• Ankmor
    Äldre 25 Jan 23:35
    733483 visningar
    13881 svar
    13881
    733483

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • kajsad
    Äldre 29 Jan 10:19
    Tasha78 skrev 2010-01-29 09:56:57 följande:
    kan man mjuka upp hård sp eller är det bara att slänga
    man kan ta cocosfett och knåda in också!
  • Tasha7­8
    Äldre 29 Jan 10:20

    tack jag ska prova

  • Äldre 29 Jan 11:10
    neenoo skrev 2010-01-29 10:13:35 följande:
    LenilusHe he. den var ju hur bra som helst. Snyggt målat! Är även sprickan målad? Vad är den målad med i så fall? Liten pensel.
    Tack! Ja, sprickan är både målad och så skar jag lite med en kniv. Målade med luster dust och alkohol, silverfärgad. En minipensel. Har köpt nästan alla mina penslar på Panduro, de har alla möjliga storlekar.
  • Äldre 29 Jan 11:41
    neenoo skrev 2010-01-29 09:46:56 följande:
    sent igår kväll slängde jag ihop två tårtor som jag lovat till dagis då två tjejer slutar en på varje avdelning. Båda tjejerna är riktigt rosarosa tjejer så jag tänkte att Hallo Kitty skulle sitta fint. För att fixa dekorationerna kom vi lite sent till dagis. Men men de bilr ju lyckliga för tårtorna.Hemma gjord SP funkar jätte bra men jag testade att göra mmf till den andra tårtan och den var ju katastrof. Lätt att kavala och hantera med det var massor med små bubblor som blev små gropar. Usch det ska jag inte avnända igen! Gravid 89 tack för inspirationen till den sittande hello kitty! Hade jag haft tid så hade det nog blivit mer detaljer här oxå.Nu ska jag fixa en prinsesstårta till farmor som firas i kväll.
    Hehe, "varsågod"!
    Kul att man kan vara till inspiration för någon i alla fall... :-9
  • Äldre 29 Jan 16:37

    Har en liten undran om ni brukar fodra hemmagjord SP ni som använder er av det?

    Jag gör alltid det även fast det inte ska behövas men jag fodrar även de gånger jag använder mig av Ballinas. HAr de som en gammal vana då det inte är specielt besvärligt så att jag inte glömmer de gångerna som jag måste fodra som vid marsipan tex.

  • Äldre 29 Jan 17:29

    Har någon testat Odense's marsipan? Går den att använda alls till att täcka en tårta? Hur fin är den liksom? Det är ju en "ica-marsipan" så den är säkert inte lika bra som tårtaffärens... men tänkte kolla... Den behöver egentligen inte bli så fin, den ska föreställa asfalt isf, men GÅR det att kavla ut den och täcka med...?


  • Äldre 29 Jan 17:45
    MissMurrig skrev 2010-01-29 17:29:03 följande:
    Har någon testat Odense's marsipan? Går den att använda alls till att täcka en tårta? Hur fin är den liksom? Det är ju en "ica-marsipan" så den är säkert inte lika bra som tårtaffärens... men tänkte kolla... Den behöver egentligen inte bli så fin, den ska föreställa asfalt isf, men GÅR det att kavla ut den och täcka med...? www.camillalee.se/blogg/wp-content/uploads/Od...
    den har jag haft och täckt tårtot med
    3 barns mamma Felicia 01,05 Simon 05,01 Moa 07,07
  • hoppas på en liten
    Äldre 29 Jan 17:46

    hej jag ska göra 3 st doptårtor  till min sons dop jag tänkte köpa 1 kg sp som finns på panduro räcker det till 3 st tårtor tänkte köpa färdiga bottnar i affären.

    sen vill jag gärna ha lite tips på fyllningar till tårtorna såg att det fanns choklad bottnar att köpa e dom goda??

  • Hera99
    Äldre 29 Jan 18:20

    Vilka otroligt fina tårtor i tråden {#lang_emotions_flower}!!!!!!

  • Egensi­nnig
    Äldre 29 Jan 18:24
    MissMurrig skrev 2010-01-29 17:29:03 följande:
    Har någon testat Odense's marsipan? Går den att använda alls till att täcka en tårta? Hur fin är den liksom? Det är ju en "ica-marsipan" så den är säkert inte lika bra som tårtaffärens... men tänkte kolla... Den behöver egentligen inte bli så fin, den ska föreställa asfalt isf, men GÅR det att kavla ut den och täcka med...? www.camillalee.se/blogg/wp-content/uploads/Od...
    Jag har använt den 50/50 med Sp el MMF och då funakr det bra. men inte om man ska ha ljusa färger iom att den har bruna prickar fr mandeln. Den från tårtaffärerna har inte så mycket bruna prickar i sig. Många säger att Willys egna marsipan är väldigt bra.
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17