• Fixare­n
    Äldre 25 Jan 09:31
    533422 visningar
    9675 svar
    9675
    533422

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kim: Grattis grattis!! Åh va underbart! Jag håller alla tummarna att det blir starkare! :)

    Fiyali: Jag e i v 31 med 1:a barnet och hade förra veckan gått upp 11kg. I början gick jag inte upp någonting nästan, utan det har kommit dom 5 senste veckorna, för oj oj vad jag är hungrig hela tiden!!! Och söt sugen.. :( Känns som kroppen bara skriker efter det...

    Evell: Jag fick oxå tokhöja i början och sen sänka.. Men jag har ju för mig att Insulatard är typ 12 eller 18timmars bas. Hade den innan jag började med Lantus, och där till min tanke, kan du inte ta den 2 ggr om dagen då? Som ett extrahjälp att putta ner till måltiderna. Jag kan verkligen ha helt fel, för det var många år sedan jag bytte, nån annan som kanske känner igen det?
    Min bm säger att när jag har för högt fastevärde är det för att jag behöver mer basinsulin. Kanske skulle kunna hjälpa dig?

    Tjejer.. Vad äter ni till frukost? JAg är såååå trött på grova mackor.. Vill ha yoghurt och flingor, men jag vet inte några flingor som inte skjuter mig upp till skyarna. Eller något annat mumsigt! Är det någon som har lite tips?

  • Fixare­n
    Äldre 27 Jan 10:38
    #93

    Tjohoo : Lycka till! Åh vad jag längtar till den dagen som du har kommit till! =)

    Wille : Gick in och kollade och på mig är det 65 dagar kvar.. Men för varje dag som går så känns det som om det går låååångsammare och långsammare.. Kanske har med att göra att jag längtar mer och mer, det känns liksom mer och mer för varje dag att ojoj, det är en RIKTIG bebis där inne i mig.. Tror inte att jag har fattat det förrens för några dagarsen.. Nu när jag känner den buffa å knöka så mycke på mig... {#lang_emotions_heart} Så när det står 23 dagar så kommer det väll kännas som ett år..
    Ang skorna.. jag kan oxå ha alla mina skor.. när jag går hemmifrån på morgonen.. men när jag ska hem igen på kvällen så är det värre.. då har jag lust att gå barfota.. ha ha..

    Kim: Jag ringde oxå med en gång.. Åh va nervös jag var! =)

    Ulli: Jag bor Hisings Kärra i Göteborg..

    Tack för frukost tipsen! Jag gick direkt upp och köpte yoghurt och smulade ner knäckebröd, ÅH va gott det var!! Stegrade lite efter första port, men dagen efter tog jag mer insulin och då funkade det :) Mums!!

    Vid känningar så hugger jag oftast in på nått sött som jag har längtat efter, oftaste en skål glass.. Eller om jag känner mig duktig så passar jag på att ta en niferex och svälja ner med apelsinjuice..

    Jag inser nu att jag måste kolla in här oftare, en sån aktivitet.. {#lang_emotions_cool}

  • Fixare­n
    Äldre 28 Jan 13:02

    Blehnda: Jag har samma problem, vaknar och är klarvaken.. Flera ggr.. Och så blir jag nästan sur på min sambo som ligger å sover så gott.. ha ha ha..
    Däremot vaknar jag dessutom av alla superkonstiga drömmar jag har varje natt. I natt vaknade jag av att min sambo ringde och sa att du måste komma till sjukhuset nu bebisen har kommit (borde jag inte vara med när den kommer).. Och en låååång historia runt det som jag verkligen inte kan förstå....

    Jag äter oxå smaskiga saker och ta extra insulin.. I början vågade jag inte det men nu så kan jag inte motstå..

    Kim 86: Jag va lika noga som du i början, så jag hade ångest över mina höga värden (vilket jag fortfarande får) men BM sa att det är inte ett enstaka högt värde som är farligt, det är ifall man svänger upp och ner flera ggr som inte är bra.. typ känning/rekyl/känning/ rekyl.. MEn enstaka värden ska vi inte oroa oss över.. :)

    Spännande att vara så nära så ni kan "avsluta" med era BM.. Då är det ju verkligen på G... {#lang_emotions_laughing}

    Nu ska jag ut på en långsam promenad i solskenet och försöka få lite ny energi.. Och trycka ner sockret efter en halvbra lunch.. :)

  • Fixare­n
    Äldre 4 Feb 14:50

    Oj oj, vad det händer grejer här inne! (gör en minnesmarkering åter igen att jag måste läsa oftare)

    Tjohoo: Grattis!!! Jag säger som Vilda Tiger, jag vill jättegärna se bild, men hittar inte ditt bildgalleri.. 

    Ebyl: Oj så spännande med tvillingar!! {#lang_emotions_laughing}

    Kim 86: Vi har bestämt att vi ska ha en Duo vagn, eftersom vi ska ha tidigt i aprill och vi kommer vara mycket ute i början, vår och sommar och sensommar.. {#lang_emotions_heart} Så är det viktigt för oss att lill*n ska kunna få plats att sova länge i vagnen, och då blir det för trång med mjuklift. Och eftersom vi bor i radhus och kan köra vagnen rätt in i vår stora hall, så behöver vi inte störa ifall h*n har somnat..

    Masarin: 100bullar, Åh va gott om man fick hugga in där.. {#lang_emotions_wink}

    Jag har alltid trott att det ska bli mindre rörelser desto längre man är gången, men oj oj vilken liten vilde jag har i magen.. :) Den buffat å puttar mest hela tiden, och i princip bara uppåt, kan det betyda att den har vänt på sig? Men åh så mysigt det är!

  • Fixare­n
    Äldre 4 Feb 17:43

    Kim86: jag e i v 31+5..

    Tjohoo: Å en sån liten sötnos, en sån massa svart hår! Superdupergullig juh!

  • Fixare­n
    Äldre 12 Feb 10:27

    Blir så inspirerad av att ni lägger upp era magar.. Dom är ju jättefina.. Det är så otroligt att kroppen fungerar så att magarna egentligen ser likadana ut, men ändå så otrooligt olika!

    Wille: Hur går det för dig? Har det kommit igång igen? *nyfiken* Ska förresten prova ditt kesotips, frukosten är riktigt jobbig för mig med.. blir skyhög.. :(

    har inte så många tidiga magbilder, men jag lägger ut några från de senaste veckorna.. =)
    Jag går mest omkring och tror att jag har en liten mage, tills jag får se kort, då inser jag att oj då, den e inte så pytteliten ändå.. ha ha

  • Fixare­n
    Äldre 14 Feb 09:20

    Masarin: Stort grattis till lilla Oskar! Skönt att snittet gick så bra! Och att ni mår toppen! =)

    Fiyali: Ha ha ha, du är ju för härlig! Men är man sugen så är man! :)

    Wille: Jag hoppas verkligen att jag slipper träffa en läkare med indiskt utseénde när jag ska dit nästa gång. Jag är ganska säker på att jag kommer tänka på din historia och bryta ihop. Men jag ska inte dit förrens på torsd, och då ska jag nog ha slutat skratta.. ha ha..

    Själv så hade jag en superbra dag igår, syrran kom hit med massa massa bebisgrejer som jag fick välja och vraka ur! Plockade ut allt fint! Ljuvligt! 
    Vi åt en jättegod familjemiddag, nyttig och god. Med hembakta semlor till efträtt.. Och det va ju ok, tills efter dom hade gått och jag gjorde mig en fet semla till (!). Jag kan stilla avråda att trycka i sig 2 megastora semlor nån timma innan sängdags.. Insulinet ville inte riktigt trycka ner allt det söta och feta.. hmpf.. Ja, ja, man lär sig av sina misstag.. 

    Hoppas ni får en underbar söndag!
    Och en stor kram till er alla på alla hjärtans dag! {#lang_emotions_heart}
     

  • Fixare­n
    Äldre 14 Feb 20:12

    Vilda Tiger: Jag har Britt, men har även varit hos ami en gång när britt va sjuk. Och hon va ju jättebra! Sen var jag hos en annan en gång, kommer inte ihåg vad hon hette (kan ha varit birgitta), men henne vägrar jag gå till igen.. Bara Britt eller Ami som gäller..
    Men trivs du bra med Ami nu när du har bytt?

    Men på tors ska jag på 2:a tul, ska bli väldigt spännande :)

    Anjas mamma, ne det låter som det blir lite jobbigt. Jag låg ju mellan 10 och 8 heeeeela natten, men vaknade på 6, så då hade väl äntligen semlorna försvunnit ur blodet.. ha ha.. Jag hoppas att du fick ett trevligt kalas och det gick bra, trots höga morgonvärdet..

    Blehnda: Låter mysigt, frukost på sängen är ju underbart! =)

    Min sambo överraskade mig med att vi ska åka på spa tor-lör nästa vecka{#lang_emotions_heart} Han hade bokat rum på mitt favoritspa. Sista chansen att det bara är vi två utan att behöva barnvakt.. *mysigt* Så nu får jag ge mig ut på stan och leta efter en baddräkt som täcker lite. Bikinisarna som jag har är ju som ärtor i rymden när dom kommer på.. Och jag vill ju inte skrämma dom andra gästerna.. ha ha

    Får man spaa i v 34 förresten.. hmm.. kanske jag ska kolla upp först..

    Kram på er alla!

  • Fixare­n
    Äldre 14 Feb 20:43

    Vilda, ja rar är ett bra ord att beskriva henne med.. Men då kan det inte ha varit birgitta, för hon som jag hade kändes jätteokunnig och disträ.
    Vi ska till strömstad spa, Superdupermysigt! Jag hade gärna åkt till asia spa oxå, där är oxå riktigt fint! Har dock inte sovit över där så jag har aldrig settrummen. Dom som äger det ska ju snart öppna upp ett i torslanda oxå. Dom håller ju på att renovera Arken hotell och konferens, och det blir tydligen superfint! Så jag blir nog tvungen att prova det oxå. ha ha :)
    Jag äääälskar spa! speciellt dom jaccuzzina utan bubblor!

  • Fixare­n
    Äldre 15 Feb 08:29
    Vilda Tiger skrev 2010-02-14 23:15:45 följande:
    Ja, i mars öppnar det! Vi ska boka dit med. Men orkar inte vänta så länge för att få komma iväg. Ang bm -  kan det ha varit Ulla? Henne hade jag innan jag bytte till Ami nu och jag tycker hon var just distä, och verkade nite förstå sig på diab så bra heller.
    Då kansek vi ses där! =) Ska ligga på låset och boka när det e nyöppnat, så vi hinner innan bebben behagar titta ut..
    Ja! så hette hon, för jag skulle till britt, men hon va sjuk och därför skulle jag till birgitta istället, men när jag kom så var hon oxå sjuk.. Ja, hon verkade verkligen inte förstå diabetesen, för när jag frågade henne om det så fick jag fruktansvärt tvetydiga svar. Och hon ansåg att nej nej, det är bättre att du pratar med britt om det nästa gång. MEn jag ville ju veta då, annars kunde jag ju lika gärna stannat hemma. jag gick efter 15 min.. :( Så jag förstår att du bytte!!
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare