• Kjell2

    Kvinnoförakt på pappabarn.se!!

    Känner inte till sidan pappabarn.se men har vi några fåtal tillfällen blivit usatt för diskriminerande kommenarer och nedvärdering pga mitt kön här på FL.

    Sen kan jag tycka två likartade trådar som behandlar samma problem, del från en kvinna och del från en man, kan få väldigt olika respons här på fl. Väldig många här på FL sympatisera med tjejen och skyller på killen. Jämför  t ex trådarna om sämsta manliga respektive kvinnliga sexpartnern.

    /Kjell

  • Kjell2

    Jag har varit med i ett flertal organisation och intresseföreningar. I alla har det funnit enstaka individer med extremt konstiga värderingar och åsikter som till en början dolt detta väl. Andra har endast sett föreningarna som en språngbräda eller plattform för sin egna karriär eller en egen agenda.

    Det är idag svårt att rekrytera folk som vill jobba i frivilligorgansiationer. Det gör att om det dyker upp en entusastisk person som vill jobba och hjälpa till är det lätt att man inte granskar personen allt för noga innan personen får viktiga uppdrag.

    Att stenhårt hävda att en viss organsiation är helt fri från individer med konstiga åsikter riskerar att slå tillbaka på organisation. Om det senare visar sig att det någon ändå är med tappar hela organsiationen väldigt mycket trovärdighet.

    /Kjell

  • Kjell2

    Ang #42.


    Går att göra en del efter familjerätten
    Gå vidare till tingsrätten och få en dom därifrån. i första hand ett interemistiskt (sp?) beslut.
    Samt naturligtvis dokumentera misshandelsskador hos vården och sen polisanmäla.

    /Kjell

  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 12:29:25 följande:
    Problemet är ju att han inte är "stabil" och hon är helt enkelt rädd för honom, för han kan ju få för sig vadsomhelst.
    Vad blev utfallet av polisanmälan?
    Om hon väljer att inte driva frågan hårt vidare, mot polis, domstol mm, och söker den hjälp och stöd som går att få från vänner kvinnojour mm pga han inte är "stabil" blir det väldigt svårt att få någon vettig lösning på detta.
  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 13:00:03 följande:
    Läs om LÄS rätt.
    Om det nu är så hemskt borde det inte vara några problem att få ett interremistiskt vårdnasbeslut hos tingsrätten.
  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 13:10:21 följande:
    Jag erkänner OT. Vad är det som bör förklaras mer?
    Vad har socialen sagt och hur motiverar de beslutet?
    Vad säger åklagare/domstol om missandeln?
    Vad är det som hindrar din vän att driva vårdnadsfrågan och umgänget  till tingsrätten för ett interremistiskt beslut?
  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 14:04:47 följande:
    Socialen har inte sagt något, ang misshandeln så gick inte polisen vidare med det för det fanns inga vittnen, mer än barnen som vittne.Jag tror att det som hindrar henne är rädsla. Hon är rädd helt enkelt, så tänker hon ju på sin dotter med som avgudar sin pappa TROTS att han gör fel.
    Ang misshandeln. Fanns det inga fysiska märken hon kunde visa, läkarutlåtanden? Anmälde hon i direkt anslutning till händelsen? Såg inte polisen skadorna?

    Om han är anmäld til socialen borde det finnas någon form av beslut att se. Eventuellt bara en avskrivning.

    Det är genereltt väldigt svårt att få ett beslut/dom om man inte driver frågan själv. Jag tycker hon borde driva vårdnadsärendet vidare till domstol. Som det verkar nu är det ingen lysande situation.
  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 14:27:53 följande:
    Polisen blev kontaktad direkt vid båda tillfällena, men sedan vet jag inte vad som hände, de var även där efteråt.

    Och hon berättade tydligt både direkt och efteråt vad som hade hänt? Ändrade inte sin historia vid senare förhör? Medverkade fullt ut i utredningen?


    Bara en kontrollfråga, är de fortarande ihop och samanboende?

  • Kjell2
    LindaJohansson81 skrev 2010-01-28 14:32:51 följande:
    Nej nej nej! De är inte ihop, det är ju efter hon lämnade honom som det blev problem.Ja, utredningen lades ner helt enkelt.
    Var svaret nej på frågorna "Och hon berättade tydligt både direkt och efteråt vad som hade hänt? Ändrade inte sin historia vid senare förhör? Medverkade fullt ut i utredningen?"

    I så fall är det inte konstigt att utredning las ned.
  • Kjell2

    Om det stämmer att hon hade synbara skador och hon samarbetade med polisen förstår inte jag varför åtal inte väcktes. Vitnen brukar inte behövas när det är så pass tydligt.

    Den här typen av anmälningar brukar läggas ner dels för att anmälan inkommer långt efter händelsen och inga skador finns kvar eller att den som anmäler senare ändrar sin berättelse.

    Jag tycker dock fortfarande hon ska driva vårdnadsfrågan vidare till tingsrätten. Att sambon inte dök upp till familjerätten kommer inte ses positivt av domstolen.

    /Kjell

Svar på tråden Kvinnoförakt på pappabarn.se!!