• Äldre 27 Jan 15:51
    530995 visningar
    9675 svar
    9675
    530995

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej alla!
    Jag ansluter mig till denna tråd igen, är gravid med barn nr 2 ! =) Jag är i v 8 nu.
    Några av er känner jag sedan tidigare speciellt under förra grav och i kläckta diab.tråden.
    Denna gång har jag pump, vilket jag inte hade förra gången, och det känns redan nu att det kommer bli lättare denna gång även om det gick ganska bra förra gången. Dessutom har jag fått låna en sensor till min pump som läser av mitt BS hela tiden, och det är ju bara såå bra! Den vill jag aldrig bli av med.. =)
    Har haft den 1 vecka nu.
    Ha det bra så länge , jag ska sätta mig och läsa igenom lite i tråden. =)

  • Äldre 27 Jan 20:00

    Vilda:
    Tack, det samma till dig!!  {#lang_emotions_smile}
    Jag tror inte jag får ha sensorn hela graviditeten, men jag är glad så länge jag får ha den..

  • Äldre 28 Jan 10:16

    ebyl: Hej och tack! {#lang_emotions_smile}

    wille 2008: Tack. Ja det kan nog stämma att vi "möttes" här förra gången. {#lang_emotions_smile}

    BabyNo2: Tack! ja, min dotter blir 2 år i maj, så det var väl ungefär samma period vi hängde.. {#lang_emotions_smile}

    Ulli32: Tack! {#lang_emotions_smile} Ja jag är väldigt glad för sensorn även om den inte visar exact realtid men det är stor hjälp och jag kan förstå om ni hade bra hjälp av den till din son. Då har du och jag kommit ungefär lika långt (eller kort) i graviditeten. {#lang_emotions_smile} och jag har haft min diabetes sen 85...

    Vilda tiger: Jag äter också en del godsaker, har svårt att låta bli tyvärr.. så då blir det extra insulin. Jag gick upp 20 kilo förra grav men gick faktiskt ner de 20 på 1 år efter födseln, och hoppas också på samma denna gång. {#lang_emotions_wink}

  • Äldre 28 Jan 11:51
    kim86 skrev 2010-01-28 11:16:11 följande:
    En fråga till er.Under de första 12 veckorna är det väl superviktigt med bra kontroll på bs, efter v 12 är det mest då för att bebisen inte ska bli för stor?Hur låg ni de första 12 veckorna. Jag kolla bs jätte ofta nu, men 2 ggr under dessa första veckor har det då hunnit sticka iväg lite snabbt upp till 10 och en gång till 13.Hur pass nitisk ska man vara, för att ändå kunna samtidigt njuta av sin graviditet.Är väldigt noga med vad jag äter och så, och fuskar sällan. Äter godis om jag är låg, men inte annars. Snälla lite experthjälp från alla er som är blivande eller redan är mammor.. =)
    Jag vet inte om det är mer eller mindre viktigt med BS före eller efter 12 första veckorna. Det kanske någon annan vet.
    Jag vet bara att under min första grav tyckte jag att speciellt under första 12-15  veckorna var det riktig berg och dalbana i BS, och hamnade uppåt 15 ibland, även om jag stack mig i fingret 100 gånger om dagen kändes det som. Jag tycker inte du ska oroa dig för dess 2 lite "halvhöga" värdena. Jag hade väldigt svängigt bs i början av förra grav (och även nu i denna jag är bara i v 8..) och jag födde en alldeles frisk och kry tjej. {#lang_emotions_smile}
    Jag tror du sköter dig exemplariskt och gör så gott du kan, mer kan man inte göra.
    Detta var egentligen inte experttips som du efterlyste men jag hoppas att du verkligen kan njuta av din graviditet, det ska jag försöka göra mer denna gång, jag oroade mig väldigt mycket under första..
  • Äldre 17 Feb 11:58
    Smultron8303 skrev 2010-02-17 09:38:43 följande:
    Go morgon alla. Sitter här med mitt te och funderar.... Mitt blodsocker är inte roligt just nu. Tar blodprov varje timme och gör allt jag kan för att få ner det. Har fått höjja mina insulindoser kraftigt, fast jag varken äter mer eller rör mig mindre. Nån mer som fått göra det?Har fått tid hos min diabetessköterska på tisdag och ska ta upp detta med henne med. Men jag tänkte höra mig för här med. Och se om någon mer har samma "problem"...Jag har haft stoora problem med min diabetes. Senast i december förra året blev jag inlagd i 8 dagar pga min insulinpump som jag hade då (har den inte längre). Det bildades som små blåsor under huden där slangen satt, och fylldes med insulin. Hade sällan ett blodsocker under 15-20 då. Svajjade kraftigt.Fick sen börja med sprutor och allt bled till 98% superbra. Fram tills nu när jag blev grvid. Tar Levimir och Novorapid.Sen undrar jag om det finns någon i växjötrakten här med?
    Jag är i v 10-11 någonting, och jag har redan för 3 veckor sen höjt mina doser rejält.. Och lika var det med mitt första barn, fick höja doser riktigt rejält i början för att lite senare sänka igen och sen höja igen. Förra grav hade jag i mitten och slutet av grav 3 gånger så mycket insulin som icke gravid och jag räknar med att det blir samma nu. Skillnaden är att jag har pump nu men med första barnet hade jag sprutor..
  • Äldre 17 Feb 13:04

