• 2små2stora

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Jag har ett barn född 2007 och nu är jag gravid med nästa.
    Hoppas att det finns fler som väntar syskon till en barn som har sin härligaste {#lang_emotions_wink} tid just nu {#lang_emotions_smile}

    Det är inte samma sak att vara gravid med syskon som med första barnet så här kan vi prata om allt.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-10 08:28
    BF-listan finns här: www.familjeliv.se/Forum-2-160/m50651972.html
  • Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007
  • 2små2stora

    Jag kommer inte att köpa en syskonvagn, ska vi gå långt så tar vi 2 vagnar om det inte räcker med ståbrädan. Finns inte pappan hemma får jag väl tvinga med någon av grabbarna med ut så att de kan köra vagnen


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Michelle Ö

    Hej,


    får man vara med här! Behöver pladdra av sig lite!
    Jag är gravid med mitt 3dje barn. Beräknat till 27 Augusti. Har en Son född Juli 05 och en dotter född maj 07.
    Denna bebbe kom till av en slump då jag vart gravid trots att jag ätit minipiller! Omtumlande och jobbigt, men nu börjar jag glädjas åt det som hänt! Ska bli mysigt med en till i familjen!
  • 2små2stora
    Michelle Ö skrev 2010-02-08 15:27:43 följande:
    Hej, får man vara med här! Behöver pladdra av sig lite! Jag är gravid med mitt 3dje barn. Beräknat till 27 Augusti. Har en Son född Juli 05 och en dotter född maj 07. Denna bebbe kom till av en slump då jag vart gravid trots att jag ätit minipiller! Omtumlande och jobbigt, men nu börjar jag glädjas åt det som hänt! Ska bli mysigt med en till i familjen!
    Självklart Välkommen.
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Kavat

    Välkomna alla nya!

    Syskonvagn har jag testat några stycken. *vagnstokig*
    Jag hade 23 månader mellan barnen och då behövdes det. Har haft en Pihl & Ted SP och en dubbel Mountain Terrain (UJs dubbelvariant med två fasta hjul fram) samt Bugga med ståbräda.
    Alla vagnar har lite olika funktion och jag har periodvis använt alla 3. Nu är P&T såld. Den var bra med nyfödd, tills den lille ville sitta upp vid 4 månader, men kan bli varmt eftersom det är lite trångt, om det är högsommar.  Toppen då den är smalare än en UJ och smidig även som enkelvagn.

    Sen är det en period som jag inte tyckte den var bra för då ville lille sitta, men ryggen är inte tillräckligt stabil, så är körde jag med dubbelvagnen ett tag. Nackdelen med den är att den är vänd ifrån en.. Så var jag på stan så tog jag P&T för att han inte skulle få för mycket intryck.
    Senare användes P&T igen, med två sittande barn. Trångt där bak, speciellt med tjockare kläder, men den stora där fram har gott om plats. Lång i ryggen.

    Kunde jag så körde jag bugga med ståbräda men det berodde helt på hur långa sträckor det var för hon ville sitta om det var längre.
    Nu använder vi ibland dubbelvagnen här hemma på grusvägarna, så kan de åka om de vill. På stan har jag buggan och med ståbräda om det behövs, annars springer båda mycket själva.

    En dubbelvagn väger ju också en del så köp inte en för tung, det blir några kg att  köra runt på när man även ska ha två barn i. Man är snart uppe i 40 kg.
    Jag har kompisar som köpt billig dubbelvagn som inte kommer igenom en dörröppning, bilen eller hissen osv. Så kolla bredden! (Vagnen mäts ofta från däck till däck och jag har varit med om navkapslar som är över en cm och helt plötsligt blev vagnen 2 cm bredare. Lite tänker kanske ni, men har man något man ska igenom så kan 2 cm göra att det inte går.

    Så tänk igenom hur ni använder vagnen och var ni går, på vilka vägar eller bara i storstad. Kan ni tänka er att ha dem vända bort från er så fort de börjar sitta eller inte?
     Barn springer gärna själva, min stora skulle absolut sitta när lillebror åkte oavsett om det var 2 meter eller 2 km så här hade det aldrig funkat med enkelvagn. Jag hade i stort sett alltid båda barnen med mig också och var oftast ensam på dagarna, så två vagnar var inget alternativ. Sen är det rätt skönt att veta vart man har dem.

    Darling Pink, stämmer att den inte passade E-ljunga. Det är Bugaboos gamla ståbräda som har en Tinytot-pall man kan köpa till.
    Men det fanns nog något mer alternativ på "sittpall", om än lite dyrare vill jag minnas.

  • Mamma1983
    Madelen21: Är beräknad till 2 Juli o i slutet av augusti fyller sonen 3 år. Han kan gå en bit själv, men efter en stund vill han sätta sig i vagnen. Ska se hur han är me vagnåkandet när våren o värmen kommer...men blir de syskonvagn så är ja inne lite på en babytravel o 3995 för en ny va inte alls dyrt:) Kan man ju köpa en liggdel på blocket. Undra om babyproffsen i Örebro har sånt pris oxå *hmm* blir att ta sig dit nån dag o kika. Våran son är oxå lång, har en del o brås på...
    Han går hos dagmamma 3 dagar i veckan, 2 dagar är dom i en lokal o 1 dag hemma hos henne...o de är en bit o gå när han ska dit. Så därför är ja i valet o kvalet om syskonvagn. Men ska låna ståbräda av en kompis nån dag o prova o se va han tycker om att stå på en sån.
  • Madelen21

    Mamma1983
    Aa okej. Min dotter tycker om att åka vagn. Hon klättrar i själv ibland. Så här är det givet med syskonvagn. Känns rätt så skönt att ha båda delarna. Nej visst var det bra pris för en ny vagn :) Jag kollar på blocket dagligen men det verkar finnas ont om begagnade såna där vagnar. Så det kanske blir en ny för oss.. Beror på om jag hittar nån begagnad. Kan ju inte åka land  å rike runt för en vagn precis. Vi bor i dalarna.. Så helst vill man att den ska finnas där oxå.. Men nu var de läänge sen ja såg nån.. Nåväl. Det löser sig:) Har du varit på ul?? Vi ska den 8e mars. Ska/har ni kollat könet? Vi ska kolla. Känner att ja vill veta, dels pga praktiska skäl men oxå av ren nyfikenhet :) hehe!!

  • Mamma1983

    Madelen21: Skulle väl egentligen vilja ha både syskon o enkelvagn...men ja, att köpa 2 vagnar vet jag inte heller om de är nödvändigt. Att åka land o rike runt är inge ja heller tänker göra...hitta en jättefin babytravel syskonvagn för ett bra tag sen i Vansbro, men har ca 10 mil dit o sen va ja bara i v.10 lr 11 när ja hitta den o då kändes de oxå alltför tidigt att köpa en vagn. Men åååh, va sugen ja va på att köpa den...tur att de ändå va en bit o åka! :)
    Vi va på UL förra onsdagen:) Fick datumet flyttat 2 dagar bakåt...o vi kolla könet, BM sa att de är en flicka men ja...min egna känsla har hela tiden sagt att de är en pojk till o även nu efter ul. Så de ska bli intressant o se om BM lr min känsla har rätt...hihi...Vi tog reda på av praktiska skäl o sen för att nyfikenheten va så stoor!!
    Men namn...jaa...denna bebis blir nog namnlös *s* har inte kommit fram till nåt namn än som vi har fastnat för!

  • 2små2stora

    Min dotter älskar att åka vagn, men det får gå utan syskonvagn. Funderar på att köpa dragsele till hunden så att hon kan dra J i en skrinda.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 2Fina

    Igår fick jag en känsla av att det är en pojke i magen, sambon sa samma sak på kvällen (och då hade jag inte nämnt att jag tänkt det själv). Spännande att se om FLERA månader.... hmmmm... Ska försöka kika på rul men sambon vill inte veta så det blir ju inget expertisutlåtande


    »-(¯`v´¯)-> Leya »-(¯`v´¯)->
  • 2små2stora

    Jag hoppas faktiskt att det blir en tjej till, allt blir så mycket lättare då och mycket billigare eftersom den vansinniga mängd kläder J har då kan återanvändas Jag kommer att göra fostervattensprov så vi kommer att få veta säkert vad det blir.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007