26 okt 2010 13:58 #598
  finskaflikkan skrev 2010-10-26 13:08:36 följande:
  Hej alla!
  Inte skrvit på evigheters evigheter... Hoppas ni mår bättre än mig iaf.
  Är gravid i v22 med andra barnet. Har en vild 2åring hemma och mitt uppe i en flytt från Hällefors ända till sthlm.
  Så de e en hel del just nu. Hua...
  Hur som så har mina besvär börjat igen den senaste veckan.. nte haft ett dugg besvär sen januari iår men så fort jag vart gravid... Pang!!!

  Och de som e läskigt är att nyss fick jag nån konstig hjärtklappning/darrning eller va de va och de flimra i ögonen samtidigt som de stack till i fngrarna...
  Är de normalt? farligt`?
  Äter betablockera 1,25mg/dag.. Bisoprolol heter den.
  Hej och grattis till magen..
  Tror du inte att du kanske fick lite känning av lågt blodtryck, låter så på din beskrivning ?
  Kanske akn du ringa din barnmorska och be att få göra en blodtrycksmätning.
  Jag har också Bisoprorol men äter bara vid behov.

  Lycka till med mage, flytt och allt men lova att du tar det lungt..
 • Lör 30 okt 2010 20:26 #606

  ansan57: Skönt att resan gick bra, då är man inte så rädd nästa gång. Bra ide att försöka lyssna på läkaren, är allt bra så försök lev som vanligt. När jag sövdes förra lördagen så talade jag med narkosläkaren innan och hon sa braa ang mina extraslag att så länge jag inte svimmar av dem är det ingen fara... att detta bara är min akilleshäl...

  Fortsatt god lördagskväll ¨på er..

 • Tor 4 nov 2010 11:43 #615

  Sommartroll:
  Sänder dig en varm kram och hoppas att allt ordnar sig.. Tänk på det Hjärtfröken skriver: Kom ihåg dig själv också mitt i allt strul..

  Här är det lite upp och ned, hoppar lite ibland som vanligt. Längtar tills jag kan börja träna igen, nu tar jag långa promenader och det är ok men får inte höja pulsen för mycket de första tre veckorna.
  Min mamma har skaffat hund som följer mig på mina promenader, det är balsam för själen..
  Näpp, nu ska jag plugga en stund, det ska bli stor bak em när barnen kommer hem..

  Kram till er alla..

 • Fre 12 nov 2010 17:14 #620
  Hjärttjejen skrev 2010-11-02 20:54:26 följande:
  Ja tänk att de där extraslagen kommer som ett  brev posten när man kör på för fort.....men läkarna på danderyd har försökt att få mig att tänka positivt om mitt hjärta, att jag ska se hjärtat som en snäll vän som bromsar och talar om att nu måste farten saktas ner :)

  läser just nu en bok, "lyckan, kärleken och meningen med livet" (nya filmen med julia roberts) 
  däri finns en mening som säger mycket om den typ av människor vi är......Om man ränner efter livet med andan i halsen så springer man ihjäl sig till sist"....tänkvärt!

  nä, jag har ingen massör el liknande som hjälper mig med övningar, det är min yogalärare och sjukgymnast på danderyds sjukhus. ibland gör vi renodlade chakrapass på yogan vilket är superskönt. det handlar om att öppna upp kanalerna och få igång energiflödet i kroppen. när vi spänner oss så kan musklerna dra ihop sig och därmed stänga igen flödet.....
  tycker absolut att du ska ta upp yogan igen :) eller leta upp en BK-klass (basal kroppskännedom)

  usch, idag var jag på danderyd och fick order om att SLUTA träna för en tid framöver, får endast ta promenader, och absolut inte prestera i dem heller :( detta för att verkligen tvinga ner mina stresshormoner.....jobbigt jobbigt, jag som alltid har tränat, hela livet.....men är det nödvändigt för hjärtat en tid så blir jag tvungen att lyssna....det är inte det att det är farligt för mitt hjärta att träna, utan endast en åtgärd till att försöka sänka mitt höga kortisolvärde.
  sen sa dem oxå att jag förmodligen kommer att gå ner i vikt av vilan, helt enkelt vila mig i form, hehe:)
  det kommer att ske då kortisolet börjar släppa taget och sjunka, då släpper även fettet runt midjan.....får se om de har rätt, man kan ju hoppas ;)

  nä nu ska jag vika tvätt :)

  kramisHjärta

   
  Hjärtfröken:
  Hur går det för dig? Jobbar du nu? Går du fortfarande på Danderyd?

  Idag har jag vart på hälsokosten o köpt en ny burk Stress Gard, vart utan ett tag men tycker nog jag funkar bättre med pillren.
  Lite extraslag här och där har jag allt, vart mycket nu med skolan + att jag jobbat extra (kommit på att det är fattigt att vara studentGråter)
  Kommit tillbaks bra efter operationen o i morgon har det gått 3 veckor och jag får börja ta i lite mer när jag motionerar.
  Önskar er alla en trevlig helg..
 • Mån 15 nov 2010 20:44 #622
  Orolig2 skrev 2010-11-15 20:12:05 följande:
  Hej!
  Jag har oxå problem med extraslag. Detta har kommit sen jag fick vårt andra barn nu i september.  Jag vaknade en natt o hjärtat rusade. Gick över efter ngn minut men jag fick världens dödsångest. Vid det tillfället var det lite sömn o mkt ny stress med 2 barn. Efter det har jag blivit helt besatt av tanken att jag har fel på mitt hjärta. Jag satt i soffan en kväll och fick en massa extraslag. Mådde dåligt av detta hela natten så jag åkte in till akuten. Vilo-ekg o blodprov bra.
  Sen har jag haft känningar av extraslag lite då o då. Jag fick höra att det är dåligt om man får dem vid ansträngning. Idag lekte jag med sonen o jagade honom. Har dålig kondis o är inte van vid att springa. Så fort jag stannade så slog hjärtat en massa extraslag o konstigt. Har ni upplevt ngt liknande eller är detta farligt???
  Ska till VC på torsdag så jag ska så klart berätta allt där men oron håller på att äta upp mig!
  Tacksam för svar!
  Hej och välkommen till oss här.. Vi är många som du ser..
  Bra att du tagit kontakt med din vårdcentral, viktigt att bli ordentligt utredd.
  Ingen av oss här i denna tråd (hoppas jag inte ljuger nu) har något hjärtfel men är nog ganska lika som människor med stora krav på framförallt oss själva.
  Kan se till migsjälv och att sömn, motion, bra mat och ingen stress är jätteviktigt.. kroppen säger ifrån direkt om jag slarvar med något.

  Ang extraslag vid ansträgning så har jag det titt som tätt, blir fortfarande rädd men så länge jag inte svimmar och då det snabbt går över försöker jag vifta bort det. Så länge det inte ökar markant vid ansträngning är det lungt.  Är man dessutom lite otränad så är det lättare att det flippar ut.
  Be att få göra arbets ekg.

  Hoppas du snart mår mycjet bätttre..
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll