• Marfa
    Äldre 23 Jan 09:59
    27236 visningar
    391 svar
    391
    27236

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Ja då fortsätter vi vår färd genom föräldrarlivet.

    Här är gamla tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m48210475.html

  • Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18
  • Äldre 5 Feb 18:20
    #61

    känner 4 familjer i vallentuna, alla bor i nyproduktion


    ♥♥ Alma 060809 ♥♥ ♥♥August 091030♥♥
  • Svirro­o
    Äldre 5 Feb 18:30
    #62

    Maliiin: Hur kom det sig att ni flyttar till Vallentuna?

  • Äldre 5 Feb 21:26
    #63

    Vallentuna har ju ganska bra kommunikationer in till stan. Du kommer in till östra på 30 minuter med roslagsbanan. Men det ligger ändå tillräckligt långt ut för att hålla ganska ok priser. Villor i Täby har ju gått upp nåt enormt! Även lägenheter. Där vi bor, i Storstugan, är det väldigt attraktivt! Vår lägenhet har ökat massor i värde sen vi flyttade in. Vi har ju visserligen renoverat, men den har ökat efter det också.

  • Äldre 5 Feb 22:24
    #64

    Svirro - Det var en bra fråga , knappt så att jag själv vet svaret.... Vi har länge hållt ögonen öppna för en tomt att bygga nytt på... till att börja med tittade vi i Nacka/Värmdö-området men insåg snabbt att tomtprisena var på tok för dyra där, då gick vi "ner" ett snäpp och började titta i Tyresö/Vendelsö istället.. men även där var det för dyrt... åtmistone för den typen av hus som vi ville bygga, för att ha råd med det behövde vi flytta  ännu längre ifrån stan...., att det sedan blev just V-tuna är en kombination av slumpen och bra priser.

    Smurfan - Ja, jag håller med om att kommunikationerna in till stan är bra när det kommer till turtäthet, men däremot tycker jag att en halvtimme in till stan är  längsta laget och då kommer man inte ens in till centrala Stockholm. Men med tanke på att varken jag eller Alexander jobbar inne i stan så gör det inte så mycket.  Härligtatt er lägenhet ökat massor i värde sedan ni flyttade in... =)

  • Äldre 6 Feb 09:12
    #65

    Här händer det grjejer!!!
    Kul Elisabeth med en tjej!! Grattis
    Kul med nytt hus Malin, men nu hamnar vi ju jättelångt ifrån varann! Tur att det finns motorvägar

    Jag har börjat på Söderortspolisen nu! Kul, men jag känner mig inte precis som en POLIS än om man räknar bort polisemblemet på kläderna och pickan i höstret...vi har intro nu och det är bara info info info info... Mina öron orkar inte med mer teori mer! Har inte gjort mycket annat än att lyssna i två år nu. Nu vill jag jobba!!!
    Den 15de börjar mitt "rullande schema". Då ska jag iofs sitta repan två veckor men ändå

    Nu..åter till kaffemuggen. Love lördagsmornar!

  • Äldre 6 Feb 11:36
    #66

    Maliiiiin
    Från östra till centralen är det mindre än 5 minuter. Jag jobbar inne på Stureplan och åker från Täby Centrum. Blir ju ett byte med tunnelbana men har jag tur så är det bara 24 minuters restid! Har jag mindre tur kan det ta upp till 38 minuter... Vallentuna är ju en liten bit till, men de tär alltid snabbtåg från Roslags Näsby på den linjen! Är man van att bo mitt i stan så är det ju långt, men sen beror det ju mycket på vart i stan man ska också!

    nanis
    Åh, vad roligt att du fått jobb! Stort grattis till dig, som du har kämpat!

    Första tiden på nytt jobb är ju alltid en inlärningsperiod. Började med bokföring för ett år sen och gör mina första årsbokslut just nu, Förra veckan var det så mycket info att till slut gick jag hem helt enkelt, fick inte in mer! Den här veckan gick det bättre och nu jobbar vi för fullt. Har deadline 28/2 och jag har 11 bolag som jag ska göra klara i en koncern med 42 bolag... Känns som mycket ansvar, men det är roligt!

  • Elisab­ethjz
    Äldre 6 Feb 19:10
    #67
    Ancy skrev 2010-02-04 19:53:23 följande:
    elisabeth - vad roligt och spännande! När är BF?
    Bf är 10 Maj. Men jag har fått beviljat HP från 13 Mars, känns väldigt skönt. Känner mig otroligt tung och otymplig. Iof så är mitt jobb inte det mest gravid anpassade heller, så efter en halv dag på jobbet är min rygg HELT slut.

    Maliiiin: Vad roligt att ni ska bygga hus!! Nu blir jag nyfiken när du skriver, "den typ av hus vi vill bygga"! Vad betyder det?! *nyfiken i en strut*
  • Pesco
    Äldre 6 Feb 21:19
    #68

    Kollade ikea.se...trodde de hade hemmakontorsgrejer, typ sån anordning som man kan hänga en stationell dator under skrivbordet med.

    Samma sak med sladdsamlade, liksom en stålnätskonstruktion man kan skruva fast i undersidan av skrivbordet.

    Har köpt sånt där tidigare men hittade inte nu. Har ni tips på var man hittar?

  • Pesco
    Äldre 6 Feb 21:20
    #69

    Kul Nanis - jag varnade faktiskt maken för hans fortkörning idag. Att du skulle ta honom. Enskedevägen mellan Sockenplanrondellen o Globenrondellen brukar de stå, men mest för alkoholtest.

  • Svirro­o
    Äldre 6 Feb 23:13
    #70

    Maliiiin: Spännande att bygga hus Hoppas att ni kommer trivas riktigt bra. Om ni ska bygga drömhuset kommer ni att få precis det hus ni önskar, kul!

    Vi flyttade ju till söderort av praktiska anledningar. Bra husyta, praktiskt plannerat, bra skola ja vi var allt för praktiska förutom att det var långt till jobbet. Den flytt vi gjorde nu var helt på magkänsla vi blev förälskade i huset, utsikten och sen kände vi till omgivningarna. Sen blir det kortare resvägar, vi gick nästan sönder av allt pysslande tidigare med ganska långt till dagis, långt till jobb osv ingen tid och ork över till att bara vara familj eller egentid. Men jobbig resa var det med husköp, husförsäljning och flytt. Men äntligen så trivs vi jätte bra och barnen trivs hos dagmamma, Leo är en ny kille sedan han slutade sitt gamla dagis. Så glad och positiv igen :)

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18