• Äldre 22 Jan 21:40
    531054 visningar
    9675 svar
    9675
    531054

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • BabyNo­2
    Äldre 29 Jan 14:12

    Fixaren:hahha..vilken KUL dröm...kanske var önsketänkande att mannen varit gravid:o)o fött er unge:o)
    Jag har oxå vart sååå sur på Micke ibland som ligger o snarkar o snuttar o har sig, när en annan ligger o är klarvaken.. o NU DÅ.. Nu har Jr börjar komma in till oss på nätterna, först får man en gossekanin slängd i fejjan som han burit med sig, o sen står han 2mm från ansiktet o säger mamma bupp,mamma bupp..(mamma, upp) så ska man få upp han i sängen o sen ligger BÅDA 2 o snarkar.... Gosisar!

    Blendha;aaaaaaaaahhh.. 4 st?? wooow.. jag ska träffa Göran i slutet av mars,så jag borde få en tid hos Lena snart. Har tid hos Kicki den 8 februari!MEN då har ju du innan mig??! Kan kolla med henne. Vore najs att få ett möte. Är de förstföderskor som du kanske jag kan svara på lite frågor oxå.. som har lite erfarenhet nu :o)
    jar ni pratat nå om snitt eller om de blir vaginalt? vi får se till att snittas typ samtidigt så man kan få lite sällskap på BB.
    Är sååå KLUVEN. villsåklart att Micke ska vara vkar, för är jag så dålig sommed Adrian så klarar jag mig inte själv o jag kommer knappt kunna hålla bebben.. MEN adrian ska ju ej behöva ha barnvakt flera flera dagar.... suck SVÅRT!!! Men låångt kvar!
    Jag ses gärna... absolut.. dessvärre så kommer jag ej ha nån barnvagn att racea med:o)(joorå)hahaha... vi kan ej komma överrens om HUR vi ska göra , vad vi ska köpa.. osv osv:o) Men.. eftersom jag ska va hemmafru så har jag nog 2 röster och Micke bara 1 ;o)
    Hoppas vi kan ses INNAN bebbarna kommer oxå:o)Efter 30 mars så kommer jag ej ha nån praktik utan vara arbetslös igen.
    Ohh de va nog bebben du kände :o) GRATTIS
    IGÅR såg jag på magen för 1a gången att bebben grejja. Har ju bara kännts inifrån förut, Micke har ej kunnat känna.. men snart så! underbart...

    ha de bra o jag vil bara säga TACK.. för att alla är så öppna o delar med sig fast vi inte känner varandra.. ni vet ju mer saker som händer än min egna familj:o)FAST de kan ju bero på at Ni ej har nåt val*hahaha*
    kram

  • Äldre 29 Jan 14:28

    Tredje juli
    Fy vilken hemskt upplevelse med tvättmedeltabletten! Tur att det inte var värre än så, ändå. Jag ska genast flytta upp mina då jag kommer hem, även om jag inte tror att Lyckeli skulle kunna få upp de små påsarna som de ligger i. Ang hjärtljuden så stämde det rätt bra på Lyckan. Hon låg mellan 136 och 150 de gånger vi hörde.

    Wille
    Sicken bebis till att skrämmas! Haha! Jag ser framför mig hur du går lutad då du vaggar runt där hemma och utomhus.


     


    Jag drar till bm nu, jag.

  • Äldre 29 Jan 14:32
    Vilda Tiger skrev 2010-01-29 14:28:23 följande:
    Tredje juliFy vilken hemskt upplevelse med tvättmedeltabletten! Tur att det inte var värre än så, ändå. Jag ska genast flytta upp mina då jag kommer hem, även om jag inte tror att Lyckeli skulle kunna få upp de små påsarna som de ligger i. Ang hjärtljuden så stämde det rätt bra på Lyckan. Hon låg mellan 136 och 150 de gånger vi hörde. WilleSicken bebis till att skrämmas! Haha! Jag ser framför mig hur du går lutad då du vaggar runt där hemma och utomhus.   Jag drar till bm nu, jag.
    Leonard bet igenom hela påsen... Lycka till hos bm!
  • Sinnik­a
    Äldre 29 Jan 15:16
    tredjejuli skrev 2010-01-29 13:29:15 följande:
    en fråga till! Har det stämt på er bebis att höga hjärtljud är flicka och låga (under 140) är kille? Leonard hade under 140 så det stämde. Nu har bebisen i magen drygt 150 så jag är ju lite nyfiken ifall det kan vara en tjej
    Jag väntar en flicka och har haft följande hjärtljud:
    v. 15+1 140 slag/min
    v. 19+1 138 (barnmorskan trodde då att barnet sov)
    v. 23+1 144
    v. 26+5 150
    v. 30+2 152
    Så i mitt fall kanske det stämmer?
  • Äldre 29 Jan 15:50

    Åh häftigt! Skulle ju vara kul med en av varje. Jag har en rosa barbiegen som jag skulle vilja ha utlopp för
    Men ändå praktiskt med en kille till eftersom vi då har allt vi behöver.
    Skulle det bli en tjej så skulle jag frossa i små klänningar och annat tjejigt som Leonard inte har haft, haha!

