Inlägg från: Svirroo |Visa alla inlägg
  • Svirroo

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Många trådar :)

    Nu när vi flyttade började Leo och Loke hos dagmamma och dom trivs utmärkt. Mycket lugnare och mer harmoniska när dom kommer hem på kvällarna. Loke trivdes bra på förra stället men Leo trivdes inte alls när han flyttades upp till stora gruppen. Den var väldigt stökig och barnen sprang mest runt och skrek. Kändes som personalen tappade kontrollen över barnen. Nu gör dom mycket utflykter till museeum, kulturhuset, bibliotek, umgås med många andra dagmammor och deras barn, ska på Mora träsk psv. Det som man kanske missar är organiserat pyssel och metodik på plats och evt umgås med fler yngre barn. Men dom får mer styrning och uppfostran av dagmamma. svårt detta vi står kvar i kön så att vi kan hoppa på dagis nu till höst eller nästa höst. Jag har alltid varit lite tveksam till dagmamma men det är ju underbart att ha barn som trivs.

  • Svirroo

    En fråga... går ni på schemalagda aktiviteter med era barn? Isf vilka?

  • Svirroo

    Vi har inget speciellt... funderar på om man vill eller inte. Man har ju ganska fullt upp i alla fall och dom gör en massa saker hos dagmamman också.

  • Svirroo

    Ridlekis låter kul men Leo är lite rädd för hästar ;) Anke vad är det för någon dans du funderar på? Har tittat lite på bad/simkurser eller gymnastik.

  • Svirroo

    Det är det jag funderar över lite om jag verkligen vill ha aktiviteter redan. Dom är ju ganska små och får en hel del stimulans på dagarna. Hittar på en massa saker med dagmamman. Sen hittar vi på en del utflykter på helger och sen vill man ha tid att bara vara. Ser fram emot våren när man kan ta cykeln på vardagkvällar och åka på roliga utflykter.

  • Svirroo

    Ja simning ligger högst på min lista älskar själv vatten och vill vistas i miljöer med vatten och att barne ska klara sig bra där och gilla det.

    Smurfan: Vilken lyxig semester, två veckor barnfri. Var det barnflickan som tog hand om barnen? Skulle behöva iaf en kväll ledig utan barn En weekend vore underbart... snart kanske. Vi har inte kommit till skott med någon extern som kan passa barnen. Sist vi var barnfria tillsammans var i november. Var i Thailand var ni?

    Marfa skrev du fel? Smurfan är på g? Menar du skrutthumlan?


    Vi har båda fått ok på semester i april, kanske blir en sväng till Thailand då. Dock ej barnfri.

  • Svirroo

    Maliiiin: Spännande att bygga hus Hoppas att ni kommer trivas riktigt bra. Om ni ska bygga drömhuset kommer ni att få precis det hus ni önskar, kul!

    Vi flyttade ju till söderort av praktiska anledningar. Bra husyta, praktiskt plannerat, bra skola ja vi var allt för praktiska förutom att det var långt till jobbet. Den flytt vi gjorde nu var helt på magkänsla vi blev förälskade i huset, utsikten och sen kände vi till omgivningarna. Sen blir det kortare resvägar, vi gick nästan sönder av allt pysslande tidigare med ganska långt till dagis, långt till jobb osv ingen tid och ork över till att bara vara familj eller egentid. Men jobbig resa var det med husköp, husförsäljning och flytt. Men äntligen så trivs vi jätte bra och barnen trivs hos dagmamma, Leo är en ny kille sedan han slutade sitt gamla dagis. Så glad och positiv igen :)

  • Svirroo

    Skrutt: Då fick du vara med på hela festen iaf hade du kul?

  • Svirroo

    Pesco: Skillnaden för Leo är att det är mindre, inte lika stökigt han blir mer sedd.  Har en vuxen som är dedikerad till honom. Dom gör mycket utflykter mer stimulans i olika upplevelser. Han försvann lite i allmäna röran på dagiset och sen blev han mer passiv av allt stöket. Han trivdes egentligen bara på morgon och kväll när det var färre barn på dagis. Ganska typiskt att jag fick en dagmammeson när jag var så inställd på att dagis var bäst. Sen går dom kortare dagar eftersom det bara är öppet 8-16 vilket gör att dom orkar mer. Skillnaden för oss är att dom inte behöver lika mycket äventyr och stimulans när dom är lediga dom trivs mer hemma nu.

    Var skulle du hyra bord isf?


     


     

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18