• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Ankmor

    Välkommen förresten!


    Drömmar krossas inte - de börjar och slutar, sedan börjar de igen.
  • hotflower
    Missy Cat skrev 2010-01-28 21:43:53 följande:
    Åh... sockerparadiset :DSkulle inte vara helt fel att kunna handla direkt från tillverkningsfabriken!
    Nä...det var verkligen toppen...
    Köpte 11 kg marsipan i massor av oika färger. Den var gjord förra veckan så den skulle hålla till oktober
  • strommis

    missade att det byttes tråd, men nu har jag läst ikapp=)  idag ska jag göra några cc till en på mitt jobb, dom ligger i frysen så jag ska snart ta fram dom så dom har tinat lagom till jag ska spritsa och dekorera i em. trevlig helg på er alla.

  • neenoo

    sent igår kväll slängde jag ihop två tårtor som jag lovat till dagis då två tjejer slutar en på varje avdelning. Båda tjejerna är riktigt rosarosa tjejer så jag tänkte att Hallo Kitty skulle sitta fint. För att fixa dekorationerna kom vi lite sent till dagis. Men men de bilr ju lyckliga för tårtorna.

    Hemma gjord SP funkar jätte bra men jag testade att göra mmf till den andra tårtan och den var ju katastrof. Lätt att kavala och hantera med det var massor med små bubblor som blev små gropar. Usch det ska jag inte avnända igen!

    Gravid 89 tack för inspirationen till den sittande hello kitty! Hade jag haft tid så hade det nog blivit mer detaljer här oxå.

    Nu ska jag fixa en prinsesstårta till farmor som firas i kväll.

  • Tasha78

    kan man mjuka upp hård sp eller är det bara att slänga

  • neenoo

    Jag har gått i spinn på det här med sp. Shit va snabbt jag fastnade det är lite som ett gift jag vill bara har mer och mer. Vet inte hur jag ska hitta på för att få göra fler tårtor. Om någon skulle behöva en lärlig skulle jag ställa upp direkt.

    Men nu måste jag skriva min uppsats!

  • neenoo
    Tasha78 skrev 2010-01-29 09:56:57 följande:
    kan man mjuka upp hård sp eller är det bara att slänga
    I guiden har jag för mig att det står att man kan mickra den. Men jag kan ha fel.
  • neenoo

    Lenilus
    He he. den var ju hur bra som helst. Snyggt målat! Är även sprickan målad? Vad är den målad med i så fall? Liten pensel.

  • majlin84
    Vaja skrev 2010-01-28 19:58:10 följande:
    Jo visst kan du göra den klar dagen innan.Ungefär så här gör jag:Dag 1: Gör tårtbotten och fyllning (fluff eller mousse)Dag 2: Sätter ihop tårtan, täcker och dekorerar.Dag 3: Äter tårtan.
    ååååh tack så mycket! Slippa upp o fixa det samma sag som dopet, guld! Tackar så hjärtligt=)
Svar på tråden Tårttråden del 17