• Hjärtt­jejen
  Äldre 12 apr 21:05
  286140 visningar
  1284 svar
  Inlägg från Hjärttjejen Visa alla inlägg
  1284
  286140

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Tack för tipsen, Adrekomp låter spännande:)

  Om du trots allt är orolig så tycker jag att du ska ringa eller maila direkt till alpha plus, dem om några har ju koll på biverkningar etc. När jag var lite fundersam kring stressgard så ringde jag direkt till Hela Pharma och fick de mest trovärdiga svaren:)

  Härligt för dig att du har en sån bra zonterapeut, håll fast vid henne :)
  Har funderat på att gå till en sådan, aldrig provat. Hur mycket ungefär kostar ett besök, ligger dem som typ akupunktörer etc?

  Är det fortfarande lugnt med hjärtat allasväl?

  Håll tummarna, imorgon sker mitt första besök på Danderyds sjukhus....spännande.

  Kramis{#lang_emotions_heart} 

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 18 apr 21:13

  hej alla fina hjärtevänner{#lang_emotions_smile}

  tänkte att jag skulle vänta tills imorgon och berätta om stresskliniken....ska dit på besök 2 då och träffa psykologen.
  förra veckan träffade jag en läkare på bedömningsmöte.

  anledning till att jag inte kan säga så mycket än är för att jag egentligen inte vet hur det kändes....hade såna höga förväntningar innan, men när jag åkte därifrån kändes det sådär{#lang_emotions_frown}

  nästan all behandling bygger på gruppträffar och jag vet inte om det är det som jag vill just nu.....MEN jag ska ge det en chans till, imorgon.

  dock verkar det vara en fantastiskt behandlingsmetod (om man känner för grupp). läkaren sa att det krävs minst halvtids sjukskrivning för att man ska hinna med alla behandlingar.

  om jag förstod det rätt så var det en mängd olika aktiviteter, såsom; mindfulness, kbt, sjukgymnastik, rörelse/fysisk profil, arbetscoachning, avslappning etc.

  jag lovar att återkomma om hur det kändes efter besök 2.

  allasväl; jag är såååå glad för din skull och din graviditet{#lang_emotions_laughing} hur mår du, trött, illamående, hjärtat etc?

  kramis{#lang_emotions_heart}

  ps. mitt hjärta är fortfarande lugnt....dock lite lite känning idag....men då spelade min son oxå semifinal i sitt seriespel (innebandy), så det stressar ju lite extra...{#lang_emotions_wink} vann gjorde dem iaf, så nästa helg blir det final{#lang_emotions_sealed}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 22 apr 19:33

  Hej hej!

  ett tag sen jag skrev nu{#lang_emotions_frown}....men har mått sådär sen i söndags. fick ett rejält bakslag, jättejobbigt då det kommer med en sån kraft. helt plötsligt är det bara där, typ 15-20 ggr/minut dygnet runt, blä! idag känns det dock ngt lättare, har t.om varit nere på gynmet och sprungit 7 km, å det kändes bra.

  något som var jobbigt i måndags och tisdags var att det fortsatte fast jag promenerade, inte i så högt tempo...men ändå. ngn som känt så?

  i måndags var jag oxå på besök 2 på danderyd. träffade en psykolog i 2½ tim, typ tusen frågor. men det kändes iaf bättre än första gången, förmodligen för att jag nu fått tillbaka problemen. förstår att jag verkligen vill ha hjälp och de vet förmodligen vad som är bäst.....dvs. i grupp.

  idag skulle de ha ett möte om mig hela teamet och bestämma om de anser att jag faller in i deras profil?? hon ska ringa imorgon och berätta om jag får vara med. OM jag får vara med så är det ett 12-veckors program som man går igenom. man är på plats flera ggr i veckan och går igenom ett strikt program med kbt, basal kroppskontroll, mindfulness etc. när jag mår såhär känner jag att jag kan göra ALLT....bara det där förbaskade hjärtat kan lära sig att slå normalt. men som psykologen sa....dessa problem är oftast relaterade till långvarig stress och ingenting man ändrar på en vecka. det handlar förmodligen om gamla beteenden både känslomässigt och socialt. jag vet ju att jag är en som tänker för mycket och bryr mig för mycket om allt och alla....till slut blev det mitt eget fall{#lang_emotions_cry}

  och jo allasväl, det kanske är som du säger....att det är ok med grupp. man är aldrig mer än 8 st.

  hua, idag låter jag verkligen negativ, men jag kämpar. vet att det kommer ljusare dagar (det har hemlis lärt mig,TACK{#lang_emotions_laughing}). det är den tanken som håller mig uppe såna här blä-dagar.

  hur är det med er andra?

  framförallt med dig allasväl? har din man kommit hem, har du berättat? mår du bra?
  det låter inge bra att du stressar nu när du dessutom är gravid....du måste prata med din chef så att såna situationer undviks...men hon kanske inte förstår, hon verkade väl inte så empatisk?

  bara du är rädd om dig nu, alltså extra rädd{#lang_emotions_heart}

  fortfarande ingen som har hört av hjärtesjälen, undrar så?

  hör av mig i helgen igen när jag fått svar från danderyd.

  kramar till er {#lang_emotions_sunny}

  ps. psykologen sa en sak som nog stämmer in på oss alla. vi har det mycket jobbigare än andra som är sjuka, för att det inte syns på utsidan på oss....därav att folk ofta inte har förståelse för ens mående. vet inte om ni är fler än jag som känner att man tyvärr har fått uppleva oförstående vänner/släkt sen man fick ett bökigt hjärta? vad är det man säger....."vänner prövas i svåra tider"

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 25 apr 21:49

  hej hej!

  finskaflikkan, vad jobbigt för dig....hur mår du nu? men förmodligen så är allt som det ska, och du kommer absolut inte att dö, läkarna hade inte skickat hem dig om de var minsta lilla oroade.....försök att släppa oron, det är ofta den som gör att våra hjärtan spelar spratt{#lang_emotions_frown}

  lillapinglan, verkligen jätteglad för din skull att hjärtat verkar sköta sig{#lang_emotions_laughing} när du skriver att dina problem går via magen så kan jag känna igen mig till viss del.....ALLTID när jag får tillbaka mina problem så känner jag av uppstötningar och halsbränna....kanske har ngt samband? eller åtminstone att det förvärrar mina problem? kan du inte berätta lite mer om vad du har fått för tips och förklaringar kring hjärta och mage? dock så vet jag att mitt hjärta har en stor koppling till stress och dålig sömn oxå....men jag känner verkligen sambandet mage och hjärta. magen kanske är som en trigger på mig?

  allasväl, hur mår du, allt väl? är såååå nyfiken på vad din man sa....

  själv har jag haft en jobbig vecka med hjärtat, dock börjar jag hitta en del verktyg som hjälper litegrann. det var psykologen på danderyd som sa till mig att jag måste "dra i handbromsen" flera ggr om dagen....så i 3 dagar nu har jag lagt mig på spikmattan (ngr ggr/dag) och andas djupa yogiska andetag(bukandning) i ca 10 min, har därefter legat kvar på spikmattan en stund till....och faktiskt så försvinner arytmin{#lang_emotions_laughing} sen är det lugnt i ngr timmar osv.
  jätteskönt och avkopplande!!!

  men nu ska jag berätta ngt roligt....jag är nu inskriven på danderyds stressrehad, tjohoo{#lang_emotions_laughing} men vilken bedömningsprocess innan man kom med. först var ju min läkare tvungen att godkänna min önskan, en massa journaler, tester, utlåtande och blodprover skulle skickas. därefter fick jag träffa en läkare ena veckan för bedömning, sen en psykolog veckan därefter för hennes bedömning och till sist gick hela teamet (8 pers) igenom mig vid ytterligare ett bedömningsmöte....
  men nu är jag äntligen med och har fått ett helt individuellt program som bygger kring min arytmi. de dem hade kommit fram till var att mina problem centreras kring mitt hjärta och därför måste vi utgå därifrån. den viktigaste rehabiliteringen blir basal kroppskontroll, där de ska försöka hitta sambandet hjärta hjärna typ, sen var det annan rehab oxå, vet inte så mycket än, får info hemskickat snart.....låter spännande hur som, något jag ser mycket fram emot{#lang_emotions_laughing}

  jag känner mig just nu oerhört glad att ÄNTLIGEN är det någon/några som tar mig på allvar och förstår mina problem. Och även kan se hur socialt handikappad man har blivit genom hela den här hjärtresan....

  nä nu hinner jag inte skriva mer, måste hjälpa min 16-åring med en inlämningsuppgift.....men ni får må så gott och ta hand om er!

  varm kram från hjärtefröken{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 25 apr 22:01

  åh vad kul att höra av dig allasväl, saknat dig:)

  såg ditt inlägg först när jag skickat in mitt....satt väl och skrev för fullt när du tryckte på sändknappen:)

  håller tummarna för dig att du får till en sjukskrivning, se nu till att verkligen förklara hur viktigt det är för dig och ditt välmående:)

  en annan sak jag tänkte på när det gäller din oro kring vitaminer...be att få ta blodprover på de vitaminer/mineraler du äter och se hur du ligger till. ligger du för högt så kan du ju sluta och luta dig tillbaka på vanlig kost. ligger du däremot på vanliga/låga värden är det ju bara att fortsätta utan att du behöver oroa dig. det är enkla prov och tar endast 2 dagar att få svar. du borde t.om kunna ringa din läkare och få en blodremiss utlagd i kassan, utan en träff med henne/honom. säg att det är viktigt för dig och att du stressar mycket över det....så tror jag inte att det ska vara ngr problem.

  hur länge tror du att du klarar att hålla det hemligt för din man....du blir inte stressad av det? tror du inte att det blir lugnare inombords om du berättar, han kommer bli jätteglad och finnas för dig på alla sätt. jag tror att du behöver en kanal där du kan tömma din oro??? men du vet bäst själv, bara en tanke sådär{#lang_emotions_smile}
  kram till dig å ta hand om dig{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 26 apr 19:21

  allasväl; jag tror inte alls att du behöver nojja över a-vitamin, men för att du ska känna dig säker (om du inte vill gå så långt som att be om blodprov) så kan du ju alltid ringa till företaget som säljer ditt kosttillskott och fråga(numret brukar stå på förpackningen)....om det är ngr som har koll så brukar de vara dem. de har jättemycket kontroller på sig och brukar oftast ha det bästa svaren:)

  jag åt själv väldigt mycket kosttillskott när jag väntade min andra pojke, bl.a a-vitamin ca 480 mcg, min barnmorska sa ingenting om det.
  sen tänker jag såhär, vi kan ju inte vara de enda som ätit kosttillskott under graviditet, borde ha funnits fler restrektioner isf? eller vad tror du?

  ta hand om dig och kram {#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 26 apr 21:15

  har du kollat dina levervärden? på mig tog dem det flera gånger om(massa blodprover) under hösten och våren, när läkaren ville utesluta allt annat....säkerligen finns det prover tagna på dig...ring din vårdcentral (räcker att du pratar med en sköterska) och be henne skicka din gamla provsvar så kan du kolla själv. om du inte tagit ngr prover så be verkligen att få ta alla de prover som du oroar dig över, mycket bättre att du får det gjort så att du slipper att oroa dig...stressen äter sönder dig annars{#lang_emotions_frown} å du måste vara rädd om dig nu{#lang_emotions_gravid} känn dig INTE besvärlig, det är din rätt att få hjälp när du behöver det, du betalar ju dessutom för det (skatt).

  när det gäller din lever och a-vitamin så tror jag inte att det har ngt samband, men det är bara vad jag tror.....

  allasväl...imorgon är det du som ringer till vårdcentralen och ber din läkare lägga ut en remiss för blodtagning så att du kan släppa stressen och börja njuta av din graviditet{#lang_emotions_smile} säkerligen kommer sömnen oxå att bli bättre på köpet och det gör ju mycket bara det.

  kram igen{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 apr 08:35

  lillpinglan, jag håller tummar och tår hårt {#lang_emotions_smile} hur många dagar har du gått över?

  kram kram{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 apr 10:23

  oki....men kvinnans intuition brukar kunna vara ganska träffsäker{#lang_emotions_wink}

  ta hand om dig{#lang_emotions_heart}

 • Hjärtt­jejen
  Äldre 27 apr 21:58

  Hej och välkommen hit linda71 {#lang_emotions_smile}

  känns som om du har hittat rätt. det är här vi håller till vi som har lite bökiga hjärtan på olika sätt{#lang_emotions_laughing}

  känner igen mig i en del du skriver, jag har haft extraslag till och från i 12 år, men sista 8 månaderna helt hysteriskt mycket...som mest uppmätte min läkare 30-40 extraslag/felslsag / minut, dvs ca 30 000/dygn. jag har legad inlagd, gjort ultraljud, mängder av ekg och arbets-ekg. men alla är rörande överrens om att mitt hjärta är helt friskt, förmodligen är det långvarig stress som ligger bakom?? jag har oxå fått konstaterat ves och sves.

  känner oxå igen mig när du skriver att man mår skit när det är jobbig period och sååå bra när det är en bra period. livet handlar mycket om hur hjärtat mår för dagen.

  för övrigt har den här sidan hjälpt mig oerhört mycket i min egen bearbetning att acceptera mitt knäppa hjärta, tror att övriga härinne kan skriva under på det oxå.

  en fråga, magnetröntgen skriver du, vad ska de titta efter då? varför jag frågar är för att jag aldrig har hört ngn som gjort det. har de gjort ultraljud på dig? låter iaf som att de tar dig på allvar och verkligen försöker hjälpa{#lang_emotions_smile} jättebra!!!!

  du är varmt välkommen och hoppas att du känner att sidan kan hjälpa dig{#lang_emotions_heart}kram

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
Logga in
Bli medlem