• litenb­öna
    Äldre 6 Feb 09:30
    1244 visningar
    18 svar
    18
    1244

    vilken vecka är jag i?

    Linawb skrev 2010-02-06 09:25:07 följande:
    puffar...
    Linawb skrev 2010-02-06 09:06:42 följande:
    Ni erfarna som vet hur BM räknar, vilken vecka är jag i?Hade min sists mens 6/1, har 9 dagars lutealfas med en cykel på ca 27 dagar. Jag vet at jag hade äl 24/1, så det är 2 v sen imorgon. Men man räknar väl det inte som 2 v? Är jag i v 4 eller 5? Får olika svar från olika grav.kalendrar. Hur räknar NI?
    Grattis till graviditeten. :)
    Våran barnmorska räknar från sista dagen på min mens. Medan jag hela tiden trott att man räknar från första dagen på den uteblivna mensens dag, men icke.
    Så om din sista ensdag var 6januari, så ränknar du därifrån! Rätt skönt attan inte visste om hur man räknade innan, för nu fick man ju plötsligt hoppa fram två veckor. :)
  • litenb­öna
    Äldre 6 Feb 10:21
    #5

    Ja, iallafall vad jag fått höra! Har oxå lästa massa olika sätt att ta reda på det, men tycker nästan att barnmorskn om någon borde veta bäst. {#lang_emotions_smile}
    Fick hoppa från v5 till v7, jättesmidigt!
    Hur mår du annars? Börjar du känna av graviditeten?

  • litenb­öna
    Äldre 7 Feb 09:56
    #9

    Den där trötthten känner jag mkt väl ingen, känner mej som en zoombie. O blir anfådd bara jag ska gå ut till bilen, men hoppas det går över snart!
    Jag är i v 10+2. Ska till barnmorskan imorrn, jätteskönt! Har du fått tid för vul än?

  • litenb­öna
    Äldre 7 Feb 10:23
    #11

    Linawb: Ne, vi ska inte göra vul. Många nya termer nu så jag menade kanske ul. Första graviditeten så man är inte så jättejhaj på allt, o inte på dessa förkortningar {#lang_emotions_tongue_out}
    Vi bor i skövde, västragötaland. Du då?

    Jepp, det var lite olika. Men mellan v 5-8 så hade vi berättat för familj iallafall.
    Men inte för mor o farföräldrarna. De väntar vi med tills v 12 tror jag, ifall det skulle bli missfall..
    Ska till bm imorrn så hoppas man får ul inbokat då, läääängat så efter att få se den lille! Fortfarande så ofattbart  att man faktiskt är gravid{#lang_emotions_smile}!!

  • litenb­öna
    Äldre 8 Feb 16:40
    #13

    Linawb: Haha ja, många konstiga förkortningar här:P
    Idag gick det jättebra hos bm, så snäll o trevlig så! Skönt att få sina undringar o frågor besvarade! O vi fick en tid för ul, 29 mars, lääängar!

    Ja, men hur ska man kunna klara att vänta med att berätta egentligen?! Man var ju skit ivrig att få berätta! Jag skulle gärna skrika ut till hela världen att jag är gravid. :D Hur var deras reaktioner?
    Min mamma börja storgråta, så glad blev hon. O det var ju en positiv reaktion! :)

    Ne, faktiskt inte.. Vi bestämde oss i oktober att jag skulle ta ut min spiral. Så i november tog jag ut den, tre v senare var jag gravid! :D Trodde inte det skulle gå så fort, för man har ju hört att det kan ta upp till ett halvår innan man kan bli gravid efter att ha haft spiral.. men bara rykten dock.

    Hur länge har ni försökt? :)

  • litenb­öna
    Äldre 8 Feb 22:51
    #17

    Linawb: Jaa, men precis. Nu känns det att det händer grejer. Man förstår lite mer nu att man faktiskt är gravid!
    Men det är ju en bra reaktion, lite värre om han bara skulle suttit där tyst o bara rynkat lite på ögonbrynen:P
    Uscha då.. Men skönt att du har andra omkring dej när det här stora händer. :)

    Ja det var skönt. Hellre att det går lite för fort än att man får vänta.
    Härligt att det blev något till slut för er, kan ju ta sin tid ju! 5e försöket.. har det slutat i mf de första gångerna alltså? Inte roligt.. men som sagt, skönt att det gick till slut. :)

    Ja, till o från kan jag få det. Som en liten mensverk. Men slutar fort. Gör ju en lite orolig men vet ju att det beror på att livmodern börjar spänna sig.. Hoppas jag! Men även om det skulle komma en liten blödning för dej så kan ju allt vara i sin ordning ändå, om nu inte smärtorna blir ännu kraftigare. Mycket saker nu som våra kroppar måste gå i genom o många nya konstiga känslor som poppar upp. Lite läskigt, men det är ju bara den lille som växrer. :) Hur går det med tröttheten? jag känner mej verkligen zoomie ibla o blir anfådd bara jag ska ut till bilen. men hoppas på att det släpper snart!
    Nu åker vi utomlands två veckor imorrn så komemr inte kunna svara på ett tag. Men skriver mer när jag komemr tillbaka igen! ha det så bra så länge o keep up the good work. :)

Svar på tråden vilken vecka är jag i?