• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Vilda Tiger skrev 2010-01-27 22:07:55 följande:
    Brudar - är det BARA jag som äter kakor och bullar och glass om jag är sugen och tar extra insulin till? Jag har visserligen gått upp mkt i vikt och FASAR för att gå ner allt igen sen men jag oooorkar inte bry mig. Jag gick ner allt efter Lyckeli på ett år så jag får väl göra samma grej igen.
    Mjo, men jag gick bara ner hälften av det jag gick upp förra gången innan jag blev gravid igen :P
    Sen är jag inte så sugen på kakor och glass, bara kakor fyllda med vanilj! Mmmmmmm det hade jag kunnat leva på, men en sån kaka som jag vill ha, ersätter en hel måltid plus lite till i insulin väg :(
  • Fiyali
    Hjälp!
    Jag har som sagt oroat mig för min vikt innan, för jag tycker jag är så himla stor. Var på första Tillväxt/Flöde idag. Är i vecka 28+3, mitt symfus mått låg på 30, min vattenmängd på 252 och bebisen beräknades till 1540 gram. Vad tusan ska jag göra!?
    Min läkare sa att mina sockervärden och hba1c låg bra, så vad kan det annars bero på?
  • Fiyali
    kim86 skrev 2010-01-28 16:13:26 följande:
    Oki, tack Vilda.. Då ska jag försöka koppla av lite... =), gud vad underbart att denna tråden finns nu när man börjar noja.. =) Alltså, är det normalt att maggen börjar svullna mot kvällen redan nu, nu är min mage jättesvullen, typ precis som den kan bli vid mens...
    Ja det är alla gaser.... Tarmarna och allt flyttar runt sig därinne för att göra plats för livmodern:)
  • Fiyali
    Mia Magdalena:
    Det där med skörare är ju inte riktigt sant. Däremot föds de ju oftare med lägre blodsocker, så de första dagarna kan de behöva extra matning mm.
    Men sen ska det ju inte vara några problem?
    Samt att många diabetiker blir igångsatta och därför stressas barnet mer. Och vid de här avläsnings tillfällena, när man kollar färg, andning etc, är det ju vanligt att kejsarsnitt får en nia istället för en tia, när man precis plockat ut de, men sen är ju statistiken densamma efter tre minuters kollen?
  • Fiyali
    Wille 2008
    Så nu har jag klurat ut det! De ska ligga på genomsnitt 1005 gr i den här veckan. Och bebisen har en övervikts kurva på 17%, är det farligt?
    Ja men BS ligger relativt bra, har precis ändrat dos (IGEN!) men det verkar stämma bra överens just nu!
    Men det spänner i hela magen, trodde jag hade maginfluense eller något på gång, och sen oroat mig lite för levern eller bukspottkörteln, men nu sa de att det berodde på vattenmängden. Inget kul :(
  • Fiyali
    Killa skrev 2010-01-31 18:01:41 följande:
    Hej alla!! Jag var förra veckan spec.MVC och tog nytt HbA1c som nu ligger på 5.5!! Även om det bara gått ner 0.1 så är d iaf i rätt riktning!! Jag är 176 cm lång och har nu nått 90 gränsen.. usch känner jag bara.. men jag känner mest att det är magen som växer.. och brösten såklart.. visst har rumpa och lår växt lite men kan fortfarande va några byxor sedan innan gaviditeten.. Ulli - inget du gör kan ändra om ditt barn får diabetes eller inte.. försök att njuta nu och ta det som d kommer.. Är det någon som vet om det tas prover på bäbisen om den har större risk att få diabetes eller inte?? Alltså speciella prov som tas om mamman eller pappan har diabetes?? Risken för oss mammor m diab avv få barn m diab är 2 %. Medan mammor utan har 1% risk.. så det är ingen större skillnad eg. Visste ni d?? Större risk är d om pappan har diabetes och störst såklart om båda har det.. Nu ska vi snart äta mysmiddag: falukorv i småbitar, bacon och makaroner och riven ost... i skål framföör TVn.. Flottigt men otroligt gott!!! På torsdag är d nytt besök hos spec.MVC..  Ett väldans spring!!
    Det tas inte automatiskt! Däremot så när flickan föddes fick vi erbjudande om att delta i något som hette TEDDY studien i Malmö. Då tog de blodprov på navelsträngen, för att se om hon hade ärvt "diabetes gen", vilket 7 av 100 gör, och det hade hon!
  • Fiyali
    Killa skrev 2010-01-31 18:56:26 följande:
    jaha.. jag har hela tiden trott aatt dom tar blodsocker o andra prover för att kolla.. men jag ska fråga hur det är här i örebro.. en annan sak, nu är det börjar närma sig för mej.. är i vecka 31 nu.. Längtar sååå!! Men till min fråga.. hur gör man på forlossningsavd när jag har diabetes.. finns det en läkare där som kollar till bs då o då, får man insulindropp om det drar ut på tiden och näringsdropp oxå då, om man kanske inte vill/kan äta om man blir låg.. Man kmr säkert gör av m massa energi känns det som o då måste man väl fylla på oxå så inte bs sjunker så man blir kraftlös.. är ni m vad jag menar?? Är det nån som redan fått barn och vet eller som har pratat m sin läkare om detta.. hmm.. borde ta upp detta på torsdag när jag ska på kontroll.. men ändå skönt o höra hur d vatt för er andra..
    Nja kollade sockret gjorde jag själv. Men på det sjukhus jag låg hade Barnmorskorna kontakt med diabetes läkaren inför varje måltid och rapporterade mitt blodsocker och vad jag ätit och hur många IE jag tagit. Jag hade ingen aptit alls, men något dropp fick jag inte, minns att jag drack juice däremot. Men skulle du bli akut sjuk så garanterar jag dig att de kommer sätta dropp på dig om du inte kan ta dig ur det på annat sätt! :)
  • Fiyali

    Gud vilket häftigt test, jag vet ju redan, och på mig stämde det :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare