• Linawb
  Äldre 6 feb 09:06
  921 visningar
  18 svar
  18
  921

  vilken vecka är jag i?

  Ni erfarna som vet hur BM räknar, vilken vecka är jag i?
  Hade min sists mens 6/1, har 9 dagars lutealfas med en cykel på ca 27 dagar. Jag vet at jag hade äl 24/1, så det är 2 v sen imorgon. Men man räknar väl det inte som 2 v? Är jag i v 4 eller 5? Får olika svar från olika grav.kalendrar. Hur räknar NI?

 • Svar på tråden vilken vecka är jag i?
 • Linawb
  Äldre 6 feb 09:25
  #1

  puffar...

 • litenb­öna
  Äldre 6 feb 09:30
  #2
  Linawb skrev 2010-02-06 09:25:07 följande:
  puffar...
  Linawb skrev 2010-02-06 09:06:42 följande:
  Ni erfarna som vet hur BM räknar, vilken vecka är jag i?Hade min sists mens 6/1, har 9 dagars lutealfas med en cykel på ca 27 dagar. Jag vet at jag hade äl 24/1, så det är 2 v sen imorgon. Men man räknar väl det inte som 2 v? Är jag i v 4 eller 5? Får olika svar från olika grav.kalendrar. Hur räknar NI?
  Grattis till graviditeten. :)
  Våran barnmorska räknar från sista dagen på min mens. Medan jag hela tiden trott att man räknar från första dagen på den uteblivna mensens dag, men icke.
  Så om din sista ensdag var 6januari, så ränknar du därifrån! Rätt skönt attan inte visste om hur man räknade innan, för nu fick man ju plötsligt hoppa fram två veckor. :)
 • Linawb
  Äldre 6 feb 09:37
  #3
  litenböna skrev 2010-02-06 09:30:58 följande:
  Tack för ditt svar! Räknar man alltså från sista mensen alltid, oavsett hur lång lutealfas man har? I så fall måste jag ju vara i v 5? Jisses...
 • Äldre 6 feb 10:00
  #4

  så olika kan du inte få. använd dom som man kan räkna från äl. fls egen tex.
  man kan ju säga att har gått 4 hela veckor (4+0) eller att man är i v. 5.
  det e lite olika hur olika ställen uttrycker sig.

 • litenb­öna
  Äldre 6 feb 10:21
  #5

  Ja, iallafall vad jag fått höra! Har oxå lästa massa olika sätt att ta reda på det, men tycker nästan att barnmorskn om någon borde veta bäst. {#lang_emotions_smile}
  Fick hoppa från v5 till v7, jättesmidigt!
  Hur mår du annars? Börjar du känna av graviditeten?

 • Linawb
  Äldre 6 feb 15:22
  #6

  Ja jag känner av den! Mår lite illa, är jätte trött, men ffa känner jag i magen, det molar och drar. Ibland blir jag nästan lite orolig, men anar att det är växtvärk!

  Hur långt gången är du nu då?

 • evve02
  Äldre 6 feb 20:29
  #7

  Vi är nog väldigt lika, jag hade första mensdagen 7/1 och äl 21/1 så är väl i v.4+2 eller i början av vecka fem! mår inte heller illa utan har lite värk, typ som mensvärk å stora ömma bröst.. lite orolig att allt ska gå som det ska men är såå dunder glad! har fått konstaterat pco-s innan men detta var första försöket såå så glada!! :) 


  när ska du på vul? 
 • Linawb
  Äldre 7 feb 09:54
  #8

  Kul, då ligger vi väldigt nära! Grattis!!! Känner mig också orolig för att det inte ska gå bra, för man är ju som sagt såååå himla glad!! Jag har testat nu både igår och idag också, för att se så att sträcket blir starkare - och det blir det. Puh!

  Har inte ringt BM än, ska nog göra det imorgon eller så, VUL tror jag inte jag får gra om det inte tillstöter något. Kanske man kan tjaa till sig ett i v 12!  Ska du göra VUL? Var bor du?

 • litenb­öna
  Äldre 7 feb 09:56
  #9

  Den där trötthten känner jag mkt väl ingen, känner mej som en zoombie. O blir anfådd bara jag ska gå ut till bilen, men hoppas det går över snart!
  Jag är i v 10+2. Ska till barnmorskan imorrn, jätteskönt! Har du fått tid för vul än?

 • Linawb
  Äldre 7 feb 10:12
  #10

  Litenböna, nej jag har inte ens ring BM än. Ska nog göra det i början på veckan. Ska du göra VUL? Trodde man bara gjorde det om man misstänkte att något var fel, det finns väl vissa risker med VUL också eller?
  Klart man vill ha en liten bild på pyret men trodde man fick vänta till RUL v 18. Var bor du Litenböna?

  Har ni berättat för vänner och familj?  så fall, när gkorde ni det?

 • litenb­öna
  Äldre 7 feb 10:23
  #11

  Linawb: Ne, vi ska inte göra vul. Många nya termer nu så jag menade kanske ul. Första graviditeten så man är inte så jättejhaj på allt, o inte på dessa förkortningar {#lang_emotions_tongue_out}
  Vi bor i skövde, västragötaland. Du då?

  Jepp, det var lite olika. Men mellan v 5-8 så hade vi berättat för familj iallafall.
  Men inte för mor o farföräldrarna. De väntar vi med tills v 12 tror jag, ifall det skulle bli missfall..
  Ska till bm imorrn så hoppas man får ul inbokat då, läääängat så efter att få se den lille! Fortfarande så ofattbart  att man faktiskt är gravid{#lang_emotions_smile}!!

 • Linawb
  Äldre 8 feb 08:33
  #12

  Litenböna: Nej jag vet hur det med alla dess rul, vul, bm, bf osv... Hoppas det går bra hos bm idag, längtar tills jag ska dit! Men det är ju några veckor dit.

  Jag bor i Eskilstuna, sörmland. Vi har faktiskt berättat för närmaste familjen, föräldrar och syskon, trots att det är så tidigt. Resonerar så att om det blir missfall så kan det va skönt att några vet om det!


  Känns helt fantastiskt... Man tror knappt det är sant!! Hade ni försökt länge?

 • litenb­öna
  Äldre 8 feb 16:40
  #13

  Linawb: Haha ja, många konstiga förkortningar här:P
  Idag gick det jättebra hos bm, så snäll o trevlig så! Skönt att få sina undringar o frågor besvarade! O vi fick en tid för ul, 29 mars, lääängar!

  Ja, men hur ska man kunna klara att vänta med att berätta egentligen?! Man var ju skit ivrig att få berätta! Jag skulle gärna skrika ut till hela världen att jag är gravid. :D Hur var deras reaktioner?
  Min mamma börja storgråta, så glad blev hon. O det var ju en positiv reaktion! :)

  Ne, faktiskt inte.. Vi bestämde oss i oktober att jag skulle ta ut min spiral. Så i november tog jag ut den, tre v senare var jag gravid! :D Trodde inte det skulle gå så fort, för man har ju hört att det kan ta upp till ett halvår innan man kan bli gravid efter att ha haft spiral.. men bara rykten dock.

  Hur länge har ni försökt? :)

 • Mabaja
  Äldre 8 feb 16:43
  #14

  jag använder mig av fls graviditetsuträknare eftersom jag har en cykel på 25 dagar istället för bm:s 28.. annars lägger du på två veckor från äl!


 • Linawb
  Äldre 8 feb 18:23
  #15
  litenböna skrev 2010-02-08 16:40:11 följande:
  Linawb: Haha ja, många konstiga förkortningar här:PIdag gick det jättebra hos bm, så snäll o trevlig så! Skönt att få sina undringar o frågor besvarade! O vi fick en tid för ul, 29 mars, lääängar!Ja, men hur ska man kunna klara att vänta med att berätta egentligen?! Man var ju skit ivrig att få berätta! Jag skulle gärna skrika ut till hela världen att jag är gravid. :D Hur var deras reaktioner?Min mamma börja storgråta, så glad blev hon. O det var ju en positiv reaktion! :)Ne, faktiskt inte.. Vi bestämde oss i oktober att jag skulle ta ut min spiral. Så i november tog jag ut den, tre v senare var jag gravid! :D Trodde inte det skulle gå så fort, för man har ju hört att det kan ta upp till ett halvår innan man kan bli gravid efter att ha haft spiral.. men bara rykten dock.Hur länge har ni försökt? :)
  Ååå vad kul med besök hos BM, och underbart att få tid för ul! Det blir ju verkligare då...
  Min pappa började också gråta... Mina svärföräldrar blev också glada, men de är lite mer "oroliga" av sig, jag pluggar och skulle ha blivit klar årsskiftet 10-11, men det blir ju uppskjutet nu... Såå värt det! Min mamma hade jag så gärna berättat för, men hon lever tyvärr inte. Man skulle verkligen behöva sin mamma när man själv ska bli mamma, trots att man är vuxen.

  Vilken "tur" ni hade då som blev gravida så snabbt!! Vi fick jobba lite för det, 5:e försöket!  Har haft en kort lutealfas sen jag slutade med p-piller i sept, så var riktigt orolig att det skulle gå. Men det gjorde det till slut!

  Har du haft värk i magen? Jag har som kraftig mensvärk av och till, antar att det är växtvärk. Kommer då och då, ibland när jag anstränger mig. Man blir ju lite orolig! Har inte blödit i alla fall så antar att pyret bor kvar än i alla fall!
 • Linawb
  Äldre 8 feb 18:24
  #16
  Mamma till W skrev 2010-02-08 16:43:03 följande:
  jag använder mig av fls graviditetsuträknare eftersom jag har en cykel på 25 dagar istället för bm:s 28.. annars lägger du på två veckor från äl!
  Tack! Tror att jag börjar få grepp om det nu!
 • litenb­öna
  Äldre 8 feb 22:51
  #17

  Linawb: Jaa, men precis. Nu känns det att det händer grejer. Man förstår lite mer nu att man faktiskt är gravid!
  Men det är ju en bra reaktion, lite värre om han bara skulle suttit där tyst o bara rynkat lite på ögonbrynen:P
  Uscha då.. Men skönt att du har andra omkring dej när det här stora händer. :)

  Ja det var skönt. Hellre att det går lite för fort än att man får vänta.
  Härligt att det blev något till slut för er, kan ju ta sin tid ju! 5e försöket.. har det slutat i mf de första gångerna alltså? Inte roligt.. men som sagt, skönt att det gick till slut. :)

  Ja, till o från kan jag få det. Som en liten mensverk. Men slutar fort. Gör ju en lite orolig men vet ju att det beror på att livmodern börjar spänna sig.. Hoppas jag! Men även om det skulle komma en liten blödning för dej så kan ju allt vara i sin ordning ändå, om nu inte smärtorna blir ännu kraftigare. Mycket saker nu som våra kroppar måste gå i genom o många nya konstiga känslor som poppar upp. Lite läskigt, men det är ju bara den lille som växrer. :) Hur går det med tröttheten? jag känner mej verkligen zoomie ibla o blir anfådd bara jag ska ut till bilen. men hoppas på att det släpper snart!
  Nu åker vi utomlands två veckor imorrn så komemr inte kunna svara på ett tag. Men skriver mer när jag komemr tillbaka igen! ha det så bra så länge o keep up the good work. :)

 • Linawb
  Äldre 9 feb 08:50
  #18

  Litenböna: Med femte försöket menar jag på femte äl sedan vi började försöka, efter p-piller stopp. Så nej inga missfall!


  Skönt att någon mer känner värken i magen, min går också över snabbt, efter några minuter bara. Är också trött och seg som bara den, har inte så mycket ork till något annat än bara vila!
  Vet att små blödningar inte behöver innebära missfall, men fy vad orolig man skulle bli! Varje dag som går känns som en seger!


  Å vad härligt med lite semester, hoppas du får det riktigt mysigt!!

Svar på tråden vilken vecka är jag i?
Logga in
Bli medlem