• Janiem

    Norgetråden del 4

    Jag är kvar! Kollar regelbundet även om jag inte alltid har något att tillägga i text.

    Dock kanske, kanske jag återvänder till Sverige med barnen och maken veckopendlar under några år. Känns inte som en kul lösning, men jag trivs inte här, får inte min föräldrarpenning (måste antingen vara skriven i Sverige eller ha ett jobb kvar där under föräldrarledigheten), och allt är så DYRT! Bostad, sfo, barnehage, mat...Vi har inte råd :/ Om några månader får jag kontantstötte, men det skulle bara täcka yngsta grabbens barnehageplats (om han får nån).

    Ni andra då. Har eran övergång från Sverige till Norge gått bra? Förutom all självklar byråkratisk krångel då ;P

  • Janiem
    Jaz1, Trondheim, 3 pojkar: 4 år, 1 år, 1 år
    Angelzezzan, Oslo, Samuel mars -08, Jonatan Maj -09
    Bocabo, Beitostölen, Ida Chantelle 1 år
    MrsQ, Kongsberg, Filip 5år
    MaryLi, Bergen, hoppas på att första barnet ska blir till snart
    Xwp, Aust-agder, Philip Juli -09
    Janiem, Trondheim, 2 pojkar 5 och 6 år, flicka 10mån
  • Janiem

    Jaz1 - vad kul! Ni fick den plats ni hoppades på?


    Jag har nu lämnat Trondheim och flyttat tillbaka till Umeå. Min man blir kvar och veckopendlar. Sen får vi se hur länge vi håller på. Inget drömläge, men enda hållbara i vår situation just nu. Det lär ju bli att återvända till Trondheim om några år, men då med hus, bil och barnen plats på en av de engelska skolorna. Det ÄR ju en himla fin stad, och min man har hittat drömjobbet. Men det är trots allt svårt att slå "hemstaden" med vänner, familj och tryggheten här...

  • Janiem

    Hej!
    Nu är ju jag tillbaka i Umeå, men vi bodde på Bakklandet i Trondheim och trivdes så bra i området så maken har en mindre lägenhet där nu och pendlar. Singsaker skole är toppen dessutom. Skönt att höra att St. Olav är bra, vi funderar på en 4:e i framtiden, men lite orolig att föda i Norge,  särskilt då jag har svårt att förstå vad någon säger. Alla mina är födda i Umeå och det känns som jag kan stället utan och innan nu, och det är skönt, tryggt.


    Min minsting fyllde 1 år i måndags, och vi firade prickigt hemma - jo, vi var 3st med vattkoppor (även jag)

  • Janiem

    Jag finns kvar här, men tittar ytterst sällan numera. Har ju flyttat tillbaka till Sverige och maken veckopendlar från Trondheim. Barnen mina är numera 1 1/2 år (flicka), samt 5 och 7 år (pojkar)

    /J

  • Janiem
    MrsQ skrev 2010-10-17 23:22:55 följande:
    Varför flyttade du hem?
    Ursäkta sent svar, jag är dålig på att kolla här numera.

    Det är en blandning av orsaker, problem att hitta bostad att hyra för en familj på 5 personer, dagisplatsbrist för 5 åringen, ekonomiska bekymmer, otrivsel (jag saknade min familj och vänner oerhört)...så detta blev lösningen.
Svar på tråden Norgetråden del 4