• Fiyali

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    JUST IDAG!!! är det en alldeles utmärkt dag att vara gravid!
    Hoppas ni alla kan känna såna njutningsrysningar mellan varven som jag har idag :)

  • Fiyali

    Så idag ska jag in och få domen!
    Sjukhusvistelse eller får vara kvar hemma!?
    Jag hoppas på hemma såklart! Även om det är drygt att "jobba" med flickan, kommer jag inte klara att ligge inne och vara ifrån henne!
    Det var en annan sak när jag väntade henne, då var det bara sjukt tråkit och drygt, men ändå hanterbart!
    Håll tummarna för mig är ni snälla!

  • Fiyali
    Håkansson:
    Hej! Jag hade det vid två tillfällen under min förra graviditet, en gång tidigt, och en gång sent, och läkaren så då att det var "allvarligare", dvs värre för barnet sent under graviditeten, och jag har en sån härlig liten hoppetossa här hemma, så tog hon skada av det är det då inget som märks! Så det är säkert ingen fara! :)

    Tack kim86 och vilda tigern för tummarna, det var säkert de som gav magin idag!

    Känner att jag lite snabbt måste av-prata mig om dagen! Åkte in i morse för att kolla fostervatten och sammandragningar. Blev inlagd två ggr förra graviditeten, (fast då redan vecka 24 och sen vecka 30 igen), och därför har de lite extra koll! Är nu i vecka 31+?, så vecka 32 alltså. De börjar med att göra CTG, och då är hennes puls på 189, så de lämnar mig ensam i rummet (oroliga över att hon stressas av sammandragningar), där sitter jag och väntar på att vi ska kolla det om 30 minter igen, för då ska det ha sjunkit säger de, om det bara var "aktivitetspuls", så, sen 30 minuter senare ligger pulsen kvar på samma, och då får jag de här kalla kårarna över att något ska vara fel, så jag får gå en vända i sakta mak under 45 minuter i hopp om att bebisen ska "vaggas" till sömns. Väl tillbaka, 143 i puls, så då efter två timmar var jag ju något lättad och min egen puls la sig!
    Dags för mamma Fia att hoppa upp på britsen då! Jaha, nästa chock! 36 över magen, lika stor som med stora flickan vid vecka 39+5 då hon är född! Haha, gud tänker jag, vilken jätte bebis det här kommer bli.
    Får vänta tio minuter, sen kommer barnmorskan tillbaka, efter beräknad vikt och fostervatten, och hon avslöjar då att om 2,5 veckor, så är barnet "utom risk", dvs, räknas som förtidigt född bara, inte väldigt, eller extremt, och att då blir det aktuellt med ett planerat snitt istället.
    Så från min vision om att få en JÄTTE BEBIS på säkert 15 kg (i min fantasi, beräknad till 5,5 på riktigt), så visar det sig att jag nog kommer få en liten plutte på ca 44 cm, dock runt 3000 gram, om bara 2,5 veckor, och max 5 veckor, då jag går in i vecka 36+?, dvs om bebisen av någon anledning slutar lägga på sig 300-400 gram per vecka!
    Känner mig allmänt snopen och lurad på förlossning, då det nu rör sig om planerat snitt, och lagom stressad över att ha fått min graviditet så mycket förkortad!

    Men efter en lång lugn promenad i stan och efter att ha inhandlat en body i stl 44, så känner jag mig nu lycklig över att bebisen mår bra, tack gode gud, och över att så pass snart få hålla mitt lilla hjärta i min famn! Det finns fördelar med allt! :)

    Tack för den totala Egostunden.
  • Fiyali
    anjasmamma skrev 2010-02-10 15:35:27 följande:
    Kim: Från v 11 kan de kolla med mkp.. Har dock inte fått göra nåt vul än för det finns inga tider på mitt sjukhus=( Svårt att veta när jag är i v 11 då. Om jag räknar på senaste mens går jag in i v 9 idag men det kan jag inte riktigt lita på...
    Nej det är så jätte dumt, det där med sista mensen slog på TVÅ veckor med stora tjejen, och en vecka nu med minstingen i magen!
    Finns det inget annat sjukhus du kan komma in på?
    Eller gå på en akut tid och tvinga dig på?
  • Fiyali

    Wille 2008:
    Haha, jadu, det undrade jag med, men det är ju antagligen en blandning av att min livmoder redan är stor som på en färdig gången graviditet, samt för mycket fostervatten, samt stor bebis, samt klyddiga värden! Kan ju eventuellt dröja någon vecka till om tillväxt på mig och foster avtar, men det har de ju väntat på under 8 veckor nu, så den % chansen är ju inte jätte stor, som sagt, det blir absolut senast i vecka 36, så då är det ju nästan fem veckor kvar, man kan ju alltid hoppas, samtidigt säger de att den är utom risk då, så då får man ju lita lite på de! :)
    Vilket datum är det sagt att du ska få? de sa någon gång mellan 4-18 mars på mig nu, så kunde jag se fram emot att bli mamma till en ny mini-me :)

    Vilda Tigern & Ulli 32
    Tack för att ni stöttar så bra, ännu lättare att se saker ljust då :)

    Är det någon annan här som lider av karpaltunnelsyndrom?
    Jag kan inte öppna flaskor längre eller bre smörgåsar, har så in i tusans ont, inget att göra säger läkaren.
    Kortisonsprutor blir inte aktuellt förrän efter graviditeten, och skenor tar för lång tid att fixa genom sjukgymnast osv... Var och kollade efter egna idag, men de gick på en 1000 lapp. Känns surt att köpa för så mycket pengar när man känner att det är så mycket man vill ha till den lilla... Men samtidigt hade det varit skönt att få sova en natt...

  • Fiyali

    Hej alla! Jag har lagt upp en bild på mig själv, tagen vecka 30+3...
    Är jag inte extremt stor!? :P
    Och det är ändå en vecka sen nu! Tänk om jag skulle behövt gå hela tiden!

  • Fiyali

    Ebyl : Din mage ser ju helt jämn och fin ut ju! :)
    Vilda Tigern! Ser inte hängig ut alls tycker jag, men du har rätt i att vi nog inte har så stora skillnader i storlek :) Men du väntar också barn nr två har jag för mig?
    Fixaren: Du hade också en sån där perfekt kurvad mage, som inte lutar eller hänger åt något håll!

    Sjäv tyckte jag att jag var rätt "sexig" under förra graviditeten, ligger en bild under galleri från då också, men den här graviditeten känner jag mig mer hängig och pösig än smidig som en gasell :P haha

  • Fiyali

    Ebyl:
    Din bild hade inte kommit upp än, så får kolla den nästa vända :)
    Nej kanske inte ojämn så, men den känns bylsig och smälter inte ihop med kroppen utan först kommer magen och sen kommer jag :) haha

  • Fiyali
    blehnda skrev 2010-02-12 14:44:11 följande:
    Vilda: vad gör jag för fel kan ni gå in i ert galleri och se era egna bilder, varje gång jag har sparat så kommer jag bara in på sidan där jag ska lägga in bilder igen, och så står det att bildmappen standard är tom, knas apropå godsaker och sånt där förbjudet som vi inte borde äta, jag har precis satt i mig två små bita budapesttårta =) blev så sinneslöst sugen förut när jag var o handlade, och eftersom min man bantar för fullt (kul att han går ner i vikt när jag går upp i vikt, NOT!) så fick jag se till att trycka i mig dem innan han kommer hem =) GOTTIT värre!
    Det gjorde du helt rätt i! :)
    Kan berätta att igår, så fick jag ett sinnesjukt sug efter sandwich glass, tyvärr ligger affären 5 km bort, och då jag inte får gå längre rundor, eller cykla, så tog jag en taxi fram och tillbaka till affären :P Haha
  • Fiyali
    Vilda Tiger skrev 2010-02-12 14:34:21 följande:
    Jag håller med er! Alla gravidmagar är så fina! Och Ebyl, jag skrattade alltså INTE alls åt dig på något sätt! Det var snarare åt mig själv; att jag lyckats odla fram en rejäl kagge på kort tid. Fiyali Japp, andra barnet. Och ganska tätt mellan dem Lyckeli vara bara dryga året då jag blev gravid igen. Så det hra säkret med det att göra. Men jag trivs med den! Och hänget - det ser jag till att stötta upp innan jag fotar. Därav har jag kläder på mig.
    Min mage hänger precis vid snittet sen Jasmin på morgnarna, så jag fotar inte mig själv förrän på eftermiddagen när man stöttat upp den genom att fylla ut den med massa mat :) haha!
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare