Forum Väntar barn: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

  Fre 22 jan 2010 22:14 Läst 471653 gånger Totalt 9675 svar
  Visar endast inlägg av Fiyali - Visa alla inlägg
 • Fre 22 jan 2010 22:14 #1

  Hej! Får jag vara med i den här tråden?
  Har typ 1 diabetes, och väntar min andra dotter!
  Är i vecka 28 och tycker allt med socker strulade till sig rejält för två veckor sen ca och pratar gärna med andra om liknande erfarenheter:)

 • Fre 22 jan 2010 22:32 #3
  Vilda Tiger skrev 2010-01-22 22:23:19 följande:
  Fiyali Självklart! Jag väntar också mitt andra barn och tror det är en andra dotter här med. Men jag vet inte, det är bara en känsla. Jag är i v 22 nu och tycker sockret har varit struligt sista två dagarna. Dags för en höjning nu antagligen. Har du märkt att du behöver en höjning var tredje vecka? Det stämde rätt bra då jag väntade Lyckeli och bm sa att barnet har en tillväxtperiod var tredje vecka ungefär.
  Det har jag faktiskt inte tänkt på! Ska börja skriva upp nu bara för att ha lite koll :) Däremot händer det allt oftare att jag får ta en högre dos än ordinerat tyvärr. När de tär frukost så äter jag gärna lite filmjölk med banan, och lite c vitamin juice, men det gillas uppenbarligen inte av kroppen!
  Vilka doser ligger du på?
  Nu åkte jag på långinsulinet både morgon och kväll också vilket jag inte alls gillar eftersom jag hatar att sticka i benet!
  Vilket härligt namn din stora tjej har!
  HAr ni tänkt på namn till den lilla/lille? Jadu jag kunde inte direkt undgå att se att där faktiskt inte fanns något de senaste ultraljuden. Dessutom  var det lite för likt min dotter för att vara en pojke så jag väntar garanterat en tjej :)
  Är det olika rutin på ultraljud/blodprov/flöde etc på olika sjukhus eller är det något som gäller överallt?
 • Lör 23 jan 2010 13:56 #10
  VildaTiger:
  Jo jag vet, men jag känner mig så dålig, känns som om jag slarvar med maten och så får jag dåligt samvete!
  Jag går i Lund, där får man inte gå över tiden alls. Satte igång mig två dagar tidigt förra gången, och blir runt vecka 38 den här gången!
  Nej det är klart, det är ju stor skillnad från först gången, då man bara låg och drömde och fantiserade om hur det skulle bli, nu plötsligt har man någon att jaga runt över allt, som dessutom lider av väldig 2 årstrots! Flickan heter Jasmin, och pga en dröm blir det här nog en Evelyn. Skulle vara om hon tittar ut och ser ut att heta något helt annat :)

  Jag vet bara om att man i "grundschemat" har åtta ultraljud och åtta flödes, som infaller en gång i veckan på slutet!
  Var en del komplikationer med dotter, satte igång i vecka 24 och vecka 30 och blev stoppad, samt inlagd med henne, och mellan graviditeterna lyckades jag få ett X, så det har varit ännu mer kollar nu! Mysigt att få se sitt barn så ofta, det är väl det positiva med att vara diabetiker!
  Och barnmorskan träffar man varannan vecka från v 28-36, och därefter ett par ggr i veckan.
  Denna graviditeten är dock skönare än förra, då hängde jag på specmödra från vecka 24, tre ggr i veckan för att mäta CTG.

  Blehnda:
  Tackar:) Kan tänka mig att jag får mer hjälp här än hos BM egentligen, hon är mest förvirrad, känns som om jag får hålla koll på det mesta! Men läkaren är ba iaf :)
  Är det första barnet för dig? Hur långt är du? Och hur funkar det?

  Masarin:
  Tack! Fy vad härligt då är du ju nästan klar nu! Så avundsjuk jag blir! Aldrig kul att sova dåligt. Jag vaknar dock oroligt hela tiden också, utan att det gör ont eller trycker på, tror man kanske är lite nervös :)

  Tjohooo82:
  Tackar :)
 • Lör 23 jan 2010 20:27 #15
  ulli32:
  Tack :) Ja det känns jätte bra att hitta folk med samma "problem" som en själv!
  Ja jag har fått ändra hela min kost! Vet inte om jag bara har lätt för att gå upp i vikt under graviditet, eller om det beror på diabetesen. Men kilona tycks vältra sig över mig!

  I och med att man måste höja insuilnet hela tiden känns det ju bättre att ändra matvanorna så långt det är möjligt :) Däremot äter jag nog betydligt mer kvällsmat än förut, men håller hårdare på ingen mat efter 1900.
 • Sön 24 jan 2010 18:27 #25
  Kim86:
  Grattis! :)

  Eveli:
  Jag låg också jätte högt i början, de säger ju att det är de månaderna precis innan grav som är viktigast! Och sen sa läkaren att när en diabetiker klagar på att värdena börjat svänga rejält utan någon direkt anledning, så är det nästan lika säkert som ett gravtest! Så det är säkert ingen fara!
 • Sön 24 jan 2010 19:05 #27

  Till er som vågar/orkar svara, hur mycket gick ni upp under förra graviditeten och hur mycket har ni gått upp nu, eller tror ni att ni kommer ha gått upp när ni är färdiga?
  Alla som väntar första får gärna svara också så klart!
  Det jag undrar egentligen är om man som diabetiker faktiskt går upp mer än "genomsnittet", eller om det bara är ett önsketänkande från min sida för att bortskylla min dåliga pondus! haha!

  Själv gick jag upp 27 kg med första, nu har jag "bara" gått upp 12, men är bara i vecka 28. Jag äter ändå bra, först för tre veckor sen som jag faktiskt märkte av mer "hunger".

 • Mån 25 jan 2010 17:54 #45
  Tjohooo82:
  Det kommer säkert gå jätte bra med gelen! På mig funkade den direkt med tjejen, sen fick jag ha lite värkdropp efter ett tag för att de skulle fortsätta kicka igång!
  17 kg är ju ingen fara! Du bränner ju hur mycket som helst under själva förlossningen! Finns inget bättre träningspass! :)
  Men som sagt, det krävs bara en rätt värk för att tappen ska börja mogna :) så jag håller tummarna för att den kanske sätter igång i morgon, eller rentav onsdag morgon på väg till gelen!

  Jaha det här med viktuppgång verkar ju vara lite olika, den enda som min går att mäta sig med är Vilda Tigers och Wille 2008, så det är ju skönt att inte ligga på topp ensam! :P
  Jag undrar dock fortfarande om jag kan skylla lite av min höga viktuppgång på min daibetes, det hade varit så skönt :) Haha
  Alla ni som tar sprutor själva, tar ni de fortfarande i magen? Tycker det ser så sorgligt ut med en "blåspräckt" mage, får så mycket blåmärken. Glad över att det inte är bikini säsong,  då hade väl folk trott att någon inte önskar barnet med tanke på hur magen ser ut!
 • Tis 26 jan 2010 20:32 #83
  Tjohooo82
  Många lycka till imorgon! Så avundsjuk man är!
  Hoppas det blir en skön förlossning som du kan dansa dig igenom!
  Tänk om max några dagar kommer du få hålla den lill*, lukta på den, konstatera hårfärg etc!
 • Ons 27 jan 2010 16:08 #104
  Ebyl:
  Vi har alltid ett UL i vecka 12 för att göra kubtest, och sen alltid ett i vecka arton för hjärtgranskning och tillväxt.
  Jag personligen har en massa fler, men det har med olika anledningar att göra.

  TredjeJuli:
  Hur långt gången är du?
  Jag har haft problem med för tidiga födslar (har alltid lyckats bli stoppad), men pga detta har jag mycket extra kollar från vecka 20-fram. Läkaren sa att hon egentligen ville sjukskriva mig från vecka 24, men att risken är stor att man får avslag då, och då blir det svårare att bli sjukskriven längre fram för det, om jag skulle bli inlagd eller så.
  Vad hon menade var ju att det i sig inte är ett sjukdomstillstånd att vara gravid, och att sjukskriva i förebyggande syfte så tidigt i graviditeten är det vanligt med avslag.

  Ulli32:
  Jag mådde också enormt dåligt i början, var trött så jag blev yr, obehagskänslor och dylikt. Det försvann sen runt vecka 10 ungefär, men har på sistone, de tre senaste veckorna börjat byggas upp igen. Hade kunnat sova 24 timmar i sträck tror jag, för att äta frukost och sen somna om!
 • Ons 27 jan 2010 21:43 #115

  Jag är sugen på en sån där munk som är hel och har vaniljkräm i sig. Jag längtar tills jag "ploppar". Förra gången kunde jag äta waffers vanilj i nästan en vecka efter födseln utan extra insulin!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll