Inlägg från: Twixie |Visa alla inlägg
  • Twixie

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Melvin är inte alls ett dugg intresserad av bokstäver. Han kan tycka att det är roligt när vi skriver - men så är det mesta just nu... Att allt är roligare om man bara slipper göra allt arbete själv. Hade utv.samtal på dagis före jul och de hade också upptäckt att han inte "presterade" något själv. Han är expert på att bara flyta med. Han har varit med på måleritimmarna men han har liksom flutit runt hela tiden. Han hjälper andra, ber andra hjälpa honom, flyter runt bland platserna och fröknarnas knän... Så alla andra fick hem en stor kasse med alster deras barn gjort. Vi hade ett par enstaka teckningar varav fröknarna gjort två av dem . Han kommer bli chef när han bllir stor. Han är skicklig. Man upptäcker inte att man faktiskt egentligen gjort allt arbete själv förrän det är försent . Lite roligt ändå att luttrade fröknar (de flesta har jobbat i minst 20 år i yrket) också har gått på hans knep utan att märka det!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Är det en bra dagmamma är det kanon med dagmamma men samtidigt känns det ibland lite mer utlämnande med dagmamma än på förskola eftersom hos en dagmamma har man ju bara henne medan på en förskola finns det oftast andra fröknar att ty sig till. Gick själv hos en dagmamma som bara hade oss för pengarna. Vi fick vara i ett rum på nedervåningen hela dagarna (dagmamma på övervåningen) De utflykterna vi gjorde var till stallet för att dagmamman skulle rida sin häst men vi fick inte gå in i stallet och när hon red skulle vi stå bredvid och titta på hela tiden. Si så där roligt när manv var 4-5 år. Sedan kom jag till en helt underbar dagmamma. Men till Melvin funderar jag på kanske dagmamma den dagen vi får sålt (vilket ju det verkar som vi kan se oss i stjärnorna efter...) och flyttar till nytt ställe. Men det beror helt på!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Melvin har gått på ridlekis under hösten. Var lite roligt att ha en aktivitet som bara han och jag var iväg på. Han tyckte det också var riktigt roligt att rida. Annars hade jag inte fortsatt.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Svirroo skrev 2010-01-24 20:07:18 följande:
    Ridlekis låter kul men Leo är lite rädd för hästar ;) Anke vad är det för någon dans du funderar på? Har tittat lite på bad/simkurser eller gymnastik.
    Man är med som förälder hela tiden vilket Melvin tycker om. Plus att det är mest mamma som får ta hand om hästen (rykta/sadla av och på) medan han hittar annat. Det roliga är att få rida . Det är shetlandponnysar så de är ju mer i deras stl.

    Funderar på gymnastik eller liknande för honom till hösten för han älskar att göra kullerbyttor och görao och flyga över hinderbanor. Tänkte testa och se. Eller simning i någon form också (alltså antingen gymnastik eller simning).
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Smurfan - Åh, vad underbart det lät med två veckor bara du och C!

    Vi har haft ridningen mest för att Melvin älskar hästar och att rida. Är på en mysig liten gård Så söta när 5-6 3-5 åringar sitter på shetlandponnysar. Det är ju stora hästar för dem!. Plus att man är med hela tiden så det har blivit en supermysig stund för mig och Melvin på lördagarna. Fikat efter är obligatoriskt Det var vid 9-tiden och vi var alltid ute i skogen så det var riktigt skönt att börja dagen med en långpromenad. Fick helt klart mer energi än man fick de lördagar det inte var ridning . Tänkte också på något för att Melvin ska få utlopp för energin - men max en sak per termin än så länge och helt på deras basis. Vill han inte så vill han inte. Sport för träning får dröja!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Ancy - Melvin är en hemmakille på det sättet att han tycker om att vara inne när vi är hemma (har efter mamma ). Bara mysa hemma. Har inte alls något behov av att vara ute. Malte däremot är hemma kille så att han vill vara med mig på dagarna. Inte så att han misstrivs på dagis för vi har inga problem med lämningarna men så fort jag kommer så ska han hem och blir tokledsen när vi av någon anledning måste gå in. Han är också mycket lugnare de dagar han får vara hemma med oss. Han är helt klart hellre hemma än på dagis även om han inte misstrivs. Lite som en hund - han tycker om att ha flocken samlad


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Elisabethjz skrev 2010-02-04 17:38:55 följande:
    Idag har vi gjort könsul, och Benjamin kommer bli storebror till en liten tjej! Spännande!!!!!
    Vad roligt!

    Pesco - Låter som ett riktigt bra tips. Mycket lättare att få till än att ordna med barnvakter ibland.
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Med Melvin gjorde läkaren på SöS (överburenhetskontrollen) en hinnsvepning och på kvällen där gick liten del av slemmisen men riktiga slemmisen gick nog inte förrän på lördagen och Melvin kom på söndagen. Malte gick den på natten och han kom på kvällen. Alla mina värkar har gått ned i underlivet. Känns som någon bundit fast ett gäng tyngder i livmodertappen... (Ursäkta beskrivningen ).

    Svirroo - Tror de bästa köpen gör man med hjärtat. Det är iaf så vi känner också. Lgh här i G-berg köpte vi av praktiska och ekonomiska skäl och trodde väl att det skulle bli bra när vi väl var på plats. Nästa boende ska hjärtat i första hand få tala i första hand Härligt att ni trivs och att Leo trivs hos dagmamman!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Pesco skrev 2010-02-08 18:32:13 följande:
    Om jag ordnar lokal med bord - skulle några av er vara intresserade av att delta med försäljning av kläder och leksaker på barnbasar?
    Är det för något ändamål eller det mer "loppis"? Oavsett så är jag på! Är möbler ok också?
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Stora varma Grattis Skrutthumlan! {#lang_emotions_flower}


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18