• Fiyali
    Äldre 12 Feb 15:43
    531008 visningar
    9675 svar
    9675
    531008

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Ebyl: Den ser fortfarande jätte jämn och fin ut :) Snyggt golv också! haha vi har likadant i kök och hallen :)

  • Fiyali
    Äldre 12 Feb 18:55

    Dragoness! Men gud, grattis! Haha, det verkar som om det blivit något "genetiskt inne" att diabetiker får tvillningar i år :)

    Behnda: Haha, jag sa faktiskt inte att jag skulle handla glass, sa att det kommit upp "något" så jag var tvungen att åka och handla på direkten, hahaha och det var ju sant på sitt sätt :)
    Nej jag kan inte se de, minns bara att min dator också strulade i början, men tror det var för att jag glömde fylla i någon av uppgifterna :(

  • Fiyali
    Äldre 13 Feb 11:25

    Jag vet :( Jag har varit på åhlens och köpt mig ett par rosa luddiga tofflor att traska runt i!

  • Fiyali
    Äldre 14 Feb 07:41

    Anjasmamma:
    Men stora tjejen hade jag nästan full mens! Och du har rätt i att det där med MA känns! Så det är säkert inge fara! :)

  • Fiyali
    Äldre 14 Feb 14:28

    Masarin: Stort grattis! Vad härligt för er! :)

    Vilken alla hjärtans dag idag:) Har varit ute i skogen och åkt pulka under förmiddagen här, sen in i värmen och värmt oss med oboy och sen kylt tungan med lite sandwich glass:)
    Hoppas ni alla för en trevlig <3-dag :)

  • Fiyali
    Äldre 15 Feb 13:29
    kim86 skrev 2010-02-15 08:40:34 följande:
    när ni pratar om olika människor som ni träffat på sjukhuset under gravven. Är det barnmorskor eller diab ssk.? För så som jag förstått det så ska jag tala med en diab läkare varannan vecka om bs nu, o jag ska på inskrivning hos bm om en vecka, men vet ej hur mycket jag kommer prata med dem. Har ni mest kontakt med bm eller diab ssk eller diab läkare?? ska bli så skönt nästa vecka o få gå på ul.. =)
    Min diabetes läkare ringer mig en gång i veckan och går igenom mina BS. Sen träffar jag barnmorksan varannan-var tredje vecka, samt en läkare är inbokad 2 ggr, och träffar mig därutöver om det behövs!
    Så kort regebunden kort kontakt med diab-läkare, men den viktigtast med barnmorskan :)
  • Fiyali
    Äldre 16 Feb 08:48

    Anjasmamma:
    Håller tummar och tår här för er!

  • Fiyali
    Äldre 16 Feb 10:32
    blehnda skrev 2010-02-16 09:47:34 följande:
    Anjasmamma: Håller tummarna hårt!!!!! Idag ska jag träffa min diabetes läkare och få reda på alla provsvar från förra veckan, är skitnervös för det känns som att både hba1c och annat är sämre nu, men det återstår väl att se. är helt ensam hemma nu sen igår för min man är i sthlm o jobbar i veckan, snacka om att det är tomt här hemma! tur att jag har en massa djur att prata med ;) Hoppas ni mår fint allesammans!!!
    Jag kommer ihåg när jag förr förra gången kände precis samma sak, trodde mitt HBa1 skulle matcha en hästs:p Men till min stora chock låg det super lågt, pga alla svängningarna! Hoppas det går bra idag :)
  • Fiyali
    Äldre 16 Feb 12:13
    Smultron8303 skrev 2010-02-16 09:52:12 följande:
    Hejsan svejsan. Här har ni en till typ etta som nyligen plusat Har inte hunnit kolla igenom alla inläggen här ännu, men tänkte göra det lite senare. Har ett par frågot dock. Kontaktade ni eran diabetessköterska så fort ni blev gravida? Eller kontaktade ni bara BM? Hur håller ni erat blodsocker nere? Själv har jag haft lite problem med det... *urk* Bästa maten? Mat mot illamående? Tips? (ett tips jag fick var att äta lite, med ofta.. Alltså inte hela tiden, men typ göra en paus och sen fortsätta.) Snubblade över "Anjasmamma", hoppas verkligen de går bra idag!! Kram
    Jag knaprar saltiner, salta kex direkt innan jag stiger upp ur sängen, och sen äter jag det ca 2 stycken med en timmes mellanrum, för att hålla igång matsmältningen så man inte får illamående direkt efter mat!!

    EN FRÅGA!
    Jag har mitt BF datum EN dag efter det att min dotter blir 2,5 år, vilket innebär att jag blev gravid en dag efter hennes 20 månaders dag, är min SGI sänkt? Hahaha, och eftersom jag nu kommer få barnet tidigare, kommer min SGI behållas då?
  • Fiyali
    Äldre 16 Feb 17:33

    blehnda! Kan bara stötta dig genom att påpeka att det inte är sååå högt! Och gå upp i vikt det har många av oss här gjort också! Du är fin, och bebisen mår bra, det är det viktiga!
    Massa stötte kramar!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare