• Anonym (vv)
    Äldre 25 Jan 21:56
    9606 visningar
    78 svar
    78
    9606

    Kvinnoförakt på pappabarn.se!!

    Finns det någon mer som råkat ut för kvinnoföraktet på pappa-barn.se?

    Någon som vill dela med sig av sin historia?

    Min fd sitter i styrelsen och är kvinnomisshandlare..

  • Svar på tråden Kvinnoförakt på pappabarn.se!!
  • Äldre 26 Jan 09:28
    #11
    Anonym (hmm) skrev 2010-01-25 22:26:32 följande:
    Fast å andra sidan så har myntet två sidor...Min ex säger samma sak till alla som vill lyssna.Jag har inte tagit hans barn ifrån honom, han å andra sidan vill inte skriva på faderskapet å ena stunden adoptera bort vårt barn, å andra kalla mej hora för att jag inte har sex med honom. Detta är endå en karl som jag har dokumenterade skador från å polisanmälningar. Men ändå är det jag som hittar på rena lögner allt är mitt fel inget är hans. Tro mej både mammor och pappor hittar på å diktar upp historier. Dock tycker jag att jag kan läsa mycket där som är ganska hatiskt.
    Då är det väl ditt ex som är en idiot och inte föreningen?  Om han hade spelat fotboll och ljugit där med, hade fotbollsklubben varit en sekt då?
  • Äldre 26 Jan 09:30
    #12

    Det finns kvinnojourer som har hjälpt kvinnor som ljugit med att flytta barnen till skyddade orter - från pappor som faktiskt inte gjort något illa.
    Det finns garanterat frivilliga i kvinnojourer runt om i landet som har en personlig agenda mot män, som går med för att stötta sina medsystrar mot det hemska patriarkatet och som misstänker i princip alla män de möter för att vara alltigenom hemska människor.

    Självklart finns det rötägg överallt, men varför ska det inte få finnas en organisation för män, när det finns en för kvinnor?

    Sedan får deras arbete tala för sig självt och hellre att de går den rättsliga vägen och lär sig något på kuppen, än att de fortsätter jobba i det fördolda och håller sina konflikter bakom låsta dörrar.

  • Anonym (hmm)
    Äldre 26 Jan 09:33
    #13
    Kjell2 skrev 2010-01-26 08:16:50 följande:
    Känner inte till sidan pappabarn.se men har vi några fåtal tillfällen blivit usatt för diskriminerande kommenarer och nedvärdering pga mitt kön här på FL. Sen kan jag tycka två likartade trådar som behandlar samma problem, del från en kvinna och del från en man, kan få väldigt olika respons här på fl. Väldig många här på FL sympatisera med tjejen och skyller på killen. Jämför  t ex trådarna om sämsta manliga respektive kvinnliga sexpartnern./Kjell
    vet att detta är helt out of topic men måste bara säga att du kjell är en otrolit positiv inverkan på FL å hjälper många att bli lite klokare med många bra svar...

    Synd att du så behöva känna så som du gör å få sådana komentarer pga du har ett annat kön
  • Anonym (Först­år)
    Äldre 26 Jan 17:40
    #14

    NadiaMi,
    vad i hela friden grundar du den typen av generaliserande fördomar på?

    Har du för det första någon aning om hur svårt det är att få skyddad identitet i Sverige?
    Du kan inte ens få skyddad adress hos Skatteverket om du inte kan stryka, genom dokumentation och domar, att ett reellt hot föreligger.

    Det finns inte heller några kvinnojourer som kan gömma kvinnor mer än högst tillfälligt utan domstolsbeslut. I det fallet du syftar på dömdes kvinnojourens personal till böter och fängelse. Det är helt omöjligt för jourerna att agera som du påstår utan allvarliga konsekvenser.

    Jag har varit hos kvinnojouren flera gånger och sett kvinnor som är fullkomligt blåslagna, sydda i ansiktet och gipsade efter brutal misshandel. Det som gjorde mest ont var att se barnen som lekte bakom mörklagda fönster. Kvinnojourerna har inte ens tillräckliga resurser för att hjälpa alla kvinnor i behov av skyddat boende.

    Jag blir så förbannat trött på att den här typen av diskussioner alltid ska utmynna i någon sorts polariserat könskrig. Ungefär 16 kvinnor blir ihjälslagna av sina män PER ÅR. Jag är bara intresserad av att lösa det problemet och det handlar inte om harmlösa pappor utan farliga personlighetsstörda individer som använder barnen som verktyg för att komma åt kvinnorna.

  • Anonym
    Äldre 26 Jan 17:55
    #15

    Det finns väl ingen som försvarar våld mot kvinnor? Anledningen till att TS blir ifrågasatt är ju att hon försöker svartmåla en organisation genom guilt-by-association

    Då är det väl helt relevant att framhäva det orimliga i det genom att göra en jämförelse  mer ett lika generaliserande uttalande om kvinnojourer.

  • Äldre 26 Jan 18:01
    #16
    Anonym (Förstår) skrev 2010-01-26 17:40:24 följande:
    NadiaMi, vad i hela friden grundar du den typen av generaliserande fördomar på?
    Jag tänker inte ens gå in på detaljer även om du har skrivit mycket intressant i ditt inlägg.

    Däremot tänker jag fråga vad du menar för generaliserande fördomar då den enda generella slutsatsen jag skrivit in i mitt inlägg är att "det finns rötägg överallt".
  • Anonym (Först­år)
    Äldre 26 Jan 18:53
    #17

    Det du skrev om frivilliga kvinnojourer som har en egen agenda mot män anser jag vara generaliserande och fördomsfullt.

    Jag har aldrig i min kontakt med kvinnojouren stött på den typen av manshat. De uttrycker sig verkligen inte på det sättet. Några 'frivilliga' kvinnojourer har jag aldrig hört talas om, även om personalen ofta arbetar ideellt eftersom det inte finns resurser. Jag känner stor beundran inför jourpersonalen som med sitt sakliga lugn blev min räddning mitt i kaoset. 

    Det vanliga mönstret hos misshandlade kvinnor är inte heller att hata sina förövare utan att tvärtom känns skuld och tveka länge inför att anmäla. Det är ju ett känt fenomen att många kvinnor går tillbaka sin misshandlare och det är av just den anledningen som man inte längre kan ta tillbaka en anmälan om misshandel.
    Att i det läget som jourpersonal börja hetsa mot mannen skulle få direkt motsatt effekt hos den misshandlade kvinnan.  

    Det är bland det svåraste jag någonsin har gjort att behöva anmäla mitt eget barns far och jag väntade verkligen in i det sista tills erfarna poliser uppmande mig att göra det av säkerhetsskäl.

    Tingsrätten tog ingen hänsyn till min berättelse om misshandeln i vårdnadstvisten eftersom jag aldrig dokumenterade skadorna.
    Jag blir nästan full i skratt när folk på allvar tror att en mamma kan gå upp i rätten, dra en historia om pappan och få vårdnad rakt av eller när någon här på FL uppmanar mammor att "begära ensam vårdnad" för att mannen har varit otrogen.

    Det fungerar inte så. TR är härdad, de hör så mycket skit från båda håll i tvister, att de inte lyssnar på anklagelser utan bevis. Mitt ex straffade i stället ut sig själv med tiden. Han misshandlade bl.a. nästa kvinna ännu mer brutalt.

    Så jag blir alltid skeptisk när en pappa hävdar att han inte får träffa barnen om han har tagit det till rätten. Det är bara i extremfall som umgängesrätten dras in rent juridiskt, t.ex. i fall där pappan dödat mamman inför barnen.
    Oftast handlar det om att rätten har beslutat om övervakat umgänge, (det gör de aldrig utan anledning), och att pappan vägrar gå med på det. Alltså blir det inget umgänge alls men inte p.g.a. mamman utan rättens beslut. 

  • Anonym (I Vårdna­dstvis­t.)
    Äldre 26 Jan 22:40
    #18
    Anonym skrev 2010-01-26 07:16:12 följande:
    Såvitt jag vet arbetar organisationen att barn ska ha rätt till båda sina föräldrar och tar fullt avstånd från alla typer av våld, oavsett vem som utövar det.Om ditt ex. misshandlat dig så är det nog bäst att du vänder dig till polisen så de får utreda det ordentligt.
    Mitt x misshandlade mig o sitt senaste x i flera år.
    Jag polisanmälde flera gånger.
    Han e med i den föreningen o dom stödjer han...
  • Anonym (Xpres­smamma­)
    Äldre 26 Jan 22:55
    #19
    Anonym (I Vårdnadstvist.) skrev 2010-01-26 22:40:30 följande:
    Mitt x misshandlade mig o sitt senaste x i flera år.Jag polisanmälde flera gånger.Han e med i den föreningen o dom stödjer han...
    Har de hört HELA versionen då?
    Har inte de bara hört HANS version?

    Bara för att HAN är svin så betyder det inte att alla de andra är det!

    Jag är med där och jag är en vinna vars mans dotter blir systematiskt utsatt för diverse typer av misshandel från mamman...jag vill att hon ska förlora vårdnaden och jag vill att alla andra mammor som missbrukar sin "mamma-roll" för att kunna jävlas med sina ex ska förlora vårdnaden!

    Det gör intr mig till en "kvinno hatare"!
  • Anonym
    Äldre 27 Jan 06:08
    #20

    Jag tror " Anonym (Förstår) " måste lära sig läsa innantill. Det NadiaMi skrev var om

    "frivilliga i kvinnojourer"

    inte

    "frivilliga kvinnojourer"

    Närvarorn av det lilla ordet "i" markerar just att det handlar om enskilda medlemmar i (sic) organisationen, inte organisationen som helhet.

Svar på tråden Kvinnoförakt på pappabarn.se!!