    Måste fråga om det är någon av er som går på KS i Solna?

  • Äldre 26 Mar 13:02
    ebyl skrev 2010-03-25 08:20:58 följande:
    Jag har funderat på det här med diabetiker och igångsättning/planerat snitt. Känns som i stort sett ALLA blir något av det. Är det någon som förlossningen kommit igång av sig själv för?? Kan vara en intressant D-uppsats så småningom.. NÄR jag läser till bm ska jag definitivt blanda in diabetes i det hela, för det är intressant!
    Min dotter föddes spontant eller hur man nu ska säga, hon kom ut av sig själv i v 36+4 {#lang_emotions_laughing}
  • Äldre 20 May 11:16

    Hej alla, jag måste kasta in en fråga.. Var på spec.mvc igår för ordinarie läkar och BM besök, är i v 24.

    Det visade sig att jag hade äggvita i urinen 3+, och jag har aldrig haft mer än spår förra graviditeten men nu alltså 3+.
    Dom skickade in ett urinprov för analys, och jag får svar i morgon hoppas jag. Mitt blodtryck är bra, så det är väl inte någon större risk för havandeskapsförgiftning men tankarna slår mig ju om detta kan vara en början på det.. Är det någon av er som har erfarenhet av detta med äggvita i urinen, kan det tyda på annat än havandeskapsförgiftning? Det är det enda som snurrar i mitt huvud nu..

  • Äldre 20 May 19:29
    ebyl skrev 2010-05-20 13:36:58 följande:
    Gummibjörn: Var det morgonurin som du hade 3+ protein i?? För ju längre man går på dagen, desto mer protein i urin får man. Dessutom får man inte ha "klämt" ut kisset, då kan det bli mer protein. Sen är det som Vilda (?) skrev att om man har mycket flytningar så kan man okcså få mer protein i urin. Det kan också tyda på UVI. Jag hade början till Havandeskapsförgiftning med Iris, å ligger på gränsen nu också.. Men så länge ditt bltr är bra är det nog ingen fara!!
    Nej inte det första jag kissade på morgonen men jag var på besöket vid 9-tiden så det var andra gången jag kissade den dagen...
    Ja, flytningar är det ju gott om... sorry. ..{#lang_emotions_embarassed}
    Vi får se vad dom säger i morgon, lite orolig är jag.....
  • Äldre 20 May 19:58

    TACK ebyl!  {#lang_emotions_smile} finfin bild på dig och magen, kollade din blogg. {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare