Inlägg från: Mamma1983 |Visa alla inlägg
  • Mamma1983

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Har en son född augusti-07 o är nu gravid me barn nr.2 som beräknas komma 2 juli:) Har varit mer trött den här graviditeten...men har ju inte kunnat vila på samma sätt som när ja vänta sonen o inte hade en liten att ta hand om. Som tur är har ja en väldigt snäll son som kan sysselsätta sig själv en stund lr titta på film om lilla mamma behöver vila en stund:)
    Men ja...de ska bli väldigt intressant o se sen hur de blir me en (ganska) trotsig, 3 åring o en nyfödd. Kan bli en intressant o händelserik sommar:)

  • Mamma1983

    Sonen kommer ju va nästan 3 när den lilla kommer...o han ska få vara med o hjälpa till så mycke han vill själv o kan:) Är väldigt viktigt för oss att han ska få känna sig delaktig i allt nytt som händer. När ja frågar vart bebis är,så pekar han på sin mage o säger "bebis, Nonans (har lite svårt o säga sitt egna namn) mage"....hihi...
    Hur ska ni göra me vagn förresten?? Är lite i valet o kvalet om vi ska ha syskonvagn lr inte. Vi är ute o går ganska mycke om vädret tillåter o nu kommer ju denna bebis komma mitt i sommarn då man är ute en hel del, då kan de ju va skönt o sätta ner sonen i vagnen om han inte orkar gå länge. Samtidigt så börjar han ju bli såpass stor att han snart kanske inte vill sitta så mycke i vagn...
    Har ingen vidare lust heller att behöva köpa 2 vagnar...har bara en scooter o den är de ju svårt att ha en nyfödd i. Har ju några månader kvar att fundera iaf på hur vi ska göra...

  • Mamma1983
    Madelen21: Är beräknad till 2 Juli o i slutet av augusti fyller sonen 3 år. Han kan gå en bit själv, men efter en stund vill han sätta sig i vagnen. Ska se hur han är me vagnåkandet när våren o värmen kommer...men blir de syskonvagn så är ja inne lite på en babytravel o 3995 för en ny va inte alls dyrt:) Kan man ju köpa en liggdel på blocket. Undra om babyproffsen i Örebro har sånt pris oxå *hmm* blir att ta sig dit nån dag o kika. Våran son är oxå lång, har en del o brås på...
    Han går hos dagmamma 3 dagar i veckan, 2 dagar är dom i en lokal o 1 dag hemma hos henne...o de är en bit o gå när han ska dit. Så därför är ja i valet o kvalet om syskonvagn. Men ska låna ståbräda av en kompis nån dag o prova o se va han tycker om att stå på en sån.
  • Mamma1983

    Madelen21: Skulle väl egentligen vilja ha både syskon o enkelvagn...men ja, att köpa 2 vagnar vet jag inte heller om de är nödvändigt. Att åka land o rike runt är inge ja heller tänker göra...hitta en jättefin babytravel syskonvagn för ett bra tag sen i Vansbro, men har ca 10 mil dit o sen va ja bara i v.10 lr 11 när ja hitta den o då kändes de oxå alltför tidigt att köpa en vagn. Men åååh, va sugen ja va på att köpa den...tur att de ändå va en bit o åka! :)
    Vi va på UL förra onsdagen:) Fick datumet flyttat 2 dagar bakåt...o vi kolla könet, BM sa att de är en flicka men ja...min egna känsla har hela tiden sagt att de är en pojk till o även nu efter ul. Så de ska bli intressant o se om BM lr min känsla har rätt...hihi...Vi tog reda på av praktiska skäl o sen för att nyfikenheten va så stoor!!
    Men namn...jaa...denna bebis blir nog namnlös *s* har inte kommit fram till nåt namn än som vi har fastnat för!

  • Mamma1983
    FE73: Känner igen mig precis i hur du beskriver första gången, mot nu..den andra!! Mådde helt super när ja vänta sonen, visst lite illamående o så men för övrigt så har ja aldrig mått så bra som när ja va gravid me honom. Skulle kunna va gravid jämt om ja fick garanti på att jag skulle må lika bra dom andra gångerna *s* Denna gången mår ja fortf. illa, är i v.20...har varit mer trött, mat som står mig upp i halsen trots att ja inte ätit o allmänt mer risig. Dock börjar de vända me de mesta iaf som tur är! Trots att UL sagt att de är en tjej,så envisas jag me att säga "han" *s* Skulle vilja göra ett till UL=) men ja,de är ju inge man får göra bara sådär!

    Blir de nu en syskonvagn så vill ja ju ha en babytravel....o en kompis får sin vagn om några veckor. Ska prova me sonen då o se va han tycker om att sitta i en sån. Denna barnvagns djungel kan man få spunk på...men blir de enkelvagn så är ja lite inne på Emmaljunga duo edge.
    Våran son säger fortf. att han har bebis i magen...hihi...klappar sig på magen o säger så:) dom är för goa ändå!
    Han börjar bli riktigt trotsig oxå me vissa saker...bara hoppas de värsta gått över när den lilla kommer! Men som tur är kommer sambon va ledig minst 8v i sommar. Så ja är ju inte själv första tiden me en trotsig 3 åring o en nyfödd:)
  • Mamma1983

    Samma vila blir de ju verkligen inte! Har sagt att efter denna så blir de ingen mer bebis,me tanke på hur man har mått...men ja...känner ja mig själv,så kommer nog en bebislängtan sen iaf när den i magen börjar bli större. hihi... Tur att man ändå glömmer ganska fort dom dåliga sakerna:) Nä,men gubben har 2 större sen tidigare,så ja tror inte han är så villig till att skaffa ett 5:e...men man vet aldrig:)
    Sonen blir nästan arg när ja frågar om mamma har bebis i magen...då tittar han argt o säger "NEJ, Nonan bebis i magen" o drar upp tröjan o klappar! ;)

    3Busfrön: hihi...ja, hur har 4:e gången varit??

  • Mamma1983

    Ok, ja då har du varit me några ggr:)
    Har jag gått mycke på en dag,så straffar de sig på kvällen...blir så stel i bäckenet om ja sitter ner en stund o sen ska resa mig upp o gå *s* de ser ganska så roligt ut tror ja...går som en halt anka första stunden. Har lite foglossning oxå...annars så har ja klarat mig ganska bra från andra krämpor. Bara glad ju längre dom dröjer oxå:)

  • Mamma1983

    Har haft riktigt knepiga drömmar...bl.a. att jag hade liten tjej som låg på en handduk utan blöja o jag skulle kolla om bebisen pinka rakt fram lr om de vart en pöl vid rumpan. Efter en stund lyfte jag på benen o såg att de va en pöl under o vet att jag sa "Jaha, då va de en flicka iaf då"...haha...

  • Mamma1983

    Napp har vi inte slutat me än...dock dragit ner dagtid. Han får helst inte ha napp på dagen,men den är fortfarande ett måste på kvällen:) Har en väldigt tuttig liten kille...så att sluta me napp här kommer inte o bli de lättaste. Blöjfri är han inte...dock får han gå utan ibland lr oxå ha pottytrain blöjor (just börjat me dom),för o se... men ja..han säger oftast inte till att han behöver kissa. Ska oxå ta ett litet ryck me blöjorna sen när de börjar bli varmare...han kanske inte är beredd än heller att sluta.

  • Mamma1983

    Vagn är ja fortfarande i valet o kvalet hur vi ska göra...än så länge så vill lilleman helst åka vagn, men ja...är väl lite småjobbigt o gå oxå i all denna snö! Han blir ju 3 strax efter att bebis kommit. Har några månader till på oss att fundera på hur vi gör me vagnfrågan.
    Han vet om att mamma har en bebis i magen,men blir ilsk när ja säger de o säger att han har bebis i magen *s* Blir väldigt intressant o se hur han tar de att de kommer en bebis sen:)

    D P: Lycka till på UL:) Jag har heller ingen bebismage (v.22)...men som tur är känner ja rörelser i stort sett varje dag,så vet ju på de sättet att jag är gravid. Annars skulle ja börja fundera!

Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007