• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • GuteCarra
    dae skrev 2010-01-26 11:58:01 följande:
    tänkte göra tårta till pojkens 4 års kalas på lördad.. nån som har några tips på vad ja kan lägga som fyllning... har kört mycket dumlefluff oo geischa såå nu e de dags oo byta ut lite...  
    Tänkte jag skulle göra geischafluff imorrn, men är lite osäker på hur man gör.
    Någon som kan hjälpa mig?
  • neenoo

    Jag handlade oxå just på kakburken och blev förvånad över hur snabba de var. Jag fick grejjorna på bara två dagar. Toppen för en sugen tårtbakerska.

  • Missy Cat
    GuteCarra skrev 2010-01-26 18:55:04 följande:
    Tänkte jag skulle göra geischafluff imorrn, men är lite osäker på hur man gör. Någon som kan hjälpa mig?
    Till ett lager i en normalstor tårta behöver du
    * 3 dl visp grädde
    * ca 180 gram valfritt chokladgodis (dumle, polly, vit, mörk, mjölk, geisha mm)

    Hetta upp grädden
    Smält chokladen i micron så går det fortare
    Hetta upp grädden i en kastrull på spisen, rör ner chokladen och låt allt smälta ihop OBS får INTE koka!!!
    Häll över i en vispskål och ställ kallt i minst 6 timmar
    Vispa med elvisp till ett härligt fluff

    Lycka till {#lang_emotions_flower}
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Tovaliten

    Hej!

    Jag är rätt ny här och bakar inte så mycket, men jag har stor nytta av alla era trådar, recept, info och bilder. Gjorde mina egna bröllopstårtor för något år sen och blev nöjd. Nu ska jag försöka göra en tårta med tema prinsessa till min blivande treåring.

    Tänkte barnvänligt: Jordgubbsmousse och vaniljgrädde (glasscreme? Vad är eg. skillnaden?)

    Jag har också tänkt utseende någorlunda färdigt, men jag skulle vilja få till ett sånt där "pärlband" som jag sett på några tårtor här, som ofta ligger i skarvar eller längst ned på tårtan,  bl a på den här fina "prinsesstårtan":

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m45834963-32.html

    Gör ni dem själva (i så fall hur?) eller köper man dem färdiga (vad heter de? har inte hittat några...)?

    Stort tack på förhand om någon vill svara!

  • Egensinnig

    Tovaliten - välkommen hit! Länken visar en av mina tårtor där jag använt en pärbandsutstickare/form. Den finns på www.tartdecor.se/product.asp Ett enkelt sätt är annars att rulla små kulor av sugarpaste som du torkar på lite bubbelplast el dyl (ligger de plant blir de tillplattade i botten) När de torkat ett par dar så lägger du dem i en burk med lysterpulver och skakar om - vips har du en en hel drös med fina pärlor som du kan lägga runt kanten. Fäst med kristyr el liite vatten. Jordgubb o glasscreme brukar alla barn gilla - glasscreme är vispgrädde marsankräm 50/50 som man blandar.


    Matilda, Matilda........
  • Tovaliten

    Tack Egensinnig!

    Då vet jag hur jag ska göra! Ja, tårtan är verkligen tjusig och jag kommer använda den som inspiration, men vågar mig inte på två våningar... Dottern sade bara ett andäktigt "åh..." när hon fick se den så det är bäst att jag jobbar på...

    Jag ska kolla utstickaren, det låter som lite mindre jobb!

    Tack igen - du är fantastiskt duktig!

  • LindaB78

    Puffar lite för min fråga i förra tråde:
    jag skulle vlja vet era favoritfyllningar. Jag, liksom andra,  behöver lite nya uppslag.
    Min favvor just nu är hallonmousse /mango limemousse.

    Ja brukar för övrig använda barnmat till samksättning i mousser. Färdigpasserat och klart. Får dock passa för dem som innehåller mer än 50% äpple.

Svar på tråden Tårttråden del 17