• Äldre 23 Jan 05:45
    531032 visningar
    9675 svar
    9675
    531032

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Godmorgon alla sockertoppar!
    Sitter och äter frukost och ska snart iväg till jobbet, suck! kan säga att det ser lagomt skönt ut när maken rullar runt på andra sidan och somnar om när mitt alarm ringer på helgerna, men sånt är livet =)
    Vilda: Toppen att du tog tag i trådändringen, alla vi andra verkade ju helt lost i kunskapen om hur det skulle göras, hehe.

    Fiyali: välkommen hit! detta forumet är helt toppen! jag tycker jag får minst lika bra hjälp här som av bm och läkare, här är ju de flesta proffs på just diabetes och graviditeter=)

    Ha en fin dag!

  • Äldre 23 Jan 12:23
    #8

    hej igen! färdigjobbat för idag.

    Kim: är det nu i dagarna du ska testa? vad tror du själv? den mpnaden som mitt bs var toppenstabilt och jag inte hade några som helst gravidsymptom var den månade som jag faktiskt var gravid. de andra 6 ggr var jag sjukligt skengravid i stället och hade alla symptom i boken =) tokit vad kroppen kan spöka till det!

  • Äldre 23 Jan 16:41
    #11

    Fiyali: Ja det är mitt första barn och min första graviditet =) är i v. 20 nu och allt ser bra ut på alla prover och så men jag har haft väldiga bestyr med sockret. men jag kämpar på! har inge ont nån stans och har inte mått nått illa så jag ska inte klaga.

    Har varit ute och ridit i snön och kylan i två timmar nu så magen är aldeles stenhård! tror jag ska börja ta det lite lugnare nu för jag är livrädd att jag ska överanstränga lille bebisen eller nåt. men kul var det, och strålande sol! ska burra ner mig med en kopp te i soffan nu och invänta att maken lagar något gott till middag!

    Trevlig kväll på er!

  • Äldre 25 Jan 05:41
    #31

    Evell: Jag fick precis som vilda tiger tok höja precis i v. 4-5 nånstans, rejäl ökning, och sen i v. 8-9 så fick jag dunder sänka i stället. så det är såkert bara att förja med kroppens behov.

    Kim:SUPER GRATTIS! Åh jag kommer i håg den där känslan, man är nästan inställd på att det ska vara tok negativt när man testar för det är det ju alltid liksom, men så är det positivt! gud så kul, hoppas det blir tydligare för var dag!

  • Äldre 25 Jan 16:27
    #42

    Hej hallå!

    Nu är jag stolt ägare till en svart brio kombi =) så glad, var nästan på väg att bädda ner katten i vagnen när jag kom hem för jag var så sugen på att test gå den en sväng. Super fin och välvårdad vagn för 1200:- skitnöjd!

    Apropå frukost och sötsaker. på mornarna har jag så låga fastevärden innan frukost så jag kan nog i princip äta vad som helst och komma undan med två tre enheter. dvs, söt fruktyougurth, mackor (glutenfria) ägg, eller gröt eller vad som. men ligger jag över 8 eller så innan frukost så blir det bara en tallrik havregrynsgröt med frusna hallon och mjölk och typ fem enheter. allt hänger på värdet innan jag börjar äta verkar det som.

    Och sötsaker =) jag är helt tok galen i bär! och helst glass eller grädde till! har hela frysen full i hallon, blåbär och jordgubbar! mumma...sen slinker det allt ner en o annan godisbit på helgen!             

    Apropå sötsaker så ska jag baka glutenfria semlor nu! finns inga goda att köpa så då blir det till o baka själv! Gott!!!

  • Äldre 26 Jan 09:22
    #56

    Ulli: Jag är 22 och har haft diabetes sen jag var 4 år, så 18 år nu! Bor i katrineholm.
    Jag äter ofta banan eller yougurth när jag blir låg, är jag ute på vift blir det oftast druvsocker och kanske en festis (smidigt att ha i fickan)

    Ush vet inte hur mycket jag har gått upp ännu. hade gått upp 5 kg sist jag kollade ( för en vecka sen eller nåt) men det kan ju ha tokstigit sen dess, äter mycket nu =)
    är i v. 20 nu och alla säger att det är nu och framåt som vikten kommer och det låter ju inge kul, får se hur mycket vätska jag samlar på mig också!

  • Äldre 27 Jan 06:37
    #88

    God morgon all glada!

    Sitter och håller tummarna för dig Tjohoo! idag händer det=)

    Kim: jag ringde på bim dagen och meddelade och även till spmvc och fick en tid för ul och konsultation i v. 7+3.doktorn träffade jag i v. 8.

    Jag har börjat må illa nu, i v. 21! eller så fort jag inte har ätit nåt på 1 1/2 tim så mår jag illa, så på mornarna får jag springa ner och trycka i mig frukost så fort jag vaknar =)
    Är det för att bebisen växer och tar min mat ifrån mig eller hur kan detta komma sig. har inte mått illa alls tidigare.

  • Äldre 27 Jan 08:18
    #90

    kim: ja jag fick göra ett vanligt ul utanpå magen då och vi fick se en lite ärta med ett pickande hjärta som slog. i vecka sex kanske dom gör ett vul i stället men då ser dom ju den vägen istället. min ssk sa att jag skulle ringa själv till spmvc och skriva in mig så då gjorde jag det.
    '
    Hade hoppats på att få utbetalt i från fk i dag men icke det...ringde dom precis och då håller dom fortfarande på med mitt ärende. jag fattar inte vad som tar sån jäkla tid...får ju magsår av det här. pratade med handläggaren i förra veckan (en jätte snorkig dam) och då sa hon att dom bara skulle prata med min arbetsgivare ang. min lön för att basera sjukpenningen på men det har ännu inte blivit nåt beslut. kan säga att  det är skapligt knapert nu. har ju varit halvt sjukskriven hela december och tre fjärdedelar sjukskriven hela januari...kan säga tt lönen från jobbet inte var så saftig då...

    suck, hoppas dom ringer idag för snart blir både jag och min man galna...

  • Äldre 28 Jan 09:40

    Tredje juli: va puckat! hade doktorn skrivit läkarintyget så att det hänvisar till diabetes och ev. foster komplikationer nu under grav om det inte funkar för dig. då får dom ju inte ge avslag. finns ju tydliga regler för hur gravida diabetiker skall kunna sjukskrivas.

    ebyl: jag bor i katrineholm och här år det också standard att fastställa grav. vid första besöket runt v. 7 typ. sen erbjuds man nupp test vid v. 12 med ul, sen är det rul vid v. 18 och sen första spec.ul vid v. 22 typ. sen kommer det nog rulla på ungefär var 4 vecka tror jag. hoppas inte att det är farligt för fostret. är ju välldigt kul att se den lille!

    Ush, jag har fått ett problem!

    Jag kan inte riktigt sova om nätterna längre...sommnar som en gris när jag går och lägger mig på kvällen (och sover inget på dagarna längre för att inte sabba nattsömnen)
    men sen vaknar jag var 2 var 3 timme och bara ligger och vrider mig. jätte bra bs och igentligen inte speciellt kissnödig. men dett blir att jag går upp och går på toa när jag ändå är vaken liksom. de senaste nätterna har jag vaknat och varit uppe ca: 5-6 ggr per natt. är inte alls pigg och utsövn när kl sen ringer och jag måste gå upp...

    vad kan detta bero på, någon mer som känner igen sig! har ju tidigare sovit som en klubbad säl....=(

  • Äldre 28 Jan 12:43

    Babyno2: kan vi inte tok köra barnvagspromenader och bebisluncher i hop i sommar och höst och peppa varandra att komma i form igen. tror det är lättare om man inte e ensam, jag vet att jag funkar så iaf. plus att jag tror du e den enda i stan som jag känner som också kommer ha en liten bebis då.=)
     jag tror jag kände bebisen i magen igår också! satt och lökade i soffan och så bara buffar det till snett brevid naveln. inga luftbubblor, det vet jag. och sen så kom det små bufflande med jämna mellanrum under kvällen innan jag gick och la mig! va så mysigt!

    längtar efter att få den igen nu på måndag!

    Babyno2: när har du nästa bm besök. kan vi inte pusha på våra läkare att ordna en träff för alla gravida i stan nån dag. har hört att det ska vara 4 st i lilla katrineholm just nu.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare