• Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Svirroo

    Jätte grattis skrutt hemma redan? Skönt att du slapp snitt!!!

  • Pesco

    Det ordnar sig med plats till Robin på dagis. Vi fick gå till högsta chefen, som förstod att någon inom administrationen gjort ett misstag. Eftersom vårt insteg i kön var registrerad, fick vi tillbaka hela kön och nu står han på plats 16.

    Hörrni augustimammor. Ni kan väl kallas mamma-strateger va? Behöver råd. Ellen ligger nämligen på plats 160 ungefär. Om Robin får plats, får hon syskonförtur. jag antar att det är först när han blir erbjuden en plats och vi tackar ja? Jag funderar på om vi ska söka få in honom lite tidigare, av strategiska skäl.

    Ca 50 st sökande till just augusti månad. Månaderna innan är det 1-2 sökande. Söker man till maj eller juni, men inte får plats då (är ju lite orimligt), borde han hamna först i truppen som får plats i augusti. Stämmer det? Risken är ju att vi kommer få vara föräldralediga in på hösten, vilket vi inte har möjlighet till, för Ellen skull.

    Kanske söka få in Robin till våren och få till effekt att Ellen kommer in till sommar/höst?

    Har någon erfarenhet av detta?

  • Angel80

    Pesco - vet inte hur det är på andra dagis, men på vårt är det garanterat förtur för syskon. Så om ni skiver in Robin tidigare så kanske Ellen har större chans att komma in senare om dagiset har syskonförtur.


    Jag anar ugglor i potatisåkern och har många bollar i elden.
  • Angel80

    Jag har nog inte hört om något annat dagis som inte har syskonförtur, hur skulle det se ut om alla flerbarnsföräldrar skulle ränna staden runt för att lämna på olika förskolor, det skulle ju definitivt inte funka.


    Jag anar ugglor i potatisåkern och har många bollar i elden.
  • Skrutthumlan

    Hej alla! och tack för alla grattis, både här och på fb

    Vår lille MELKER kom i tisdags morse kl 04.48 och vägde 3985 g och var 51 cm lång.

    Denna förlossning var helt annorlunda mot den förra, denna var så bra att jag kan tänka mig att göra om den

    Så här gick det till...

    I Lördags gick slemproppen innan vi skulle iväg på bröllopsfest
    i söndags kväll började värkarna och vi åkte in vid 04, dock avtog värkarna och vi skulle få åka hem. Men då jag kände att detta kanske lutade åt igångsättning igen, det som jag verkligen ville slippa så bokades jag in för ett planerat snitt på onsdagen.

    Vi åkte hemåt och mötte upp min mamma och Sixten på mcdonalds för lite lunch. (mamma hade kommit hem till oss vid 02 på natten innan)
    Under lunchen började värkarna komma tillbaka och framåt 16 hade de kommit igång ordentligt. Sixten hade följt med mamma hem innan som planerat.
    Så vi åkte in igen och jag skrevs in vid 19.20 och var då ganska inställd på att snittas iallafall då det var det som var sagt. Då var jag öppen 3-4 cm.

    Dock träddade jag världens bästa bm och vi hade ett långt samtal om hur jag skulle vilja ha det om jag skulle prova att föda vaginalt. hon sa att vi skulle göra upp en plan för det hela och om jag ville avbryta så skulle de göra det och snitta istället på en gång.
    Jag kände för att prova!
    Jag körde på med endast lustgas och profylax till 6 cm, sen fick jag epidural och värkstimulerande dropp. i samband med det tog de hål på hinnorna.
    sen mellan 8-10 cm gick det väldigt fort, ca 30-40 min.
    Sen började krystvärkarkarna och efter 18 min var han ute!
    så det gick hyfsat fort, 9,5 timme!

    Jag blev klippt och fick en lite bristning till så de sydde på 3 ställen.
    Efteråt mådde alla bra och jag åkte hem dagen efter på eftermiddagen.

    Det enda som känns nu är att det gör förbaskat ont i klippet, går på massa alvedon och voltaren och smärtstillande salva...
    Men amningen går det hyfsat, men skam den som ger sig


    And so the lion fell in love with the lamb...
  • Twixie

    Skrutthumlan - Härlig berättelse! Grattis igen till lille Melker! Visst, är det härligt när man får en revanch på förlossningen


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Bebbilina

    Pesco: vilket dilemma. Men jag vet att det rör sig långsamt i köerna i terminerna. Så om ni ställer er tidigare så kanske ni kan "förhala" Robins start ett tag (även om det inte är populärt hos förskollärarna såklart)?

  • Bebbilina

    skrutthumlan: det var ju jättebra att du fick en sån bra BM som precis förstod dig. Antar att det vaginala onda är "bättre" än det snittonda? Fast jag hade också ont efter Fs förlossnng, huga. Amning tar väl sin tid att få till?

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18