Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kan bara instämma i Blehndas kommentar, kanon att du tog tag i det Vilda och välkommen Fiyali!

  • Tjohooo82
    blehnda skrev 2010-01-23 16:41:23 följande:
    Fiyali: Ja det är mitt första barn och min första graviditet =) är i v. 20 nu och allt ser bra ut på alla prover och så men jag har haft väldiga bestyr med sockret. men jag kämpar på! har inge ont nån stans och har inte mått nått illa så jag ska inte klaga.Har varit ute och ridit i snön och kylan i två timmar nu så magen är aldeles stenhård! tror jag ska börja ta det lite lugnare nu för jag är livrädd att jag ska överanstränga lille bebisen eller nåt. men kul var det, och strålande sol! ska burra ner mig med en kopp te i soffan nu och invänta att maken lagar något gott till middag!Trevlig kväll på er!
    Gud, va avundsjuk jag är på dig! Otroligt härligt att rida runt i snön. (och det där fick jag till att låta så fjortisaktigt i min skalle så jag nästan börjar skratta) Haha, nåja. Här lever det runt förfärligt idag. Vi var och handlade och fick nån rejäl känga i sidan så fick böja ihop mig. Och sen när vi kom hem så tänkte jag vila lite på soffan, jo jo, det gick ju bra. Fick såna sparkar i revbenen att jag fick dra efter andan, enda gången som det var lugnt var nog när bebisen fick höra sin pappa prata lugnande med den ;) bådar iofs gott.
  • Tjohooo82

    Håller tummar och tår för dig Kim =)

    Fiyali jag har BF imorgon och hade senast jag vägde mig gått upp 14 kg tror jag. Första veckorna gick jag upp mkt, var konstant hungrig tyckte jag. Kändes som jag inte gjorde annat än åt och sov :P men sen stannade det av lite mer och nu har det väl satt lite fart igen, trots att jag inte äter så mycket. Men de runtikring mig säger att det inte sitter så mycket på övriga kroppen utan att det mest är mage, så får väl hoppas på det. Bara så glad att slippa gå upp 30 kg som mamma gjorde med första!

    Ja ni tjejer, idag ska jag ge mig iväg på sista besöket till bm, och få en tid för igångsättning på onsdag. *suck* hade ju verkligen velat att killen hade rätt med sin känsla att bebisen skulle kommit innan idag, men men. Får väl ändå se det som att jag slipper gå över en massa dagar. Är så enormt trött på att allt ska vara så besvärligt hela tiden, magen är ju i vägen vad jag en ska göra ;) (ok, nu har jag gnällt nog).

  • Tjohooo82

    Åååååh, jag blir så trött!! Inte har tappen mognat och inte har jag öppnat mig nåt heller...så ja på onsdag kl 06.30 blir det till att ringa BB och be att få komma in och sättas igång. Sen blir det gelé och vääääääääntan. *suck* Tre ggr sätter de tydligen gelé om det behövs och om jag förstod henne rätt så väntar de 6 timmar mellan försöken det blir ju huuuur länge som helst!

    Det där med sötsug instämmer jag i, hade ett enormt sug efter godis i en period, till slut så sket jag i att jag behövde ta otroliga doser det var inte värt att pina sig så jag åt godis en gång i veckan.

    Usch ja, fick väga mig igen idag. Tror jag vägde mig senast för tre veckor sen och ja, + 3 kg vägde jag nu visserligen direkt efter lunch men ändå så totalt 17 kilo blir det väl som "notan" slutar på ang min viktuppgång den här gången iaf. Jaja, inte mycket att göra än att se framåt =)

    Sorry var mest tvungen att beklaga mig lite ;)

  • Tjohooo82

    Låter ju skönt om det skulle kunna fungera på en gång =) man får väl hålla tummarna.
    Jag har f.ö. tagit insulin i magen hela tiden plus låret då för Lantusen. Men klarat mig undan med nåt enstaka blåmärke, men vet ärligt talat inte om det kommer av det eller inte. :P

    Lite kan man säkert skylla på diabetesen ;) vet jag hörde för några år sen att tjejer med diabetes var lite rundare än jämnåriga utan. =) Allt går att tolka till sin fördel ;)

  • Tjohooo82

    Jag är hemma än, bebisen är kvar i magen och gottar sig och jag mår illa på eftermiddagarna och fick knappt en blund inatt känns det som upp på toaletten varje timme typ!

    Men, imorgon blir det in till BB får vi se hur lång tid det tar.

    Ang bok så köpte jag Mammapraktika, har tyckt den är bra. Sen rekommenderade visserligen min chef mig att anteckna varje vecka hur man mår osv osv för hans tjej hade gjort så och det är lite kul att gå tillbaka till...jag är på tok för disträ och lat för det så det har inte blivit av.

    ulli32 jag är 27 år (28 i höst) och fick diabetes -90. Bor i Fruängen/Sthlm.

    När jag ligger lågt brukar jag äta lite russin ev smörgås med mjölk. Beror lite på hur lågt jag ligger. Läkaren på Sös vill ju att jag ska börja med två dextrosol, men då tar jag faktiskt hellre lite russin och tuggar på. Och det verkar ha fungerat rätt bra.

  • Tjohooo82
    Wille 2008 skrev 2010-01-26 10:37:21 följande:
    tjohoo: Jag säger bara EN sak...FÄRDKNÄPP is the shit
    Hehe, har redan testat i helgen, då funkade det inte tyvärr ;)
  • Tjohooo82
    sosso08 skrev 2010-01-26 19:01:39 följande:
    är de fler här inne med skölkörtel probelm? med tanke på prat om levaxin.Åt själv levaxin och Tacapzol?! (tror jag de hette) mot överfunktion, men fick gå över på Tiotil när jag blev gravid.
    Tänkte precis samma sak. Fick visserligen börja med Levaxin först när jag blev gravid, men min förra husläkare ville nästan sätta in det eftersom jag har skyhöga antikroppar men normala nivåer av hormonet. Verkar som de tänker ta bort det efter graviditeten igen för min del.
  • Tjohooo82

    Tack allihop! Är rejält nervig nu, helt disträ och börjar känna att jag vet ju inte ens om jag fått med allt i packningen som ska med. Ojojoj, ja det är nära nu som sjutton! Men gud vad jag längtar, ska bli så skönt att slippa magen och få ett litet liv i famnen istället. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare