• Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Twixie
    mollan nu skrev 2010-02-15 19:24:15 följande:
    Dom har missat August i den här boken....: www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9174290...
    Du får skriva och klaga . Skrämmande annars, något du missat berätta för oss?

    Melvin åker bakvänt, han har inte klagat så då har vi inte vänt heller (dumt att ändra på något som fungerar ). Tänkte försöka ha honom bakåt så länge det går - så länge han inte har problem eller klagar. Har spegel så han ser oss bra (och vi honom).
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Bebbilina

    Skrutthumlan: jag återkommer till barnaboken tips: amma med första tutten, håll honom vaken hela målet. Nä han ätit och rapat (om han vill det) får han amma andra tutten. Sedan mys /byta blöja. Sedan första tutten igen. Då säger hon att banret ska vara mätt och tryggt. Frans åt enligt detta mönster och då rejält och ganska snabbt varje gång. Jag tror att man lätt hamnar i spiraler när bebisen är för trött att sova och för hungrig att sova=snutta-sova-snutta-sova. Sen är ju alla bebisar olika men man kanske försöka åt det hållet. Hur har ni det annars? Är det inte ysigt med en liten bebis "lite avis".

    Mollan, hi hi. August kommer i del två.

    Frans klagar inte heller på bakåt så han får också fortsätta så. Vi brukar kalla stolen racerstol

  • Skrutthumlan
    Bebbilina skrev 2010-02-17 19:49:15 följande:
    Skrutthumlan: jag återkommer till barnaboken tips: amma med första tutten, håll honom vaken hela målet. Nä han ätit och rapat (om han vill det) får han amma andra tutten. Sedan mys /byta blöja. Sedan första tutten igen. Då säger hon att banret ska vara mätt och tryggt. Frans åt enligt detta mönster och då rejält och ganska snabbt varje gång. Jag tror att man lätt hamnar i spiraler när bebisen är för trött att sova och för hungrig att sova=snutta-sova-snutta-sova. Sen är ju alla bebisar olika men man kanske försöka åt det hållet. Hur har ni det annars? Är det inte ysigt med en liten bebis "lite avis".Mollan, hi hi. August kommer i del två.Frans klagar inte heller på bakåt så han får också fortsätta så. Vi brukar kalla stolen racerstol
    Jo det är jättemysigt!
    Men jag får lite jobbiga flashbacks med det här med amningen från förra gången.
    Man känner sig så otillräcklig när man måste ge ersättning trots att man har mjölk...
    Med Melker verkar det vara så att det spelar ingen roll att han vaknat efter en 2 timmars nap, han äter sig ändå inte mätt utan somnar vid tutten..
    Sen har jag väl inte fått till exakt rätt grepp heller än..
    Men jag hoppas det ger sig snart

    Sen fattar jag inte hur man ska få ihop det här med att lämna och hämta på dagis i tid..
    Sixten 060906 (h) Melker 100209
  • mollan nu

    Skrutt: men det är så där första tiden, så länge han är spädis kommer du få väcka honom hela tiden om han ska bli helt mätt.
    Jag tror dagis har rätt stort överseende med tiderna första månaderna.
    Det var lite knöligt i början men nu har vi värsta rutinerna hemma hos oss.

    Känns lite löjligt när jag träffar de andra mammorna från mvc och vi pratar sova/äta. Dom har oftast ingen aning om bebisarna är trötta eller hungriga, dom sover olika tider varje dag och äter allt mellan 1-4 timmars mellanrum.
    Här är det upp mellan 7-7:30, sova runt 8:40 när vi går till dagis, vakna ca 9:30, äta 11-11:30, sova 11:30-12 fram till 15-13:30, mat direkt sen vid 18:30 och så sova för natten vid 19-20 tiden.

    August är så mycket mer tillfreds mot var Alma var som bebis. Jag tror mycket har att göra med mat och sova. Hålla på att småäta och ta tupplurar hela dagarna måste vara grymt jobbigt.


    ♥♥ Alma 060809 ♥♥ ♥♥August 091030♥♥
  • malincha

    Hugo sitter bakåt..har hört att de ska göra det tills de är fyra, men det kanske är beroende på vilken stol man har.
    Hugo är ganska lång och sitter jättedåligt bakochfram... Snart ska vi nog byta.

  • Marfa

    Kristin sitter också bakåt. Hon sitter också rätt trångt nu, hon kan inte böja ner fötterna så hon har de upp mot sätet, speciellt nu när man har vinterkängor. Vi tänkte byta nu i sommar lagom till hon fyller 4. Känns bra för både henne och oss. De senare stolarna blir ju betydligt mera praktiska.

  • Angel80

    Stort grattis skrutt och välkommen till världen lilla Melker.

    Carl åker också bakåtvänd i sin britax freeway, vi bytte plats från baksätet till framsätet och då blev det mycket bättre med benutrymmet.


    Jag anar ugglor i potatisåkern och har många bollar i elden.
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18