Inlägg från: Mia Magdalena |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Masarin skrev 2010-01-27 16:17:20 följande:
    Hej alla!!Nu har jag varit på sista kollen hos barnmorska och UL. Allt såg superbra ut. Ett HbA1c på 5.5 tycker jag är helt okej. De räknar med att bebisen väger cirkus 3 kg = helt normalt. Jag frågade barnmorskan om jag ska komma fler gånger till henne innan BF (18/2) men eftersom snittet är planerat lite innan det och jag inte har några som helst problem med min graviditet så sa vi hejdå... Nu syns vi först på återkollen. Är det någon som fått en ungefärlig vikt på bebisen när den kommer på TUL strax innan förlossning och det inte stämt alls? De gissade på en födelsevikt på 3400 g ungefär och det skulle vara en skräll hos mig. De andra har vägt över 4 kg!!Är 31 år och bor utanför Strängnäs.
    Ang tillväxtultraljud stämde inte det sådär väldigt bra på min bebis. De uppskattade vikten till 3700g men då hon föddes två dagar senare vägde hon 4200g. Tror att de har en felmarginal på 400g normalt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Skogsrå skrev 2010-01-29 18:44:39 följande:
    Nu är vi hemma med Gabriel, som föddes via kejsarsnitt i måndags. Han vägde 4010 g och var 50 cm tung, och allt gick jättebra, från läkarbedömningen på morgonen via själva operationen (som jag ju var skräckslagen inför förra gången) till BB-vistelsen. En helt annan känsla än förra gångens känslor av utmattning och panik. Igår kom vi hem från BB. Några bilder finns i min blogg: www.tankespar.blogspot.com
    Stort grattis! Han är ju helt bedårande. Hoppas allt är bra med dig och familjen.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vilda: Kul att du tycker om din nya BM! Det betyder så mycket att man känner att man fungerar tillsammans. Nu när min lilla tjej kommit är det just besöken hos henne jag saknar.

    Undrar om någon av er har hört att barn till mammor med diabetes är skörare i allmänhet? Då jag födde min dotter var hon ju rejält medtagen och anledningen jag fått höra till detta är just att barn till diabetesmammor skulle vara skörare. Inget jag har hört innan och jag förstår inte heller riktigt vad anledningen skulle vara till detta om inte diabetes orsakat några direkta komplikationer hos barnet.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Killa skrev 2010-01-31 18:56:26 följande:
    jaha.. jag har hela tiden trott aatt dom tar blodsocker o andra prover för att kolla.. men jag ska fråga hur det är här i örebro..en annan sak, nu är det börjar närma sig för mej.. är i vecka 31 nu.. Längtar sååå!! Men till min fråga.. hur gör man på forlossningsavd när jag har diabetes.. finns det en läkare där som kollar till bs då o då, får man insulindropp om det drar ut på tiden och näringsdropp oxå då, om man kanske inte vill/kan äta om man blir låg.. Man kmr säkert gör av m massa energi känns det som o då måste man väl fylla på oxå så inte bs sjunker så man blir kraftlös.. är ni m vad jag menar?? Är det nån som redan fått barn och vet eller som har pratat m sin läkare om detta.. hmm.. borde ta upp detta på torsdag när jag ska på kontroll.. men ändå skönt o höra hur d vatt för er andra..
    Kan berätta lite hur det var för mig under förlossningen (födde i Göteborg). Det var min sambo (pappan) som fick i uppdrag att kolla mitt socker 1 gång i timmen. Han gjorde det dock något oftare. BM:en frågade då och då hur sockret låg och han fick skriva in värderna i en typ av journal. ´

    Jag hade bett om att inte behöva glukosdropp så länge som jag själv kunde äta/dricka men detta kopplades på av rutin. Jag hade med mig en massa festis som jag drack och det plus droppet gjorde att jag snarare låg lite högt än lågt.

    Droppet satt även kvar efter hon kommit ut och då de höll på att göra iordning mig (cirka 2 timmar efteråt). Jag hamnade ganska högt och hade svårt att få ner sockret det första dygnet.

