• JP01

    Kötiden i Sverige - vad innebär den?

    Är precis i början på hela processen, går kursen och hoppas få börja utredningen i vår. När vi tittar på ACs hemsida står det om det här med "när kan ansökan göras i ordning till landet". När det då står "ansökning tas emot för köplacering i Sverige" vad innebär det då, eller snarare vad beror den kön på? Är det att man har en viss kvot i det aktuella landet eller att handläggarna inte hinner med och man placeras i en intern kö innan man får påbörjan att göra iordning ansökan?

    Att vi får vänta är vi helt med på, bara nyfiken vad det beror på.

  • Svar på tråden Kötiden i Sverige - vad innebär den?
  • Linnis

    Det betyder att det finns en sökandekö i Sverige för det landet innan man får förbereda sin ansökan (samla papper).  Organisationen skickar alltså bara ett visst antal ansökningar till det landet i taget. Detta innebär alltså att det finns kö först i Sverige och sedan i landet när man väl har skickat sin ansökan. Detta gäller för t.ex Etiopien, Sydkorea, Colombias (privata barnhem), Indien m fl. Om du är medlem i Adoptionscentrum kan man logga in och se hur ens eget sökandenummer ligger till på väntelistan till ett visst land.

    Till vissa länder kan man dock skicka ansökan direkt, t.ex. Kina och Colombias statliga barnhem - men då är väntetiden i landet i bland längre.

    Lycka till!

Svar på tråden Kötiden i Sverige - vad innebär den?