Fläskfile recept!
Skriv några goda recept med fläskfile tack!
Skriv några goda recept med fläskfile tack!
stek lite charlottenlök, sen fläskfilen och sen grädde, en buljong, lite soja, pressad citron och en massa timjan
mmmm
Skär i ca 1 cm tjocka skivor...bryn de i stekpannan & häll i Uncle ben's "Sweet & sour" sås...linneasskafferi.blogg.se/images/2008/middag_1210611062_2236814.jpg Riktigt gött! ;) Servera med ris!
Inte så modernt, men gott!!
Bryn fläskfilén i skivor, lägg i en ugnsform. Stek lök och champinjoner och lägg över fläskfilén.
Gör en sås på matlagningsgrädde, creme fraiche, soja och kalvfond och häll över i ugnformen. Smula sedan sönder en kvibille ädelost över hela rätten.
200 grader i ugnen i ca 30 min.
Gott med potatisgratäng till.
stek filen runt om i panna med lite salt och peppar i 5 min. Skär sedan en djup skåra längs med den och fyll med en röra gjord på;
150g färskost, en pressad vitlöksklyfta och en tsk sambal oelek.
In i ugnen i 225grader i 20 min.
Ett superenkelt och snabbt recept som är perfekt en vardagskväll:
Bryn fläskfilé och skivade färska champinjoner. Häll på Arlas Skogssvamppanna (den där smaken sitter i locket) och koka några minuter. Servera med ris. Supergott och superenkelt!
Gör så här
Putsa flälskfilén och skär en djup skåra längs med filén. Skala och dela ananasen. Ta bort den grova stocken i mitten och tärna fruktköttet. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda ananas och lök och krydda med curry, peppar och salt.
Fyll fläskfilén med ananashacket. Bind upp filén eller fäst ihop med tandpetare. Lägg resten av fyllningen vid sidan om filén.
Stek fläskfilén i 225°C, ca 35 min. Späd efter halva tiden med grädde och strö över kokosen.
Servera filén uppskuren med ris, gärna jasminris, och sallad.
Ok, men det var en bild på hur burken ser ut...Hmm...du vet säkert vilken jag menar! =)
www.google.se/imgres&imgrefurl=www.britishcornershop.co.uk/britishfood.asp%3Fid%3DTJ0256&h=200&w=200&sz=10&tbnid=O9RCmj749Vez4M:&tbnh=104&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Duncle%2Bbens%2Bsweet%2Band%2Bsour&hl=sv&usg=__QqYxVanZXX82gm2MXTLKTXWLLcc=&ei=hTVjS47EFYzo-QbA1aWrBw&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image&ved=0CBoQ9QEwBQ
Testar med denna då...
www.britishfooddirect.com/images/344-349-ub-sweetSour350.jpg
Denna då? Nu måste de fan funka!!!
Stek fläskfilén i bitar. (Fungerar kanon även med kycklingfilé!)
Tack för alla tips! Hur bra som helst ju!
Men det blev inbakad fläskfile! Det rekommenderar jag!! Så himla gott!!!
skärfläskfilen i små bitar och bryn dom i stekpanna. Ta fäska champinjoner och stek i en kastrull, koka ur vätskan. Ta scharlotten lök och hacka blanda ner med svampen, i med lite rödvin, vispgrädde, kalvfond och salt och peppar!! Blanda ner köttet i såsen. Koka färsk bandspagetti till!!
skär fläskfilen i lagom stora bitar
stek
häll på en burk chili cremefraiche och en burk vanlig
låt koka uppp
servera med klyftpotatis
Fläskfilépanna med paprika och bacon
Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek hälften av skivorna i taget. Stek dem i ca 3 minuter per sida så de får en fin stekyta, de behöver inte bli genomstekta. Lägg över dem på ett fat.
Strimla paprika och skiva champinjonerna. Stek några minuter.
Häll på crème fraiche, paprikapulver, tomatpuré och chilipeppar och rör om. Lägg på fläskfilé-bitarna och låt puttra ca 10 minuter. Rör om då och då.
Skär eller klipp bacon i mindre bitar och (kan stekas inann)& lägg på. Låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Rör om då och då.