    Innan hade jag fått rådet från min BM att sänka doserna med hälften då värkarna kommit igång och förlossningen var i antågande. Väl inne på förlossningen ville de att jag skulle sänka ett dygn efter förlossningen. Jag sänkte trots detta innan förlossningen.

    På BB frågade de mig hur det gick med sockret men inget mer.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hej! Jag har typ 1 sedan cirka 12 år. Har en dotter på cirka 2,5 år och planerar nu ett syskon. Är det någon som märkte av ett högre socker redan innan BIM? Jag hoppas verkligen på att jag redan ska ha blivit gravid men å andra sidan har sockret liggat så högt särskilt under natten att jag blir orolig om det nu är så att jag är gravid att det ska skada. Ha det fint alla!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anakin skrev 2012-09-17 18:02:40 följande:
    Hej! Nu har jag varit på stora v 32-kontrollen och gjort mitt andra TUL! Men lite blandade besked: allt ser bra ut förutom att Pyret är ganska stor och mullig. Hon har ökat från + 11 % v 28 till + 20 % idag! Tycker att det är läskigt. Om hon håller sig på plus 20 % kommer hon väga över 4 kg på BF! Vet någon vad detta innebär? Och om hon accelererar i den här takten, ligger hon + 30 % v 36 då? Min BM ville inte svara riktigt men ska få snacka med läkaren v 36 i samband med nästa TUL. Räknar nu nästan med att bli igångsatt redan v 37 någongång... är jag onödigt pessimistisk? Och så känns det faktiskt lite ORÄTTVIST! Ok att mina värden var erkänt jättekassa första veckorna, men senaste månaden har jag ju legat nästan perfekt i blodsocker! Och jag har mitt bästa HbA1c någonsin!!!!! 41, hur mycket bättre kan jag göra det, liksom? Dumma tjocka Pyre :( Vad tror ni? Ärligt? Vad kommer att hända med oss?

    Förstår att det känns lite oroligt och med en hel del frågetecken. Min dotter låg hela tiden inom normalintervallet vid tul men när hon föddes vägde hon nästan 4,3 kg. Vi tyckte att det var konstigt att de inte upptäckt det innan men tydligen var felmarginalen ganska stor.. Värt att veta om. Hoppas annars du kan få bra info av din läkare.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Idag fick jag plus på graviditetstestet! Kan inte fatta att det är sant. Jag som längtat så efter en till känner mig plötsligt lite rädd men också mycket glad. Kommer knappat ihåg hur det var när jag väntade min dotter men då som nu bor jag i Göteborg. Hur tidigt tog ni kontakt med diabetescentrum eller spec. Mvc?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad bra. Då väntar jag nog lite med att ta kontakt. Läste att Ami skulle vara borta. Hade henne förra gången och hon var underbar..

  • Anonym (Kaffedraken)
    Loveroots1 skrev 2012-10-10 23:27:09 följande:
    Fick min lilla pojke i måndags efter igångsättning V37+0 4210g och 51cm lång:)

    Grattis! Hoppas ni alla mår bra.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Är gravid i vecka 8,typ 1 sedan cirka 12 år sedan och ett barn sedan tidigare. Mitt socker är helt upp åt skogarna. Jag har höjt mina doser men inget verkar hjälpa. Tar cirka 3 enheter mer vid måltider och höjt basalen men får skyhöga värden efteråt. Känns som om jag inte vågar äta något. Ändå har jag redan ökat i vikt och rädd att jag kommer gå upp lika mycket som under förra graviditeten. Känner mig ensam och villrådig. Orkar inte träna som jag vet att jag borde och inte riktigt ta tag i att förändra insulinnivåerna ännu mer för vet inte var jag ska börja. Desamma gällande maten, att göra stora förändringar känns övermäktigt vilket samtidigt ger mig dåligt samvete. Jag måste ner i socker för barnets skull. Just nu känns det tufft :(

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare