Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12
 • Sön 18 apr 2010 20:54
  265721 visningar
  1284 svar
  Inlägg från pågmamman Visa alla inlägg
  1284
  265721

  Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 12

  Hjärtfröken: Hur var det på stresskliniken? Är så nyfiken Är fortfarande gravid

 • Mån 19 apr 2010 22:23

  Men du det där med grupper kanske skulle kunan bli riktigt bra - kanske är ganska små grupper och ni kan stötta varandra - precis som vi gjort här inne! Låter som ett väldigt gediget! Ska bli spännande att höra vad du tycker nu efter besök 2

  Jo, vågar knappt tänka påa att ajg är gravid - för vill så gärna att det ska gå vägen och är bara i vecka 4+5 föra att vara exakt Har inte vågat ge mig in i zonterapeutens tablett historia och har hunnit nojja för den jätte höga bvitamin dos jag ätit (B 75) - så just nu äter jag bara vanlig multivitamin och så förstås mina magnesium - men bara 240 mg totalt på en dag! Men funderar påa tt i alla fall byta till ngn mamma - multivitamin och ev lägga på fiskolja igen - men blir så nojjig för allt - som sagt och då blir det enkalst att bara ligga lågt - men vill ju inte att hjärtat ska börja hålla på...

  Jobigt vid cykling och så nu - akn inte låta bli helelr - för måste ju ta mig till jobbet och min man sitter fast utomlands - så ska hämtning och lämning på dagis funka - så är det ingen pardon - men det kan ju inte vara skadligt.. Har hög puls ett tag efter. För att inte tala om i dag då jag pratade i telefon med en firma vi anlitat som brustit å de grövsta å ljuger och har sig - jag fullkomligt kokade av ilska och blev så nervös sen - då pulsen och trycket stanande högt ett bra tag och jag var helt blåssig fortfarande en halvtimem senare! Nu har jag mer molvärk än innan - men behöver ju inte betyda ngt.... Isch vill vara i vecka 12 NU! Illamedne har jag ej kännt så mycket än - men måste äta ofta ananrs blir jag så otrevligt hungrig & så springer jag och kissar stup i kvarten. & trött e jag - men det var jag ju inan oxå - men känns som en ngt annorlunda trötthet!

  Fniss - tänk ni och min zonterapeut är de enda som vet Min man väntar jag med tills han kan komam hem & när det kan bli vet vi inte just nu.
  kram kram

 • Sön 25 apr 2010 21:36

  finskaflickan: Mitt hjärta har oxå hållt på i timmar ibland - det är hel kusligt - men ofarligt har de sagt till mig med

  Lillapinglan: Hoppas hjärtat håller sig fortsatt lugnt Håller med dig gällande vänner!

  hjärtfröken: Hoppas du kommer med i programet - tänk att få så mycket verktyg och du behöver ju bara "plocka med dig" de du trivs med... & täta uppföljningar och kontinuitet - tror det kan bli jätte bra!

  Ja, min man har kommit hem - men nä - har inte berättat! Det är som jag är rädd att allt ska gå åt h-v-e om jag berättar... & så hemskt att börja glädjas tillsamans om det blir ett missfall, som det ju blev sist... Usch, men måste ju berätta herregud - e i v 6 snart v 7 nu! Överlag - har liksom ngn känsla av att jag skyddar graviditeten genoma att inte berätta för någon i min närhet - konstigt... Annars är jag väldigt ambivalent kring vilka kosttillskott jag ska äta elller inte - hade varit enklast att skita i alla - men i tanke på hur länge jag stressat och fortfarande lätt blir stressad behöver jag kanske extra tillskotten både för fostret men kanske främst min egen skull... En av anledningarna att ajg nojjat lite är att jag åt multivitamin då jag fick missfall men ingenting då jag väntade sonen (förutom järntabletter längre in i grav då jag fick super brist)... Men herregud missfall kan väl inte ha med multivitamin att göra... Äter i alla fall multivitamin och fortsatt extra magnesium bara... Inbillar mig att jag blivit lite ostadigare främst i mörker sedan jag slutade med mina extra tillskott med B75 och zink - men kan kanske bero på graviditeten?! Tyvärr är jag i alla fall väldigt ambivalent och blir inte klokare av att surfa om det på nätet, men kan ändå inte låta bli... Hm! Som sagt - vill bara ta mig fram till v 12 så jag kan pusta ut!!!

  Har börjat med uppvaknande med lite känsla av "hackande" och snabb hjärtrytm på nätterna igen - vet inte om det kanske oxå kan ha och göra med att ajg inte äter de mängder extra tillskott längre som jag gjort?! Ananrs e jag ok dagtid utöver lite snabb puls ibland - men kan ju faktiskt höra graviditeten till!

  Angående stress så har den snälla barnmorskan jag pratat redan fixat ett läkarbesök med KK-läkaren för att diskutera sjukskrivning (träffar dem på onsdag) - bättre att försöka den vägen än med min hopplöse chef. Har dock lämnat in ett hälsobeskrivningsformulär till henne som ska till företagshälsan gällande mitt mående (inte sagt ngt om graviditeten dock) - men inte fått ngn kommentar än!!!!

  Sköt om er alal hjärtevänner och skriv hur ni har det kram

 • Mån 26 apr 2010 07:40

  hjärtfröken: Tack för lugnande ord. Är bara så van att stöta på patrull när jag ber läkarna om speciella prov! + att tänk om jag ligger för högt på a-vitamin - det är tydlige farligast i tidig graviditet - oj vad kjag kommer nojja... Har precis hört att det finns tillsatt i mjölk och sådant oxå... Men jag äter under rek dos i kost tillskott (jag äter ca 400 mg och 1000 mg är gränsen) - men tänkte tillsamans med tillsatser i mat - blir det kanske för mycket Bara A-vitaminen jag nojjar över just nu...

  Jo, måste berätta för mannen...

 • Mån 26 apr 2010 19:31

  Ja, du har så rätt hjärtefröken - skia ta upp alla dessa nojjor med min barnmorska - tror de är en del i min "stress-reaktion" - jag är så van att gå i gån och oroa mig så jag hela tiden måste ha ngt nytt - + att trötthet (dålig sömn) gör mig extra känslig - ett av skälen att jag behöver vara sjukskriven ett tag tror ajg... Så jag kan ta itu med det - det orkar jag aldrig om jag jobabr - då prioriterar jag bort mig själv!

  Ang A-vitamin har jag gått så långt sdå jag tänkt att jag som har psoreasis kanske har lite sämrre lever (vilket är vanligt då man har psoreasis) & därför kan ta handom mindre A-vitamin än de flesta och därför kanske mitt foster får i sig mer på den låga dosen än de flestas... Som du märker att varje gg jag får ett besked som borde vara lugnande - så hittar jag ngt nytt som gör att det ändå tänker att ajg inte är "safe".....

 • Tis 27 apr 2010 17:31

  Men LillaPinglan - jag testade + nästan en hel vecka innan beräknad mens - så om ngr dagar kan du säkert testa - om du inte kan hålla dig Håller tummarna!!!!!!!!!!

 • Ons 28 apr 2010 07:25

  Lindda71: Skriver under på hjärtfrökens inlägg - varmt Välkommen Har haft problem sedan en infektion och felmedicinering för 3 år sedan - hittar inte helelr ngt fel på mitt hjärta - utan det är förmodligen extra celler och signal "fel" som inte går att avhjälpas på anant sätt än att bränna sinusknutan - och det känns ej så hoppsan! Jag kan inte äta betablockerare regelbundet (de är förövrigt förmodligen en bidragande orsak till att besvären blev som de blev!). Mitt mående påverkas oxå av hjärtat och hjärtat av mitt mående... Just nu har fokus för min del förflyttats från hjärtat till att jag är gravid Men naturligtvis gnager det i bakgrunden - kan det påverka graviditeten negatit - svårt att lita på läkarnas bedyrelser!

  Hoppas du komemr lkänna dig hemam i tråden... Aktiviteten här inen har gått lite upp och ner - men oftast om man går in och skriver så är det alltid ngn som svarar... Påsistone är det nog jag och hjärtfröken som är mest aktiva...

 • Tor 6 maj 2010 16:57

  Hej, En liten hälsning från mig. Verkar tyvärr som jag kommer få missfall - läkarna ser inte ngn större utveckling från förra veckan - men vill ändå avvakta då det fortfarande är rätt tidigt; v 7+1 i dag! Urk - fy för att bara gå & vänta på att missfallet ska sätta igång elelr inte & ev bli skrapad etc.... Kan inte låta bli att tro att dessa missfall - beror på mitt fysiska/psykiska tillstånd... Hjärtat har jag inte tid att tänka på - får nog lite spel på nätterna - vaknar vid 3.30 nästan varje morgon med hjärtklappning. Dag tid märker jag inte mycket förutom lite hög puls i perioder... Har väl anant att fokusera på.

  Kommer få förflyttning till det arbetslag jag vill jobba i till hösten - så har legat lågt med sjukskrivning etc och inte helelr legat på gällande företagshälsovården - vet inte om det är smart elelr inte?! Min chef vet inget om graviditet och missfall. Har semester ngr dagar - så på sätt och vis kan det kanske få komma nu - så slipepr jag dra det med jobbet. Men funderar på att ta en ny allmänläkarkontakt om inte min nuvarande lyssnar nu... Skulel vilja komam till vidarkliniken elelr liknande - har så mycket att läka från och hinner inte med den ena stressreaktionen förrän nästa kommer....

  Hjärtfröken: Hur går det på stresskliniken?

 • Lör 8 maj 2010 12:20

  hjärtfröken: Tack. Fast jag har redan snurrat så många varv med läkare så jag vet faktiskt inte om jag har ork att kräva kvar.... Bara tanken på telefontider och telefonköer får mig att må dåligt - och jag jobbar ju desutom HELTID - suck!

  Absolut - dela med dig från stresskliniken - det tar vi tacksamt emot

 • Sön 9 maj 2010 16:14

  kram till dig hjärtfröken - och tack för att du finns här inne - du är verkligen den nu som håller ihop oss och sprider lugn och trygghet Kram på dig Håller med om att det vore roligt om våra "gamla" vänner skrev ngr rader...

  Jag kämpar på men det ser inte bra ut och har dessutom stött på då jag vill att läkarna skrapar mig innan blödningarna stätter igång - då det ju var vid en kraftig blödning vid tidigare missfall som mitt hjärta totalt freakade ut - men de vill sätta igång mig med "medicinsk abort" alternativt låta det komma igång själv - vilket ökar risken för stor blödning Är rädd - måste ju i första hand tänka på min hälsa och på att jag vill vara en mamma länge till åt min goa lilla kille!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...