    Få se, är det i v. 35 man brukar börja med ctg?
    Är det efter det man ska gå varje vecka hos bm?

  • Äldre 29 Jan 17:51

    Hej tjejer!!
    Jag har äntligen tagitmin förskollärarexamen och har ju börjat jobba på en förskola nu i januari.. Fullt upp!!

    Ang hjärtljud så beror d helt på om bäbisen är utvilad/vaken/hyperaktiv.. Så det stämmer inte helt hudra.. men visst kan man tro på det om man vill.. härtljuden för mej har vatt mellan 144 och 160.. ganska stor skillnad.. men det är en tjej.. Så om man ska tro på hjärtljuden så är det ju en tjej.. men som sagt.. beror ju helt på om bäbis sover eller inte.. Hihi!!


    killas.blogg.se BF 10 april 2010!
  • Äldre 29 Jan 18:24
    Killa skrev 2010-01-29 17:51:22 följande:
    Hej tjejer!!Jag har äntligen tagitmin förskollärarexamen och har ju börjat jobba på en förskola nu i januari.. Fullt upp!!Ang hjärtljud så beror d helt på om bäbisen är utvilad/vaken/hyperaktiv.. Så det stämmer inte helt hudra.. men visst kan man tro på det om man vill.. härtljuden för mej har vatt mellan 144 och 160.. ganska stor skillnad.. men det är en tjej.. Så om man ska tro på hjärtljuden så är det ju en tjej.. men som sagt.. beror ju helt på om bäbis sover eller inte.. Hihi!!
    Grattis till examen och jobbet!
  • Skogsr­å
    Äldre 29 Jan 18:44

    Nu är vi hemma med Gabriel, som föddes via kejsarsnitt i måndags. Han vägde 4010 g och var 50 cm tung, och allt gick jättebra, från läkarbedömningen på morgonen via själva operationen (som jag ju var skräckslagen inför förra gången) till BB-vistelsen. En helt annan känsla än förra gångens känslor av utmattning och panik.

    Igår kom vi hem från BB. Några bilder finns i min blogg: www.tankespar.blogspot.com


  • Äldre 29 Jan 18:50
    Skogsrå skrev 2010-01-29 18:44:39 följande:
    Nu är vi hemma med Gabriel, som föddes via kejsarsnitt i måndags. Han vägde 4010 g och var 50 cm tung, och allt gick jättebra, från läkarbedömningen på morgonen via själva operationen (som jag ju var skräckslagen inför förra gången) till BB-vistelsen. En helt annan känsla än förra gångens känslor av utmattning och panik. Igår kom vi hem från BB. Några bilder finns i min blogg: www.tankespar.blogspot.com
    Men GRATTIS !!!
    Gud så söt liten en, vad mycket hår och vilka härligt knubbiga små kinder!!
    Skönt att allt gick bra för er.

    Själv har jag "bara" 11 v kvar, längtar ännu mer när man ser din lille Gabriel! Grattis igen, ta hand om er nu.
  • Äldre 29 Jan 19:08

    Skogsrå
    GRATTIS! Gabriel är ju helt bedårande.

    Nu har jag varit hos min nya BM. GUD va GLAD jag är över att jag bytte! Hon är uuuunderbar och jag fick så himla mkt mer positiva vibbar av henne än av den förra. Jag hade bra värden. Tryck 120/75, hba1c 4.5, 136 i blodvärde utan att jag käkar järn och inget att anmärka på i urinen. Vi snackade lite om mina fogar som börjat göra ont och hon skrev med en gång en remiss till en sjukgymnast på Östra som ska ringa mig snart. Hon sa även att jag nog ska ställa mig in på att inte jobba längre än en bit in  i april. Hjärtljuden idag var mellan 136 och 142. Nu är det inte det som jag går efter men jag fick bara en känsla idag av att det är en grabb i magen...

    Killa
    Grattis till examen. Gott att vara helt klar, eller hur?


     

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare