• Äldre 22 Jan 21:40
    531019 visningar
    9675 svar
    9675
    531019

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Äldre 23 Jan 16:41
    #11

    Fiyali: Ja det är mitt första barn och min första graviditet =) är i v. 20 nu och allt ser bra ut på alla prover och så men jag har haft väldiga bestyr med sockret. men jag kämpar på! har inge ont nån stans och har inte mått nått illa så jag ska inte klaga.

    Har varit ute och ridit i snön och kylan i två timmar nu så magen är aldeles stenhård! tror jag ska börja ta det lite lugnare nu för jag är livrädd att jag ska överanstränga lille bebisen eller nåt. men kul var det, och strålande sol! ska burra ner mig med en kopp te i soffan nu och invänta att maken lagar något gott till middag!

    Trevlig kväll på er!

  • Äldre 23 Jan 16:48
    #12
    blehnda skrev 2010-01-23 16:41:23 följande:
    Fiyali: Ja det är mitt första barn och min första graviditet =) är i v. 20 nu och allt ser bra ut på alla prover och så men jag har haft väldiga bestyr med sockret. men jag kämpar på! har inge ont nån stans och har inte mått nått illa så jag ska inte klaga.Har varit ute och ridit i snön och kylan i två timmar nu så magen är aldeles stenhård! tror jag ska börja ta det lite lugnare nu för jag är livrädd att jag ska överanstränga lille bebisen eller nåt. men kul var det, och strålande sol! ska burra ner mig med en kopp te i soffan nu och invänta att maken lagar något gott till middag!Trevlig kväll på er!
    Gud, va avundsjuk jag är på dig! Otroligt härligt att rida runt i snön. (och det där fick jag till att låta så fjortisaktigt i min skalle så jag nästan börjar skratta) Haha, nåja. Här lever det runt förfärligt idag. Vi var och handlade och fick nån rejäl känga i sidan så fick böja ihop mig. Och sen när vi kom hem så tänkte jag vila lite på soffan, jo jo, det gick ju bra. Fick såna sparkar i revbenen att jag fick dra efter andan, enda gången som det var lugnt var nog när bebisen fick höra sin pappa prata lugnande med den ;) bådar iofs gott.
  • ulli32
    Äldre 23 Jan 20:20
    #13

    Hej alla!!

    hoppas ni alla mår bra och att bs-värden är under kontroll o magarna mår toppen!!

    är helt slut...haft 2 jätte låga värden idag, ett mitt på dagen efter lunch...1,2 låg jag på o usch vilken tid det tog innan jag fick upp det...kändes som en evighet...och då befann vi oss i pulkabacken dessutom.
    sen ett till lågt bs inne på ica...sprang o hämta ett paket dextrosol o folk bara glodde...ja ja låt dom göra det då...d va ju inte så att jag inte betalade för det!

    har ni haft en bra lördag?

    sitter här i soffan o viker tvätt...hahaha så trist det är men det måste ju göras!

    har nu ändrat eran kost mkt sen ni blev gravida? o isåfall hur?

    kramar ullis.

  • ulli32
    Äldre 23 Jan 20:22
    #14

    åhh glömde: Välkommen hit fiyali!!!
    ps. jag e oxå ganska ny...toppen sida!!

  • Fiyali
    Äldre 23 Jan 20:27
    #15
    ulli32:
    Tack :) Ja det känns jätte bra att hitta folk med samma "problem" som en själv!
    Ja jag har fått ändra hela min kost! Vet inte om jag bara har lätt för att gå upp i vikt under graviditet, eller om det beror på diabetesen. Men kilona tycks vältra sig över mig!

    I och med att man måste höja insuilnet hela tiden känns det ju bättre att ändra matvanorna så långt det är möjligt :) Däremot äter jag nog betydligt mer kvällsmat än förut, men håller hårdare på ingen mat efter 1900.
  • Äldre 23 Jan 21:43
    #16

    Ulli
    Ändade matvanor? Ja - jag småäter heeela tiden. Äter mycket mer än jag annars gör, för jag är en sån som bara suuuger åt sig alla kalorier som jag måste hela tiden lägga band på mig för att inte gå upp en massa. Väger ändå mellan 70 och 80 som ickegravid. Nu orkar jag inte räkna och väga... jag äter det jag vill ha, men självklart vräker jag inte i mig kakor och godis. Det är jag inte ens sugen på - bara kanelbullar i den kategorin. Men vill jag ha tre mackor till frukost äter jag det, istället för mina vanliga två. Vill jag ha lite flingor äter jag det. Basta.

  • ebyl
    Äldre 24 Jan 10:03
    #17

    ulli: Jag hade också mage tidigt, många på jobbet som frågade när jag var i v.8 om jag var gravid... När jag var hos bm i v.9 berättade jag det så hon kände på magen... å kände inte ens livmodern ovanför blygdbenet...{#lang_emotions_embarassed} Så hon kunde garantera att det i varje fall inte rörde sig om 3-4 st!  Magen fortsätter växa, men ska på ul 1/2 å får väl se då hur det ser ut!

  • Äldre 24 Jan 14:50
    #18

    Usch, jag är så orolig... ligger för högt i bs hela tiden. I bästa fall (som inte ens är bra!) ligger jag på runt 7,4-7,8 innan en måltid, efteråt är det i princip ALDRIG mindre än 11-12! Ligger runt 13-14 efter måltider, trots att jag hela tiden höjer insulindoserna.

    Usch, det känns inte alls bra... är så orolig att det ska bli några fosterskador. Är i vecka 6+3.

  • kim86
    Äldre 24 Jan 15:13
    #19

    Hej tjejer..
    Blenha, det stämmer, jag skulle testa idag. O det ser positivt ut.. =)
    Helt galet.. =)
    Är på bim -5 idag, så det är svagt, men ändock postivit,. =)

  • Äldre 24 Jan 15:58
    #20

    Kim
    ÅH! ETT STOOORT GRATTIS TILL DIG! Va underbart. Det gick ju rätt fort ändå - hur många månader har ni försökt? Bara två, tre stycken, va? Eller minns jag helt fel?

    Evell
    Hur mycket har du fläskat på med insulin då? För jag fick höja rätt mkt de första veckorna, sedan fick jag sänka igen runt v 8-9. Nu ligger jag marginellt över utgångsläget, i v 22 (23 imorgon). Tar du mer insulin till måltid om du nu ligger över 7 innan du äter? För ju högre du är i socker desto mer insulinresistent är du ju. Det krävs mer insulin att sänka från 12 till 10 än från 7 till 5. På mig stämmer det bra iaf. Jag tror inte att dina värden är direkt farliga, men jag förstår ju att du är orolig. Det är jag då jag har en hög dag eller en hög vecka med. Hoppas att det snart ordnar sig.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare