• BabyNo­2
    Äldre 24 Jan 18:57
    533330 visningar
    9675 svar
    9675
    533330

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Ohh wow.. massor att läsa.. skickar en massa grattiskrammar till er som ska ha dom ;o) man hinner ju glömma vartfeter man scrollar*hehe*
    tack snälla Ni för omtanken... joo de kommer bi tufft nu fram till begravningen .. innan man får ta FARVÄL!
    de suraste är att som ni alla vet så har jag ju vart ganska sjuk... o i fredax skulle jag ju få svar på alla provsvaren kl 11.15 då jag träffade Doktorn... vill ej träffa mormor innan dess UTIFALL de skulle vara nåt virus.. men så dör hon kl 8.30 så jag hann aldrig säga hejdå själv, utan bara genom mamma...
    Sista gången jag träffade henne var på Julafton...MEN då var hon förhållandevis pigg..såå de får jag se som en tröst!

    jaja... Blendha.. strongt o va ute o rasta totton;o) Jag får fasen ONT när jag åker bil o de guppar o har sig. Känner först NU att de börjar trycka på..så att säga. Att livmodern börjar ta plats. Ska till MVC den 8..ser fram mot det :o)

     O apropå vikten.. så gick jag upp 10 kg med jr trots att jag åt.. oj vad jag åt..
    o nu har jag bara gått upp 2... fast jag är i v 24..(neeee nu blev jag osäker på vilken vecka) Vilda Tiger, vilken är du i?? Är inte vi i samma?typ..hihi.
    Just nu är jag inne i en illamående period, men är sugen på annanas o gröna äpplen. TRÖTT på alla känningar o allt släpande på choklad o godis... *grrr*

    O aprpå mage.. NU börjar de som sagt se ut mer son bebbemage..inte bara en fettklump efter Adrian ;o) Såå man kanske skulle ta o fota lite:o)

    Evell.. de där suget kan ju göra att man bli KNÄPP.. jag äter aldrig godis för att sen justera med insulin... för att jag ej är såå förtjust i det, GODISET alltså.. däremot göt jag de med mackor.. som ju ärmin STÖRSTA fiende!
    MEN testa frukt.. vindruvor, annanas (YAMMI) för de drar ner på de där värsta JOBBIGASTE suget.. för mig iaf :o)

    Njee nu ska ja gå o bada lite.. krm kram

  • BabyNo­2
    Äldre 25 Jan 19:42
    #49

    JAG är en gansla fluffig tjejj annars, men gick bara upp 10 kg med jr.. denna gång vägde jag mer när jag blev gravid... men har so far bara gått upp nåt KILO..fattar inte....blir lite orolig..ser som tur ur är att magen växar..o växer...
    menmen.. nu ska ja SKYPA med USA..svägerskan bor där:o) O de rigd precis upp.. kram kram

  • BabyNo­2
    Äldre 25 Jan 21:42
    #51

    Kim 86..GRATTIS :o)
    Jag hade inte kunnat vänta med att kontakta min diab.ssk, men så blir jag ju lite nojjig oxå*fniss*

    Kram

  • BabyNo­2
    Äldre 27 Jan 20:58

    Hej alla mammisar..
    Jag är såååååååååååå GRAVID nu!
    Jag har typ börjat vagga fram som en pinvin stundtals, jag har ONT fan överallt. o magen sade de bara poff om.. kan man spricka så gör jag de snart känns de som.. o jag är i v 24..herregud hur ska detta sluta????????
    ahh.. har gått upp 1,5 kg...

    Läste artikeln om typ2 o dödligheten etc... Jag vart mest fundersam om bilden... Kan man ta insulin i armen????

    Gummibjörn välkommen... känner igen ditt nickname.. kanske hängde vi i samma tråd med våra 2 åringar?? Om du oxå har en i den åldern?Ebyl & Vilda T hängde oxå här då ;o)

    Hinner som sagt glömma vem som skriver vad.. men som svar på nåns fråga så ä JAG 29, har typ2, varit sjuk sedan 2001 och bor i Katrineholm!

    O ja blir verkligen nervös för de här med sjukskrivning.. jag PALLAR inte med 100% nu som d är... mina känningar bara kommer o jag har som sagt ONT i magen.. den är hård o jag kan likna det vid sammadragningar som man har på slutet när heela magen blir stenhård...kanske borde ringa MVC???!

