• 2små2stora

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Jag har ett barn född 2007 och nu är jag gravid med nästa.
    Hoppas att det finns fler som väntar syskon till en barn som har sin härligaste {#lang_emotions_wink} tid just nu {#lang_emotions_smile}

    Det är inte samma sak att vara gravid med syskon som med första barnet så här kan vi prata om allt.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-10 08:28
    BF-listan finns här: www.familjeliv.se/Forum-2-160/m50651972.html
  • Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007
  • kristallen

    Vi hamnade på ca 6000-7000 kr. Men då har jag tagit med allt. Hårdlift isamma tyg, skötväska och en fotsack. Så då blev det lite mer.
    PÅ duo edgen så fick sufletten ta rätt mycket styck när man sen ville fälla handtaget från ena till andra. Och sen den där som höll fast som extra skydd vid handtaget den vart liksom lite lös till slut. Tung är den ju om man ska in och ut ur bilen. Men så länge den är liggdelen är på så är den jätte bra . Ja´tyckte mycket om den ändå . Men som sagt vi ville ha en lite mindre nu och lite lättare vagn.

    KOmmer också ha en ståbräda till emil som då är 3 år och 1mån. Men min man jobbar ju mycket så eventuellt blir det syskonvagn också.


    Älskar mina barn och maken också BF 22/6
  • 2små2stora
    kristallen skrev 2010-03-28 20:28:05 följande:
    Vi hamnade på ca 6000-7000 kr. Men då har jag tagit med allt. Hårdlift isamma tyg, skötväska och en fotsack. Så då blev det lite mer. PÅ duo edgen så fick sufletten ta rätt mycket styck när man sen ville fälla handtaget från ena till andra. Och sen den där som höll fast som extra skydd vid handtaget den vart liksom lite lös till slut. Tung är den ju om man ska in och ut ur bilen. Men så länge den är liggdelen är på så är den jätte bra . Ja´tyckte mycket om den ändå . Men som sagt vi ville ha en lite mindre nu och lite lättare vagn. KOmmer också ha en ståbräda till emil som då är 3 år och 1mån. Men min man jobbar ju mycket så eventuellt blir det syskonvagn också.
    Jag vill ha en grå vagn och en svart lift. Har redan skötväska x flera så det behövs det ingen Så på blocket och tradera nästan nya liftar för 500kr. Åkpåse har jag kvar från grabbarna från slutet på 90-talet så den är nästan modern igen
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • 3 hjärtan

    Man tycker ju att man borde kunna ett och annat om vagnar nu, det är ju ändå andra gången man står inför att köpa vagn, men det är ju en djungel.. Men jag håller med, duovagnarna är väldigt klumpiga, samtidigt så kan det vara smidigt någon gång... vi köpte brio race till sonen när han blev ett år, och den är vi jättenöjda med, då gjorde vi oss av med den klumpiga duovagnen vi hade.

    Får nog ta oss en titt på city cross... har sett att det finns en del liftar på blocket, kanske man skulle köpa en mjuklift och lägga i då...

    Ja, jag tror nog det kommer bli en syskonvagn här med, men det tar vi när vi ser att det absolut behövs. Får väl bli nån gammal häck bara för de tillfällena det kommer behövas. Vi bor liten bit ut på landet, inte så farligt långt ut, men vi har 3 km till dagis och affär, så då skulle man behöva syskonvagn kanske, lite långt för Elias att gå.

    Jag har också mitt illamående kvar, får se när det släpper, men jag räknar med att ha det till v 20, är i v 15 nu, så 5 veckor till eller så.... :P

  • 2små2stora

    Vi har bara 200m till affären men går rejäla promenader med hunden. Men kommer ev. att lägga dem på em istället så kan storebröderna hjälpa till att köra en vagn. Har släpat runt på tvillingvagn en gång och har inte någon större lust med det igen.


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Linnie74

    Jag ahr edge duo å är nöjd med den.. den är stabil å inge rangel här el där fast ok den vägen väl lite men vagnarna ska ju inte vara dunder lätta heller anser jag iaf för där i förvaras ju våra guldklimpar sen.  hade en annan ja testade me sonen som blir 3 nu men ansåg att den va så ranglig när ja hade kört me den ett tag.. så därför valde vi edge duo  till han då.. å fast han har haft den i 2,5 år nu först som liggvagn å sen sittvagn så e de inga fel på den alls... den ser helt ny ut så vi kommer å ha den till denna bebis med( när h*n nu behagar sig å komma ut) .
    Så smaken är som baken när de gäller vagnar  å våran kostade 6000 kr med allt till.... skötväska mm enda vi köpte till va hjulskydd men dom fick vi på köpet så  åkpåse  köpte vi till.
     har hund så vi e ute mycke å då kräver jag att en vagn ska vara stabil å hållbar .=)

  • RosaNapp

    Har en EL Classic Duo som vi köpte ny när vi fick första. Den hänger med än. Mig stör det inte så mycket att den är tung att lyfta i och ur bilen. Dels gör jag det inte så ofta och dels så används den långt mycket mer på annat sätt. Jag är väldigt nöjd med den. Tycker inte den är klumpig som sittvagn heller. Jag ville ha en Edge Duo, men L tyckte färgen var snyggare till Classic så det blev en sån . Ingen större skillnad dom vagnarna emellan.

    Sen har vi en lätt, billig sulky som vi skaffade när jag väntade andra för då klarade jag knappt att ta mig ut själv, än mindre med en barnvagn.
    Efter det blev det en gammal EL syskonvagn tänkt till enbart långpromenader när jag ville gå i min takt, men det blev det inte så mycket av. Vi har kvar den, men jag vill gärna ha en annan. Kommer nog strunta i det ändå, kommer vara så kort tid jag använder den känner jag. Mellan (05an) är ju snart 3 år och går och mini är 1½ och kan stå på ståbräda alt ligga i vagnen och sova och så bär jag pyret. Har en mjuklift jag kan lägga i sittdelen.

    V.39 imorgon

  • 2Fina
    Madelen21 skrev 2010-03-29 13:33:59 följande:
    Har uppdaterat mitt bildgalleri med ny magbild :) Lägger in ny varje vecka från och med nu :)
    Fin mage, min syns fortfarande men känns

    Idag har dock bebisen varit helt lugn, likaså i går kväll, några buffar inatt när jag låg på mage men ingenting idag på hela dagen.... försöker att inte börja bli orolig men nu när jag kom på det så är det väl kört...
    »-(¯`v´¯)-> Leya »-(¯`v´¯)->
  • smulan9
    Madelen21 skrev 2010-03-29 13:33:59 följande:
    Har uppdaterat mitt bildgalleri med ny magbild :) Lägger in ny varje vecka från och med nu :)
    ÅÅÅÅÅÅ jag gick in i v 12 i lördags o tycker allt försvunnit nu!?
    Känslan...utom ömma bröst....o den svullna magen e mycket mindre....vad hände egentligen?? Det e väl nu man vill att det ska synas o kännas!!
    Nu blir man nojjig över det istället {#lang_emotions_yell} Tänk om där inte e nått längre.....
    Suck...inskrivning på onsdag iaf
  • cammily
    smulan9 skrev 2010-03-29 14:34:24 följande:
    ÅÅÅÅÅÅ jag gick in i v 12 i lördags o tycker allt försvunnit nu!? Känslan...utom ömma bröst....o den svullna magen e mycket mindre....vad hände egentligen?? Det e väl nu man vill att det ska synas o kännas!! Nu blir man nojjig över det istället  Tänk om där inte e nått längre..... Suck...inskrivning på onsdag iaf
    Spökveckorna som börjat.
    kroppen har börjat vänja sig och man upplever inte lika mycket symptom. magen som varit svullen har gått ner lite för att det börjat lägga sig till rätta där inne.
  • 2Fina
    2Fina skrev 2010-03-29 13:42:47 följande:
    Fin mage, min syns fortfarande men känns Idag har dock bebisen varit helt lugn, likaså i går kväll, några buffar inatt när jag låg på mage men ingenting idag på hela dagen.... försöker att inte börja bli orolig men nu när jag kom på det så är det väl kört...
    Min mage synd fortfarande inte, ska det stå...

    Smulan9, mina symtom försvann redan i v9 och fick liksom inga förrän v16-17 när man började känna lite smårörelser...
    »-(¯`v´¯)-> Leya »-(¯`v´¯)->
  • smulan9
    cammily skrev 2010-03-29 14:59:11 följande:
    Spökveckorna som börjat.kroppen har börjat vänja sig och man upplever inte lika mycket symptom. magen som varit svullen har gått ner lite för att det börjat lägga sig till rätta där inne.

    Jo man vet ju lite granna vad som komma skall iom att det 2:a men ändå blir man ju orolig....är ju mycke oroligare för mf denna gången än förra så man går ju på helspänn hela tiden!! men men nu är det inskrivning i morgon o sjukgymnast på torsdag  Känns som en underbar vecka

  • Puman78

    Idag har jag varit på ul och sett mitt pyre. det var fullt ös där inne med sprattel och vinkningar =) Allt såg bra ut, bra med vatten. Så nu får man vänta till den 17:e maj innan man får ser h*n igen på rul.
    Jag är i v.10 med bf 24:e oktober, så nu vet man ungefär när man skall ha också :)

  • tanucik

    Hej! vill också vara med här. Har en dotter född i maj 07 och en son i magen med bf 11 augusti.
    Har mått ungefär som med dotter, dvs knappt något illamående, men mycket mer trött. Är väl så, när man inte får vila ordentligt och ska upp och ta hand om ett barn{#lang_emotions_laughing}. Har nu börjat med att lägga mig klockan 10, dotter somnar vid 9, så då blir jag lite piggare.
    Har även mindre tålamod nu, och blir lätt irriterad på olika saker, främst på jobbet.
    Ang. vagn så kommer vi inte köpa någon syskonvagn, utan det får räcka med en ståbräda som dottern kan ha vid längre promenader. Har för ca 1 månad sen tagit bort hennes vagn helt, så att hon kan vänja sig vid att gå nu. Funkar mycket bättre nu än vad det gjorde i början

Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007