• studen­tskan
    Äldre 30 Jan 19:01
    18957 visningar
    538 svar
    538
    18957

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Hej! Får man hoppa in här?Jag har en son född i Maj-07 och nästa väntas enligt FL att komma runt den 18/9. jag gick över 8 dar med sonen ska bli intressant hur det blir denna gång. Just nu väntar jag bara på att veckorna ska gå fort och att man ska komma in i vecka 12 då jag ska göra mitt första ul.

  • studen­tskan
    Äldre 30 Jan 19:20
    #28

    Jag kan hälv är något som Viggo också har börjat säga. Man är ju så van att hjälpa till så man gör det av bara farten trots att man vet att de kan en hel del själva.

  • studen­tskan
    Äldre 30 Jan 21:58
    #33

    Flera som har Majbarn 07 ser jag! Min son är född den 4/5

  • studen­tskan
    Äldre 18 Feb 08:31

    Hej! Har inte varit så aktiv i tråden på ett tag men har läst vad ni skrivit. Är så sjukt trött just nu, orkar ingenting. Är i v.10 nu och ska på inskrivning på lördag. Har haft lite blödningar så var för 2 veckor sen hos gyn och gjorde ett Vul, var kul att få se den lilla krabaten och hjärtat slå. Ska på ett Ul om två veckor så då får jag se den igen, härligt. När har ni berättat om graviditeten. Har inte gjort det för nån i familjen än utan bara för mina närmaste jobbarkompisar då jag arbetar som lärare på en resursskola där en del elever kan vara aggressiva och utåtagerande. när berättadde ni för blivande syskonet? Min son blir 3 i maj.

  • studen­tskan
    Äldre 18 Feb 22:45
    SVEACOOL skrev 2010-02-18 09:16:04 följande:
    jag berättade när magen började synas i v 14 ca då jag blev stor rätt så fort, han var då 2,5 år.han klappar på magen o säger bebis o den har sparkat han med men hur mycket han förstår av d  e ju svårt att säga
    Min son har pratat jättemycket om att han vill ha ett syskon så han blir nog glad när vi berättar. jag väntar nog till Ul i v.12 innan jag berättar. Får hoppas att det blir en tjej då sonen bara pratat om att han vill ha en lillasyster, ha ha!
    gumaelius skrev 2010-02-18 12:31:54 följande:
    ja de blir nog en sysoknvagn...men vilken? finns på tok förmånga att välja på. Jag har en UJ idag, som jag är supernöjdmed, kanske det blir en syskonvariant. Jag jobbar som lärare, så jag kan inte ta ut semester när jag vill. Få se det positivt att jag bli ledig länge under sommaren och sedan jobba kanske 2 veckor innan FP tas ut.  
    Kul, jag är också lärare. Nu har jag inte nån fast anställning så mitt vik går ut den 16/6 så jag blir väl antagligen arbetslös fram till Bf eller alternativt om jag tar ut FP och tror jag tjänat ihop en del semesterdagar iallafall. Har ferielön men då jag började på det här vikariatet i november blir det ju inte ett helt sommarlov tyvärr. Hade det förra sommaren då jag arbetade hela läsåret.
  • studen­tskan
    Äldre 23 Feb 08:35

    DP: Vad härligt att fås e den lilla! Själv ska jag få se min lilla om två veckor, är då i v.13. Vi får två Ul här ett tidigt och sen ett i v. 20, förra gången blev det bara ett.

    Ser att ni pratar om bärsjal. Är lite intresserad av det men kan inget om dem. Till sonen hade jag en baby björn bärsele men använde den inte så mycket då jag fick ont i ryggen av den. Men nu när man ska få tvåan känns det som att det vore bra med en bärsele/bärsjal då man har en vild treåring att se till samtidigt som man ska amma och bära på bebis. Ni som använt sjal, är de bättre än bärsele? Vilken sort är den bästa, om man vill använda den från början? Är de svåra att knyta? Tycker det verkar lite knepigt?

  • studen­tskan
    Äldre 23 Feb 15:49

    Tack för alla svar om bärsele/sjalar. Det är ju en hel vetenskap detta! Tur att jag har till September på mig att fundera på vilken jag vill ha. Såg en trikåsjal på briobutiken hemma idag, hette tricotslen eller nåt liknande. Kankse blir en sån i såna fall till att börja med.

  • studen­tskan
    Äldre 24 Feb 14:55

    Är lite nervös när det gäller förlossning denna gång då det tog så lång tid förstsa gången. Hade mina första värkar vid 15-tiden på tordagen och Viggo är född 18.00 på fredagen, åkte in till förlossningen vid 04.30. Fick förlösas med klipp och sugklocka dåjag inte orkade mer + att krystvärkarna var så svaga och att han var så stor, 4010 g. Men har en trots det en positiv upplevelse av förlossningen ialla fall. Hoppas verkligen att det går fortare denna gång samt att jag slipper gå över tiden som sist(8dgr).

  • studen­tskan
    Äldre 7 Mar 11:20

    Jag bor i Motala, östergötland men har varit en del i Hudiksvall under uppväxten då min gammelfarmor bodde där. Har även släkt på min pappas sida i gävletrakten.

  • studen­tskan
    Äldre 7 Mar 20:34

    3Busfrön: Ok, vilket sammanträffande! Då har du varit en del i Vår lilla stad också då?

  • studen­tskan
    Äldre 8 Mar 21:41

    Hej! Har också varit på Ul idag. Här är det nytt sen förra grav 2007, att man får två ul. Jag är ju bara i v.12 men man såg rätt bra ändå, den sprattlade runt hela tiden när vi tittade och viftade med armarna. Blev dock inte så bra kort men man ser ju bättre på nästa Ul i v.20. blev tillbakaflyttad två dagar, BF 20 september istället för 18.

Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007