    Jaja.. lycka till all sockerkringloro Kämpa på:o)

  • BabyNo­2
    Äldre 27 Jan 22:49

    Hmm.. jag blir inte sjuksriven för gravidteten utan för MIN SJUKDOM som ihop med graviditete inte är de säkraste levnadssättet ;o)
    UNDRAR om de fattar på F-kassan. Läkaren sade dock att de fanns nån paragraf eller vad de hette som ade att insulinbehandlande diabetesgravida hade rätt att bli sjukskrivna.
    Är väl viktigt att läkaren som sjukskriver tar fram sjukdomen som en anledninf, inte själva graviditeten...

    Jag önskade att de fanns en BRA info för nära o kära som beskriver vårat tillstånd nu. Ni som har typ1 har förstås innsatta föräldrar. Jag bodde ju inte ens hemma då jag blev sjuk.. såå.. de är så svårt att få andra att fatta allvaret...

    jaja.. blabla.. nu ska ja släpa min feta kropp till sängen...
    kram kram

  • BabyNo­2
    Äldre 28 Jan 11:57

    Blendha.. de låter som nattmonstret tagit dig... jag har oxå haft de så.. antar att de är en massa som händer i kroppen även under natten så att man ej kan slappna av.. jag har tagit nå litet att äta, sen somnar jag om:o)
    Hoppas de går över snart iaf.

    Vi är bjudna på bröllop i februari nästa år.... o bebben kommer i maj/juni.. sååå.. JAG SKA GÅ NER ..MÅSTE.. VILL.... jag vill trivas med mig själv.. så jag kommer kontakta en dietist så fort jag är pigg nog o sen köra på...
    Mina sköldkörtelvärden är asbasabra. även nu. Var lika när jag väntade Adrian, att jag ej behövde höja doserna.
    Men NÅT måste de berott på att jag ej gick ner nåt i vikt fast jag körde GI över 2 månader...åt visserligen lite för lite.. o de kanske spelar stooor roll just är de kommer till GI???

    kram på er...

  • BabyNo­2
    Äldre 29 Jan 14:12

    Fixaren:hahha..vilken KUL dröm...kanske var önsketänkande att mannen varit gravid:o)o fött er unge:o)
    Jag har oxå vart sååå sur på Micke ibland som ligger o snarkar o snuttar o har sig, när en annan ligger o är klarvaken.. o NU DÅ.. Nu har Jr börjar komma in till oss på nätterna, först får man en gossekanin slängd i fejjan som han burit med sig, o sen står han 2mm från ansiktet o säger mamma bupp,mamma bupp..(mamma, upp) så ska man få upp han i sängen o sen ligger BÅDA 2 o snarkar.... Gosisar!

    Blendha;aaaaaaaaahhh.. 4 st?? wooow.. jag ska träffa Göran i slutet av mars,så jag borde få en tid hos Lena snart. Har tid hos Kicki den 8 februari!MEN då har ju du innan mig??! Kan kolla med henne. Vore najs att få ett möte. Är de förstföderskor som du kanske jag kan svara på lite frågor oxå.. som har lite erfarenhet nu :o)
    jar ni pratat nå om snitt eller om de blir vaginalt? vi får se till att snittas typ samtidigt så man kan få lite sällskap på BB.
    Är sååå KLUVEN. villsåklart att Micke ska vara vkar, för är jag så dålig sommed Adrian så klarar jag mig inte själv o jag kommer knappt kunna hålla bebben.. MEN adrian ska ju ej behöva ha barnvakt flera flera dagar.... suck SVÅRT!!! Men låångt kvar!
    Jag ses gärna... absolut.. dessvärre så kommer jag ej ha nån barnvagn att racea med:o)(joorå)hahaha... vi kan ej komma överrens om HUR vi ska göra , vad vi ska köpa.. osv osv:o) Men.. eftersom jag ska va hemmafru så har jag nog 2 röster och Micke bara 1 ;o)
    Hoppas vi kan ses INNAN bebbarna kommer oxå:o)Efter 30 mars så kommer jag ej ha nån praktik utan vara arbetslös igen.
    Ohh de va nog bebben du kände :o) GRATTIS
    IGÅR såg jag på magen för 1a gången att bebben grejja. Har ju bara kännts inifrån förut, Micke har ej kunnat känna.. men snart så! underbart...

    ha de bra o jag vil bara säga TACK.. för att alla är så öppna o delar med sig fast vi inte känner varandra.. ni vet ju mer saker som händer än min egna familj:o)FAST de kan ju bero på at Ni ej har nåt val*hahaha*
    kram

  • BabyNo­2
    Äldre 1 Feb 13:48

    Vilken debatt de bidde om VIKTEN.. fasen... klart man styra lite vad man stoppar i sig... de mesta beror ju ändå på hormoner o vatten i kroppen osv.
    jag har jämt göra att få sockret att ligga OKI.. så jag skiter i vikten just nu.. de oroar jag mig alla andra dagar o månader o år när jag INTE är gravid:o/

    Har haft en depp-tycka-synd-om-mig helg.. ätit en massa skit(bröd) o så.. men för att jag bara inte ORKADE med nån känning, vi har flackat en del o jag har vart själv med Jr...men idag känns de bättre..

    Har dock ett litet problem.. vi föräldrar brukar oftast oroa oss för att LÄMNA på dagis... här är de tvärtom..jag oroar mig för att HÄMTA...
    Han blir ett litet monster som gör allt han inte ska.. ó när jag väl får på ALLA DESSA JÄÄÄVLA KLÄDER jaa då har BS sjunkit o jag får knapra dextro osv på hemvägen..skitskitskit...
    Ska prata med fröknarna idag o se om de kan förbereda honom på nå vis... så hämtningen blir lättare.

    BTW..ska man som gravid ta en 2a svininfl.sprutan????
    Inte som diabetiker va??
    Kram till er alla :o)

  • BabyNo­2
    Äldre 1 Feb 22:43

    GRATTIS Tjohoo & Ebyl.. wooow:o) Bra jobbat tjejjer:o)
    Blendha.. pratade du med Kicki ang mammadiabetesträff???
    Myspys med kickar :o) Min sparkar neråt... på nå vis... haha.. känns vääldans obehagligt kan jag lova:o/ Men ändå underbart...

    nu ska ja nanna ..men först en nattamacka.. kram kram

  • BabyNo­2
    Äldre 2 Feb 18:38

    hallå..sitter i telef kö med Fkassan.. plats 156:o/  VABar idag.Jr har haft feber hela dagen! Förmodligen efter sprutan...han lyckades dessutom krökas upp lunchen .. o jag mitt PUCKO hade ju tagit insulin innan vi började käka.. vilket jag ej brukar göra...så de bidde lite knas.. men han satt snällt i stolen medans jag torkade o slukade dextro o saftsoppa.

    Blendha; vad SYND att du ska gå i Julita.... Hur många mammor med barn i er bebbes ålder kommer de finnas där tro ;o)
    Om inte annat kanske du kan höra med vårat BVC om du får gå här i stan ;o) På mammagrupp alltsåå.. men vi får prata med LENA.. hon har nog större kolla på de där.. Kicki är ju mer för bebben... Lena för oss:o)
    Umgås du med nån NU som oxå är gravid??? Så ni kan hänga sen? Ganska viktigt så man ej blir isolerad...
    O apropå BM såå JAPP, hon vet vad hon gör.. överläkarna o söterskorna i Eskilstuna pratade VÄL om henne o hennes kunskap vad gällde UL.. de kändes tryggt!

    Jag är fasen i valet o kvalet om vi ska kolla kön.... När man går igeom så många UL som vi alla gör känns de mysigt att få överraskningen om snopp/snippa.... men å andra sidan.. så är kanske detta sista chansen att över huvud taget ens ha CHANSEN att få kolla en sådan grejj....att få mysa med vetskapen om att man ska få en tjejj eller kille.... hmm..

    Nu ska ni få höra en SJUK grejj.. Jag ringde min VC idag ang ett läkarintyg;

    Jag; Jahej jag har ett kuvert ifrån Dr. Peter A ligger i receptionen, jag har ingen möjlighet att hämta det då min son insjuknat. Jag undrar om Ni kan skicka hem det eller om jag ska uppge personnummer på min sambo så han kan hämta ut det.
    Hon; Jamen skicka det kan vi inte, det kostar ju vet du!!
    Jag; Förlåt,VAD sade DU nu? *ironi*
    Hon; Ja fast har du frikort så kan jag skicka hem det.
              (o de har jag ju)
    Jag; Ja men tack, de vore ju snällt då, om de inte kostar för mycket alltså *ironi IGEN*

    Herregud.. haha
     men kram på er alla sockerbomber

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare