• Äldre 25 Apr 22:17
    413381 visningar
    1291 svar
    1291
    413381

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

    Herreguuud!! Va underbart för dig hjärtfröken. Och framför allt underbart att höra av dig.

    Det som jag impulsivt känner för att göra är att skriva ut denna sida och sticka den under näsan på min läkare på VC...men så är det som du ju säger att de inte alls jobbar på ovan beskrivna sättet...Man blir ju helt frustrerad.

    Jag skulle jättegärna vilja veta om det finns någon i Göteborg som jobbar på liknande sätt.  Man kan väl ringa Hormonelle och kolla?

    Jag ska träffa min VC läkare nästa vecka då jag har och haft långa jobbiga perioder det sista halvåret. Då ska jag ta upp detta med det hormonella och se vad han säger.

    Problemet är inte att jag är rädd längre utan snarare desperat och förbannad för att es finns där och att jag ska behöva leva och hantera dem resten av livet.

    Hjärtfröken du är helt fantastisk som delar med dig så mkt av dina erfarenheter, stort tack för alla tips.
    Hoppas att du snart blir bättre och lycka till med kuren. Håller tummarna.

    Idag har varit en hyfsad dag. Gårdagen var bedrövlig.
    Kram

     

  • Äldre 1 May 21:55

    Har nu varit på VC och vips så tappade jag kontrollen och började gråta.....när jag sa att inte visste vart jag skulle vända mig. Kanske var bra, för tillslut så skrev han en remiss till kardiologerna på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Han tyckte inte jag skulle behöva ha det så här och ville att de skulle se om man skulle överväga ablation. Vet inte var jag tycker om det, för vad jag vet har jag ingen extra ledningsbana. För det är väl endast då man gör ablation???

    Hjärtmamman: tydligen så är jag utredd gällande hormonerna, typ sköldkörteln, har också gjort massa tester gällande mineralerna i kroppen. Jag gick inte vidare med det utan får ta det i nästa steg.

    Jag får snacka med kardiologerna och se vad de säger..

    Sen ska jag kontakta en institution som heter Tranbergs här i Göteborg. De inriktar sig på alternativ medicin och jag har hört väldigt gott om dem från min massör.

    Just nu är det bedrövligt med mellan 5000-10000 es per dygn..Så jag måste komma vidare!!

    Kram på er 

  • Äldre 5 May 21:18

    Usch och fy va jobbigt Kanya. Detta med att aldrig kunna få "njuta" utan helt plötsligt utan förvarning dyker "skiten" upp. 
    Lider med dig och skickar några cyberkramar till dig. 

  • Äldre 15 May 18:35

    Vet precis hur du känner dig Marcus.
    Jag är inne i en lång och jobbig period fortfarande. Har också haft problem med sömnen då och då. Och så helt plötsligt är vissa dagar jättebra.
    Har fått remiss igen och ska be om 24h EKG. Vill vara säker på att Vesen inte har förändrats och blivit annorlunda...skulle också vilja ha 24h EKG när jag tränar...

    usch ja, kämpa på och hoppas du får lite lugn snart. 

  • Äldre 5 Sep 22:47

    Hej alla Jag har inte heller skrivit på länge men är självklart inne och läser då och då. Har också haft en fantastisk sommar efter en lite bökig vår. Våren slutade med att jag satt och grät hos Vc läkaren som gav mig remiss till hjärtmottagning ( samma som jag tidigare är utredd på) men vad händer då? Jo efter 3 jobbiga månader slutar hjärtat att bråka och blir hur lugnt som helst. Från ibland 2000-3000 es per dygn till 0-100 es.... Dvs inga es att tala om på 24h EKG. Mitt problem under våren var också att jag hade mkt es när jag rörde på mig, vilket var väldigt jobbigt. Det hindrade mig när jag ville träna. Men i alla fall, sommaren var bra och hösten med fram till förra veckan. Helt plötsligt får jag massa es igen, både när jag går omkring eller speciellt när jag lagt mig i sängen på kvällen....så tröttsamt!!! Men det är väl bara att bita ihop och försöka leva med dem. Men det väldigt jobbigt när det bubblar i bröstet en längre tid. Måste bara säga också att man blir bestört när man läser i tidningen om fotbollsspelare som faller ihop och dör på planen. Trots att de är undersökta och det är ok att spela. Då tvivlar i alla fall jag på min utredning också...... God natt på er

  • Äldre 11 Sep 22:04

    Visst har du rätt jour65, men visst är det lättare att dras med i dessa katastrofer när man själv är inne i en sämre period? Jag måste fråga er, har ni fått klarhet i varför ni har bättre eller sämre perioder? Jag är inte det minsta stressad just nu men ändå har jag jätte mycket es. Jag fattar inte! Och det känns som det kommer 10 st på raken under många tillfällen under ett dygn. Det rullar liksom i bröstet. Oftast är det när jag rör på mig, ex reser mig från stolen och ska hämta nåt, går ur bilen etc. Ofta när jag stannar upp så slutar de men de kommer även i vila men sällan så många åt gången. Jag önskar att jag kunde förstå.. Är så trött på att älta det här. Och jag är väldigt trött på att inte ha några es när man blir undersökt..... God natt och kram på er!

  • Äldre 15 Sep 18:47

    Åååh det är så skönt att läsa det ni skriver!! Jag tror på vad ni båda två (Pågmamman och Jour65) skriver. 
    Jag har också funderat på KBT och ska ta tag i det där. Jag tror också på det med spänningar i kroppen, att det finns samband mellan obalanser både muskulärt men även på djupare nivå. (precis det som Hjärfröken ofta pratat om).
    Jag har fått tips från min massör om något som heter "kraniosakral" behandling och det finns en klinik i Göteborg som gör detta. De ser kroppen som en samspelande helhet mellan den emotionella och fysiska kroppen.
    Min massör utbildar sig inom detta område och jag har bokat tid hos henne v 39.

    Det måste hända något nu för det spelar ingen roll om jag tar 50g betalblockerar eller 100 mg betablockerare, har jag en jobbig period så spelar medicinen ingen roll. 

    Jour65, går du på KBT privat eller har du fått remiss via Vårdcentralen?

    Tack för att ni finns!

    kram 

  • Äldre 20 Sep 23:27

    Underbart att höra!!! Kram

  • Äldre 30 Oct 18:41

    Hej alla Tänk vad extraslagen får oss att må dåligt!!! Jag förstår mig fortfarande inte på mina es. Kan ha en hemsk vecka med över 1000 es per dygn och sen en underbar vecka med 0-50 per dygn.... Fattar verkligen ingenting. Idag har jag varit på min första kraniosakrala behandling. Medicin hjälper inte så jag måste testa nåt annat. Det måste ju finnas nånting som är fel när man har ett hjärta som bökar så här ???? Det kan ju inte bara vara mentalt??? Och mina stresshormoner är ej höga. Det känns så jävla hopplöst!!! Ska man må så här resten av livet???? Ska försöka få tag på hjärtläkaren på sjukhuset igen, och se om jag kan få remiss till kbt terapeut ...känner inte att jag har någon att snacka med. Hoppas också lite på kraniosakral. Han sa att han hittade obalanser men det gör man tydligen hos de flesta. Men en sak som hade med hjärtat att göra var nånting med 4e halskotan, och där sa han i alla fall att nånting drog "åt fel håll"...så det skulle han titta närmare på. Men han kan ej garantera att det är det so m orsakar mina problem. Men jag måste testa. Hör av mig om det funkar.. Hjärtefröken, hur mår du? Är du inne och läser ibland? Hade varit jättekul att höra i från dig och om du mår bra? Hoppas det!!! Kram på er alla! Tack för att ni finns här.

  • Äldre 7 Nov 23:50

    Jour65 : vad gör du när du får långa skov? Kan du ha många es på raken? Har du mest ves? Ökar du dosen medicin? Jag har ett helvete nu med. Kom lite innan behandlingen förra veckan men nu har jag flera es per minut samt långa skov med es efter varje slag. Väldigt mkt på kvällen när jag ska sova och mkt när jag reser mig för att gå någonstans. Var ex tvungen att sätta mig upp och skriva lite i sängen nu för jag kunde inte ligga mer...hade es hela tiden och hjärta i halsen. Jag börjar må illa, värk i bröstet av hårda es och börjar känna mig sjuk. Lutar åt akuten snart bara för att checka ett vanligt EKG o blodtryck o se att allt är ok. Jag har i stort sett bara ves om jag fattat rätt. Är så himla trött på allt!!! Jour 65: kan ditt också komma helt oförberett ??? Att du inte fattar varför de kommer.? Jag blir helt handlingsförlamad och inget i livet blir kul. Känner stel som en pinne i kroppen för att jag spänner mig så. I 3. Års tid har jag hållit på såhär fram o tillbaka o det känns som jag missat så mkt av livets känslor bara för att jag ältar och känner mina es hela tiden. Usch va deppigt. Kram o hoppas ni snart blir bättre

  • Äldre 10 Nov 23:41

    Helt vannsinnigt och helt otippat har jag ej haft es på 2 dagar!!!!! Bara några enstaka... Vad e detta???? Fattar ingenting. Jaha så nu ska man njuta av livet tills nästa skov kommer då eller???? Jour65: tack för dina svar. Hoppas du och ni andra finns kvar här inne länge....I need you. Kram

  • Äldre 13 Nov 22:53

    Hej igen. Mitt skov höll i sig exakt 2 veckor. Jag blir också väldigt trött när jag har många långa serier, enstaka ves som ändå kommer ofta, har jag inga problem med. Jag blir nedstämd o ledsen och introvert. Denna gången vågade jag inte ens träna ( tränar enkelt på gym o simmar lite.) för det var så obehagligt. Verkligen skönt att höra att man inte är ensam om detta. Känner också igen mig i allt du skriver Marcus. Jag är heller aldrig helt utan es. Men de som kommer 1 och 1 har jag inga problem med. Det är serierna som känns som det bubblar i bröstet som är jobbiga. Jag har tänkt att ringa min hjärtmottagning och be att få kolla upp mig igen nu när jag har en dålig period. Men jag får inte tummen ur, och just nu har det ju lugnat sig lite.....och jag är ju helt utredd....., men det går inte att låta bli att vara orolig ändå. Är det någon som har blivit utredd gällande att det kan vara annat i kroppen som är orsaken? Ex magen??? Eller ryggen/låsningar? Jag tror det finns någon form av orsak till våra es. Det måste var nåt i kroppen som inte stämmer??? Men vad???? Är det någon som har kontakt med någon arytmi mottagning?? Kram o godnatt på er

  • Äldre 20 Nov 23:22

    Markus77: upp mot ca 2000 ves skulle jag tippa, men då räknar jag ej de fallen när jag har "rullande" extraslag, alltså när det är flera es mellan varje slag under flera minuter. De kan jag ej räkna. Jag blir trött av energin jag lägger på att fundera på es tror jag . Jag blir trött av kämpa emot, att gå och vara orolig när jag har en jobbig period. Plus att jag sover dåligt då också. Ett skov kallar jag de jobbiga perioderna jag har. Det kan vara mellan allt från några dagar till flerMveckor. En gång nästan 3 månader. Men man ju också kalla skov de minuterna som hjärtat har flera ves mellan det vanliga slaget. Läkarna sa att hjärtat då hade flera fokus som säger till att det ska slå. Som sagt, jag är fullt frisk och de hittar inget fel på hjärtat. Kram

  • Äldre 18 Dec 10:00

    Nu har jag under 1,5 dygn haft extra slag var 5:e till var10:e slag, så fruktansvärt jobbigt!!! Barnen bråkar och jag har mkt att göra både jobb och hemma samtidigt som jag vill njuta av julen......kan det vara det som är problemet?? Och så hjärtat på det! Att jag ska behöva bli irriterad över hur det slår. Orkar inte, jag vill bara må braaaa! Kram

  • Äldre 26 Dec 20:14

    Hej

    När jag tidigare pratat om skov så har jag menat långa perioder med mkt es per dag. (oftast mer än 1000 per dag). Mina skov kan hålla i sig flera veckor.
    För mig är det inga problem med 1000 (ljuger lite kankse...) om dag, bara de kommer 1 och 1.

    Nu har jag hela julveckan haft "attacker" i form av helt oregelbundna hjärtslag i ca 20-30 min åt gången. Fy fan va ångestladdat!!  Det känns som det inte är något vanligt slag någon gång och det bara bubblar i bröstet. Får ej ont och svimmar inte, men jag känner mig lite "tjock" i halsen till slut. Precis så jag hade i flera dygn för några år sen men inte haft så mkt sen dess.

    Är det någon som har detta ibland?

    Jag fick panik igår (juldagen..) och åkte till närakuten. Men efter 2h väntetid där hade det ju lugnat sig och EKG hur fint som helst... 
    Ringde också hjärtläkaren i fredags och ska få tid efter nyår. Måste komma vidare. Hon vill byta medicin från betablockerare till något bättre. Men då måste jag ligga inne ett dygn för att se att det inte biverkningarna gör att det blir värre. Vet varken ut eller in. Jag vill bara sluta med ALL medicin.

    Hör gärna av er om ni känner igen detta.
    kram och god fortsätting. 

  • Äldre 23 Jan 23:04

    Wow Bass grattis!!!!! Jag tror också mkt har samband med oro och ångest. Samt även magen och kanske andra delar av kroppen. I alla fall i de fall då man är utredd och friskförklarad. Jag har som ni kanske läst haft den jobbigaste julen på 5 år. Fullständigt kaos vissa dagar med flippeespel i bröstet ( fångades aldrig på EKG) till att ha vanliga ves ca 5000 om dan. Jag hade turen att få en snabb tid efter nyår på min hjärtmottagning och fick göra ett 24 h EKG. Då reg 5000 es, ves, och läkaren ringde upp dagen efter. Det var samma läkare som i somras när jag reg 24 h EKG och då hade jag 500 es...så det var gott att få visa en jobbig period. I alla fall hon lugnade mig och sa att de inte är farliga men att jag inte ska behöva gå runt så här. Tydligen är 5000 extraslag 5 procent av mina hjärtslag på 1 dygn och det finn folk som har 25 procent av sina hjärtelag som es men ändå är hjärtfriska.... Hon ville att jag skulle testa en ny medicin tambocor. Har någon ätit den? Jag äter betablockerae idag och de tar ju ej bort es, men tambocor ska tydligen stabilisera hjärtrytmen. Men jag är grymt skeptiskt till biverkningarna samt att jag måste läggas in och bevakas första dygnet med denna medicin.... Sen till det knäppa, nu är allt frid och fröjd igen.... Nästan, jag kanske har 500-1000 es bara just nu. Allt har lugnat sig och förra veckan var vi Branäs och åkte skidor utan problem......så det måste var mentalt, stress, press, irritation och oro. ( förutom ibland när det kommer utan att man fattar varför) Dessutom är min mage väldigt bubblig och bullrig och har varit det länge. Ibland upptäcker jag att det jag trodde var es var bubblor i magen eftersom pulsen var normal. Och just nu när jag ligger ner så får jag jätte mycket es och då borde det ju vara magen som trycker uppåt? Så därför är jag också lite skeptisk till ny medicin... Man vill ju inte äta medicin i onödan, om det är oro eller mage som ligger bakom?? Har fått en tid i början av feb, får se hur jag gör. Må gott kära ni. Vi hörs igen, kram

  • Äldre 6 Apr 20:16

    Karinmatildas: jag tycker absolut att du ska kräva en ordentlig utredning på 24h EKG och ultraljud, samt andra prover som kan visa om det är ngt annat som kan påverka hjärtat. Då kan du troligtvis få lugnande besked och kan utgå från det. Mitt liv har varit upp och ned sen mina extraslag accelererade 2009. Jag är totalt utredd tom med magnetröntgen och jag är hjärtfrisk, men har rikligt med ofarliga extraslag. (Ves) under en jobbig period kan jag ha upp till 5000 extraslag och bra dagar har jag några 100st. Jag vet inte om ni minns men denna julen var ju ett riktigt helvete för mig. Ett enda flippeespel i bröstet hela tiden. Fick göra 24h EKG och läkarna tyckte att jag skulle ta starkare medicin för min skull, så att jag skulle få det bättre, extraslagen var dock fortfarande ofarliga....Men det fick mig att få en tankeställare: jag är hjärtfrisk, varför ska jag då ta massa medicin resten av mitt liv? Jag måste fixa det på annat sätt. Jag vet ju också att mitt hjärta går igång pga stress, och att min stress överlag endast sätter sig på hjärtat. ( istället för ex magen eller huvudvärk) Jag har också insett att det oftast inte beror på att jag har mkt att göra utan när jag känner att jag inte gör ett bra jobb, när jag har en frustrerad situation, irriterad, arg eller om jag har en inre stress över något. Jag tog kontakt med vårdcentralen, fick världens bästa läkare som verkligen lyssnade och förstod och också förstod min ambition att inte ta för mkt mediciner. Genom henne fick jag ta en massa prover, jag fick remiss till en kurator, samt möjlighet att kontakta henne närsom jag känner mig orolig om mina es ökar igen och jag vill "checka av" hjärtat vid ett sådant tillfälle. Jag har nu träffat kuratorn 2 ggr, kommer att få gå en kurs i stresshantering 12 ggr, på stressmottagmingen i kommunen samt ska ha ett par mer samtal med kuratorn. Jag vet inte varför jag inte gjort detta tidigare, äntligen känns det som jag har någon att prata med, någon/några som förstår och som kan hjälpa mig framåt. Hjärtmottagningen har och är självklart fantastiska men de kan ju inte göra mer än att utreda mitt hjärta. Sedan i början av februari har jag återigen en bra period. Jag jobbar hårt med mig själv gällande inre stress, och jag njuter av att jag har en bra period. Jag ska göra allt som står i min makt att den ska bli så lång som möjligt!! Rädsla och oro är förrädiskt för hjärtat. Kram på er

  • Äldre 7 Apr 23:31

    Hej Jag får inga ökade besvär vid ansträngning. Dock ska sägas att jag inte tagit ut mig överhuvudtaget sedan innan barnen kom 2005.... Jag gymmar, simmar och promenerar, men utan större puls ökning, jag blir lite lagom svettig. Detta pga rädsla under åren. Men jag märker att har jag en bra period, så går det bra att träna, har jag en dålig period, har jag även mkt se vid träning. Jaguar aldrig svimmat eller blivit yr, trots flera tusen es ibland. När det gäller prover så är det allt från kortesol, olika mineraler, sköldkörtel, kolesterol, i alla fall de viktigaste som har med hur hjärtat mår samt de saker i kroppen som kan påverka hjärtat med olika symptom. Jag har tagit dessa förrut men man vill ju veta så att inget har förändrats, så att man kan vara lugn i det i alla fall. Jag återkommer när jag vet mer exakt. Jag återkommer och informerar om strsskurs och kurator. Om ni inte fått hjälp med samtalsterapi för era bråkiga hjärtan, GÖR det. Utan att veta för mycket så inbillar jag mig att det kan hjälpa enormt mycket, både för att prata om sin rädsla för vad som händer med hjärtat men också om orsaken till symptomen. jag känner att det är pusselbiten som jag har saknat. Gott natt och sov gott!

  • Äldre 24 Apr 23:19

    Yoga mamman: jag förstår precis hur du har det. Jag är nästan helt övertygad om att det är jobbet eller några andra stressiga tankar eller situationer som du har i ditt liv just nu. Du verkar ha fått hjälp av bra läkare som givit dig svaret att det inte är farligt. Det är inte lätt, men du måste tro på det och ha ett mantra inom dig att det inte är farligt. Och så måste du varva ned och djupandas. Jag har harvat med mina ves sen 2009, försökt med självhjälp som betablockerare, läst mkt på nätet ( denna sida har hjälpt mig så många ggr) men på nåt sätt återkommer ves alltid med jämna mellanrum under året. Betablockerare har ej hjälpt mig mot ves, men jag äter ända 100 mg varje dag. De håller ju nere stressnivån i kroppen och hjärtfrekvensen. Det var först när läkarna ville ge mig tambocor (tar bort oregelbundna hjärtslag) men som ger starkare biverkningar i julas som jag kände att det får vara nog. Jag har ingen lust att käka stark medicin i resten av mitt liv. Jag gick till vårdcentral och träffade en super bra läkare. Jag mer eller mindre skrek på hjälp och vi bestämde att jag skulle få komma dit med 6 mån mellanrum ochngöra undersökningar, mest för att göra mig trygg och lugn, jag får komma oftare om jag vill. Jag fick tid hos kurator som nu i sin tur har skickat mig på stresshanterings kurs på stressmottagningen. De finns stressmottagningen i många kommuner och man behöver ingen remiss. Det är 12 ggr a 2h och man går igenom allt som har med stress att göra, ex tankar, oro, ångest, överbelastning, vardagsstress mm och vi går igenom verktyg hur man ska kunna hantera detta. Allt handlar om att förhålla sig till sin egen stress. Jag kan babbla i flera timmar men jag kan rekommendera att tag i allt i tid. Vet man att man är hjärtfrisk, då är det ju något annat i kroppen (hjärnan eller någon obalans någonstans) somgör att hjärtat blir påverkat. Och har man en gång börjat oroa sig, så är det svårt att bli av med det. Tankens kraft är så stark. Min stress och oro sätter sig på hjärtat och inte ex magen. Och läkarna säger att jag troligtvis också kommer att få det jobbigt med hjärtat ex om jag råkar ut för någon sorg eller annan form av negativ upplevelse i framtiden. Då är det viktigt att veta att man är utredd, att det inte är farligt samt att man själv kanske har hittat sätt att förhålla sig till hjärtats oroligheter. Så yogamamman: du gör helt rätt att vila upp dig ett tag, ditt oroliga hjärta ber om det....och fundera också på att ta annan hjälp än medicin. Kram och lycka till

  • Äldre 18 Jun 07:29

    Hej. Är också inne i en jobbig period igen... Annars haft en fantastisk vår. Vet vad det beror på, inre stress irritation, frustration.... Har ca 2000 om dagen nu. Går en stresskurs på stressmottagningen, jättebra verkligen, borde alla gå.... Försöker ta till mig mkt av de verktyg vi fått...men nja, det går sådär.......om man är utredd och läkaren sagt att det inte är farligt så ska man lita på det. Men vår hjärna funkar annorlunda.....och våra omedvetna tankar funkar annorlunda....jag har lärt mig att man inte ska kämpa emot, utan säga hej till ångesten eller stressymptomen...och försöka acceptera. Kämpar man emot blir det värre. Jag försöker ta det lugnt och acceptera men är helt övertygad om att mitt omedvetna kämpar emot.... Så när jag kommer in i sämre perioder (visste att det skulle komma) så är det fruktansvärt svårt att komma ur. Saken är ju också att när vi får våra es, så får vi ångest och ångest skapar fler es....och rädslan ännu mer es. Så det är ju en ond cirkel. Jag tror på samtalsterapi. Satsa på det om ni inte gjort det. Minmedicin hjälper inte ett dugg på es, men jag kör 100 mg beta ända... Varje dag, vågar inte sluta. Kram

Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12