• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Vilda Tiger skrev 2010-02-02 14:21:01 följande:
    Fiyali Oh! Påminn mig-  är det en pojke eller flicka du väntar? Kul att det stämde.
    Flicka :)
  • Fiyali

    Tjohooo!
    Grattis till ditt underverk!
    Usch ja, det låter precis som någon annan här sa "som min igångsättning". Aldrig igen säger jag, därför ska de prova svepa hinnorna ett par gången den här gången, men nu så här när det närmar sig så kanske jag kan tänka mig en igångsättning iaf igen :P
    Vad skönt att hon får ammat lite också, och att ni får mata flaska nu! Mycket mysigare än skeden som de droppar lite från etc, känns som ett "stort" barn då, men en bebis äter bröst eller flaska :)
    Åter igen GRATTIS! och även om det var jobbigt, så var det ju en underbar förlossning, för det gav dig ju din friska lilla sessa!

  • Fiyali
    Tjohooo:
    Har du ätit din första måltid? :)
    I Amerikanske filmer snackar de alltid om sista måltiden, men för oss gravida diabetiker minns jag hur det var efter förlossningen, när man bara kunde Äta ÄTA äta, utan att sockret flög i höjden eller bebisen skadades.... Om du har ätit den, eller planerat den, den första riktigt onyttiga maffiga måltiden, vad blev det? =)

    Min första måltid förra gången, var vanlijmunkar i massvis och en hamburgar med extra dressing, samt en STOR vanlig COCA COLA :)
  • Fiyali
    Evell
    Sånt där ska du ju bara inte lyssna på. Tycker det var starkt gjort av dig att sätta ner foten och prata med BM. Det är många som inte vågat det. Lycka till nu och hoppas du får någon bättre nästa gång, det är tusan ta mig ingen som ska klanka på en gravid kvinna!

    Wille
    MMMMM det där med brieost lät ju bara sååååå gott! Det ska jag banne mig be min man stoppa ner i BB väskan, så kan man trycka det sen när man ligger inlagd och tycker synd om sig själv, med mindre mage och världens härligaste bebis :)

    Tjohooo
    Vilken gobit! Som man längtar dit nu!!!! Grattis till underverket :)
  • Fiyali

    Men alltså, jag förstår inte hur läkare får säga sånt? Det borde egentligen vara någon form av reprimand för sådana kommentarer.
    Min läkare sa själv till mig väldigt trevligt, försiktigt och finkänsligt typ "du är ju inte tjock, men det vore nog bra om du inte gick upp alltför mycket i vikt under graviditeten, för du är ju inte heller lika smal som vid förra". Det låter ju alltid hårt när någon påpekar ens vikt negativt, förra gången var jag för "smal" och nu skulle man tänka sg för för att man var lite större.
    MEN, min läkare sa det med trevlig ton, och uppmuntrande, och därför var det lättare att ta än om han slängt ur sig det taskigt. Det värsta är ju att man under hela graviditeten vet att man kommer gå upp mer i vikt. Dvs om man inte bantar, vilket jag ser som en sälvklarhet att man inte gör under graviditet.
    Jag har nu 7 veckor kvar, och jag räknar kallt med att gå upp 5 kg till. Det sägs ju att under tredje trimestern bör man gå upp mellan 1-3 kg per månad , och då satsar jag hellre på tre kg än 1 kg.
    Har man dessutom diabetes så har man väl för tusan tillräckligt mycket bry med maten som det är, för att man ska behöva gå runt och ständigt tänka på hekton!?
    Ibland skulle man vilja byta roll med sådana viktigpettrar som kritiserar en, åtminstone för en vecka, så hade de kanske åtminstone börjat "försöka" förstå....

  • Fiyali

    Gud vad härligt! Sitter och tittar på barnkanalen, man får följa en liten pojke som har typ 1 diabetes. Önskar att de kanske visade något sådant program för barn, dels kanske i skolan om man har någon i klassen som är sjuk, så att alla fick större möjlighet att förstå, men främst för barn som faktiskt blir sjuka. Vet inte hur de gör nu för tiden, men minns att för mig var det så sakligt, massa faktum och läkarprat, och jag trodde HELA mitt liv skulle förändras. Läkare som sa "inget mer godis nu" etc, det låter så heeeemskt när man är kid, att någon raderar ut godis från ens liv, inte bara det, alla nålar, sprutor, tester som man får göra, nej fy! Bättre med information från ett sånt här program, där man ser att life does go on :)

  • Fiyali
    Kim 86:
    Hej :) Jag får också mer "kramp" i magen nu när jag får känningar. Nu händer det ju inte så ofta längre, men i början kom det som ett brev på posten. Minns när jag väntade stora syster, så vaknade jag en natt och hade lågt och antagligen legat lågt ett tag, för då hade jag sån kramp att jag kröp ut till kylen efter mjölk, kunde bara inte resa mig upp. Blev rädd och satt uppe hela natten sen, men det var ingen fara! :)

    BabyNo2
    Min man hade nog inte heller, precis som VildaTigerns man övervägt att gå ut då. Han är redan nu nykter, och jobbar iof kvällar/nätter, men har nu de sista 7 veckorna bytt pass så han bara ska jobba dagar istället. (Risken finns ju att bebisen vill ut 2300 på kvällen, och då kan ju inte hela restaurangen fallera för att jag ska föda barn, och INGEN i världen hade kunnat stoppa mig från att sätta mig på honom om han så bara andades ett knyst om "jag ska bara")
  • Fiyali
    VildaTigern:
    Föresten tog jag dig på orden om det här med att man inte kan vara så petig med maten, har tryckt i min två kanelbullar idag och insulin där efter, sen kan min barnmorska säga vad hon vill om saken :P dessutom smakade de MUMMA :)

    Är det någon annan som går på Spec i Lund? Skulle vilja veta, för de har nämnligen bara två barnmorskor där, och jag fick så klart samma som förra gången, och jag avskyr hennes sätt att tala till mig! Står ju så klart ut eftersom den här tiden ger mig ytterligare "världens bästa sak i livet", men skulle vara skönt om det var någon annan som också träffade hennes som kanske kunde ge sina synpunkter, jag kanske bara är gravid känslig, eller så kanske hon daltar just med mig av någon annan orsak.
  • Fiyali
    Amaury skrev 2010-02-07 18:20:04 följande:
    Jag bor i landskrona så jag tillhörde igentligen lund, men jag bytade till specmvc i helsingborg och jag är så glad för det, för dom är så underbara hela högen där, vet inte riktigt vem som är 'min' barnmorska för jag har fått lite olika varje gång, men där är 3 barnmorskor och de är så underbara, så jag är glad att jag får gå på spec och bli så ompysslad
    Låter ju jätte bra och super skönt :) Hade dock inte velat byta varje gång heller, tycker det känns tryggt med att ha en och samma, men att bli lite ompysslad och inte ständigt "klagad/ostöttad/ifrågasatt"!
  • Fiyali

    Ulli!
    Nej ät på du :) De får ju ta prover på dig på ätande mage isåfall! Jag behövde inte vara fastande :)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare