• Äldre 23 Jan 13:28
    531051 visningar
    9675 svar
    9675
    531051

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Tjohoo nu har ja oxå hittat hit!

    Välkommen Fiyali!


    Ja har ju nu i v. 37 och är så grymt trött hela tiden. Sov som en kratta inatt men kan inte komma på varför. Vaknade en gång i timmen men i magen var det lugnt och ont hade jag inte heller.. vad jag märkte då... Skumt.. Någon som känner igen sig?


    Vad roligt att det kommer två nya vänner till världen nästa vecka. Skriv och berätta vad det blev eller VEM det blev!


     


     

  • Äldre 25 Jan 15:05
    #41

    Hej alla!

    Jag gick upp 12 kg med nr 1 och 15 kg med nr 2. Just nu har jag gått upp 12 kg (v. 36+4) så vi får väl se hur det slutar som sagt.

    Wille: Det var jag som har svårt att fatta att vi om cirkus 2 veckor är en till i familjen. Försöker på alla sätt och vis att få min lilla skalle att fatta det. Men.. jag verkar vara trögfattad. *fniss*

    Sötsug? JAAAA!!!  Usch vad jag är sötsugen ena sekunden för att vara totalt sursugen nästa.
    Och mat... måste man äta det? Lever helst på mackor och fil med flingor just nu. Eller härligt hårda körsbärstomater!!! Det är grejor de.

    Är det någon här som "känner på sig" vad det är för en liten krabat där inne? Har varit så otroligt säker med mina två killar.. men nu.. nja huvudet säger en tjej men kroppen ser lika dan ut som förut.. Vad har ni för känsla?


    Grattis Kim!!

  • Äldre 27 Jan 16:17

    Hej alla!!

    Nu har jag varit på sista kollen hos barnmorska och UL. Allt såg superbra ut. Ett HbA1c på 5.5 tycker jag är helt okej. De räknar med att bebisen väger cirkus 3 kg = helt normalt.
    Jag frågade barnmorskan om jag ska komma fler gånger till henne innan BF (18/2) men eftersom snittet är planerat lite innan det och jag inte har några som helst problem med min graviditet så sa vi hejdå... Nu syns vi först på återkollen.

    Är det någon som fått en ungefärlig vikt på bebisen när den kommer på TUL strax innan förlossning och det inte stämt alls? De gissade på en födelsevikt på 3400 g ungefär och det skulle vara en skräll hos mig. De andra har vägt över 4 kg!!

    Är 31 år och bor utanför Strängnäs.

  • Äldre 27 Jan 16:21

    Åh såg just en artikel på aftonbladet.se där rubriken lyder: För lågt blodsocker farligt för diabetiker.
    Låter läskigt tycker jag. Vad tycker ni andra? Visst det står om typ 2 men varför skulle det inte gälla typ 1??
    Usch kanske en onödig sak att kika på nu när man ändå är nervig inför en kommande förlossning... (snitt)

  • Äldre 28 Jan 12:52

    Vilda Tiger: Jo jag äter sötsaker ibland när jag är sugen och justerar med insulin. Känner att jag måste kunna leva lite oxå. Hade blivit galen om jag var tvungen att avstå allt gott. Visst vräker jag inte i mig men jag måste ändå få känna att jag lever.

    Mia Magdalena: Jag hade precis samma sak med förra men då räknade de fel på 1kg!!!! Han uppskattades till 3600 en vecka innan och kom ut som 4600! Men då var bs inte helt i fas i slutet.
    Denna gång gissar jag och mannen på en 4 kilos men läkaren tror 3400.. jovisst sörrö.. *ler*

    Datur är spikat för snitt, alla frågar när men ingen får veta förutom min mamma som ska ha de andra barnen under de dagar vi är på BB.


    Sova jämnt? Nja i början och mitten kanske. Nu har krafterna återvänt men visst är det tungt och man sover illa p.g.a. tyngden men nu ser man ljuset i tunneln. Det är snart över!!!

  • Äldre 30 Jan 08:55

    God morgon alla och GRATTIS Skogsrå.
    Måste kännas underbart att allt gick bra och att du mår bra nu.
    Själv har jag mindre än 2 veckor kvar... börjar känna av lite nervositet inför snittet men... det är väl bara att gilla läget och att se till att ta det lugnt innan.
    Allt som betyder något är ju faktiskt att lill*n där inne mår bra. Och det verkade den göra sista gången.

    Hoppas att ni alla får en underbar helg och njuter för fullt av era graviditeter. Jag är ju nu i v. 38 och har hela tiden väntat på att få gå in i graviditetsbubblan.. nu är det snart över. SÅ NJUT!!!!!

  • Äldre 1 Feb 21:00

    Grattis Tjohoo!

    Och grattis ebyl! Vilken härlig känsla. Men omtumlande. Hhi. Vi trodde oxå på två först men det är bara en.

    En fråga som inte handlar om diabetes... vad gör ni andra för att storebror/syster ska få lite ensamtid och få känna sig stor. Min äldsta är 4, snart 5 och jag känner att han behöver lite "stortid"...

  • Äldre 2 Feb 15:59

    Hej.
    Åh vilket spännande test!!
    Provade precis och är nog oxå lite confused. Droppen delar sig på ytan på en gång men en del sjunker liksom och där kan man se själva droppen eller ja ... kanter ialla fall. .. Hmmm.. Någon som har ett bra svar?? Är det en pojke eller flicka?

  • Äldre 2 Feb 16:12

    Jaha ja.. då är det pojke nr 3 för mig då. Hi hi..
    Får väl prova senare igen.
    Roligt är det ialla fall att gissa.

  • Äldre 4 Feb 11:02

    Hej tjejer!!

    Vilken story Tjohoo! Liknar min första.. men all heder till dig som klarade pärsen!

    Själv har jag skottat hela vår uppfart imorse... bakat 100 bullar igår kväll.. ska ordna för kalas imorgon för minstingen (fyller 3).. så det där med att hinna oroa sig för förlossningen.. nja hinner inte riktigt det nu. Och det är väl kanske bra. Har bara 2 veckor kvar till BF.. men vet att det blir snitt och vilket datum. Känns skönt att sikta in sig på något annat faktiskt.

    Sen "måste" jag funder ut ett pojknamn till till bebisen. Tänk om det är en kille och som inte alls vill heta Oskar.. vad ska vi komma på då? Hi hi.. vilka problem man har.

    Kramar till er alla!

  • Äldre 5 Feb 10:59

    Hej alla.
    Idag är stora 3-års kalaset!! Hmm.. bs.. bullar och tårta.. vad göra vad göra.. {#lang_emotions_wink}

    Det blir nog stressigt ändå.. det brukar vara så att jag hinner fika.. typ inte.. det ska ju fixas och donas och tittas på paket och annat. Men lite fika slinker nog ner ändå.

    Jopp bullar finns det.. men planen är att det ska räcka till "välkommen till världen"-fika sen oxå.

    Nja.. kan vara så att det är dags för mig nästa vecka redan.

    Evell: Du klarar allt!! Strunta i vad ett pucko säger och lyssna på alla goa människor du har runt dig istället. Och oss alla sockerpinglor här!!

    Nä nu ska det göras tårtor.. roligt när barnen dekorerar själva. Man vet aldrig vart det slutar. *fniss*

    Kramar på er alla.

  • Äldre 6 Feb 15:10

    Nu är 3-års kalaset över plus att vi idag har varit och tittat på mannen som spelat fotboll (inne).
    Snart måste jag ta reda på om han tänker lyssna på mig och vara hemma ikväll.. eller om det är krogen med spelarna som gäller..
    Vad hade ni gjort? Jag vill faktiskt helst att han är hemma. Är ju "bara" 1,5 v. kvar till beräknad. Och går han ut, även om han är nykter, så hör han ju inte mobilen ifall ifall.

    Usch. Trött som en gris är jag oxå.. men bs har faktiskt varit nedrans bra för kalas och allt annat.
    Åh nu är det snart dags...!!!

  • Äldre 13 Feb 15:37

    Hej alla glada sockerpinglor!!!
    Nu är vår triss komplett! I måndags "plockade de ut" vår lilla prins Oskar.

    En välmående kille på 4252 g och 51,5 cm.

    Dragoness: Grattis!! Det var min dröm att få tvillingar men.. just nu känns det som om tre räcker även om de är olika årgångar.

    Ville bara uppdatera er om hur det ser ut hemma i kaoset nu. Men snittet gick jättefort och vilka underbara läkare!! Lite ont fortfarande men det är förvånandsvärt lätt att röra sig ändå. Skönt bara att mannen får bära och dammsuga och så.. *fniss*

  • Äldre 14 Feb 14:35

    Tack snälla alla!!

    Jo bröstmjölkstricket fungerade utmärkt på mig!!
    Och gissa om de stora är stolta, mellanbrorsan vägrar bli kallad just mellanbrorsan. Ska absolut bli kallad storebror och lillebror. Hi hi.

    Skönt att se att (nästan) alla härinne mår bra. Var ute och njöt av det verkligen underbara vädret en sväng idag. Såna här dagar är det ganska lätt att tycka om vintern.

    Verkar som om många hade en underbar dag igår.. själv ska jag försöka flirta till mig något underbart till ikväll när de små gott och lagt sig. Lite extra gott fika kanske.. ?

    Och det där med bs.. den enda fördelen just nu är att Oskar är ute ur mig så det är "bara" jag som påverkas av svängande bs. Men det är knepigt att hålla dem i schack när det kommer till amningen tycker jag.

    Så alla ni gravida sockerpinglor - KÄMPA PÅ - jag lovar det är värt varenda illamående och varenda tår p.g.a. hoppande bs. Det är fantastiskt vad kroppen och vi kan!!

  • Äldre 16 Feb 10:19

    Hej. Jag träffade inte en enda diabläkare under hela min graviditet. Har dock haft tät kontakt med min diabsköterska = en gång i veckan har vi pratat med varandra, jag har mailat över mina värden och sen har vi gemensamt kommit fram till vad som behöver göras.
    Har fungerat utmärkt.
    Sen har det varit BM jag har pratat med. Specialist BM.

    Välkommen Smultron!
    Hoppas allt går bra idag Anjasmamma.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare