• TinaZ

    Äggallergitråden

    Tack, kan inleda med att berätta att vi varit med dottern 3,5 år till barnmottagningen och hon fått prova äta ägg. Det blev ingen reaktion trots att hon fick i sig 1+3+10+30+100+300mg med 30min mellanrum.
    Nu ska vi prova lite försiktigt hemma ska bli spännande se om det "håller"

  • TinaZ

    Hon är 3,5 år nu och vi upptäckte det när hon var ca7mån och fick i sig ägg för första gången. Hon har såvitt vi vet inte fått i sig sen dess, men det har visat på pricktest varje år. Sista pricktestet visade en mycket liten, knappt synbar prick, därav provokationen.

  • TinaZ

    Jaha då var det Holgers tur att få konstaterad äggallergi. Lät honom smaka på muffinssmet igår o då kräktes han samt fick nässelutslag i hela ansiktet.
    Hans storasyster har det just vuxit bort på och ägg har inte gett ngt utslag på pricktest på Holger, bara mjölken.
    Han har tidigare ätit panerad fisk med ägg i samt födelsedagstårta (fyllde ju nyligen 1år. Då gick det bra men nu var det ju rått ägg i smeten han smakade på.
    Nåja bara hoppas det växer bort så småningom på honom också.

  • TinaZ

    Usch, förstår din oro.
    Har inte sett ägg i något av det du nämner, skulle vara glassen jag är lite osäker på då.

  • TinaZ

    Oj Yosa. Vi var där förra året och jag minns ju knappt......
    Jo, vi åt pasta och kttbullar i Bamses värld.
    sen åt vi vid Korvmojen som är utsidan entren, Karin åt korv o pommes.
    Vi hade även mat med oss.

    tack för tips om barnsmester.se

  • TinaZ

    När vi skulle äta på IKEA i Malmö igår visade det sig att de bytt pastan mot en med ägg i. Sonen fick äta kyckling o potatis istället, men vilken tur att jag frågade. Det var nära jag bara beställde som vanligt eftersom han brukar kunna äta deras pasta med köttfärssås (iaf i Karlstad)
    Vet inte om det var tillfälligt eller lokalt

  • TinaZ

    Alltså......kan man verkligen reagera med magont på ägg utan att ha ätit det själv.
    Nu är det tredje gången som sonen gråter på natten samt bajsar löst o ofta efter att de ätit ägg på förskolan.
    Det händer inte varje gång, men visst blir jag fundersam när det har hänt fleraggr.
    Att man kan reagera luftburet det käner jag till, men med magbesvär......

  • TinaZ

    mmmm...känns så himla långsökt bara o jobbigt att ta upp med dem. Känner mig så anklagande o överdrivet petig.
    Hur de praktiskt gör vid servering vet jag inte,visst kan det vara så att det är ngn praktisk miss som gör att han reagerar.
    Vet inte heller hur känslig han är. Han kräktes +fick nässelutslag vid intag av rått ägg. Det ger tydligt utslag på pricktest också.

  • TinaZ

    Tack för råd, de är guld värda. Prova hemma är väl det jag har funderat på.
    Men som du skriver Twixie man känner sig grym. Kan inte påminna mig att han reagerat de gånger vi lagat o ätit nåt med ägg hemma, men det sker å andra sidan nästan aldrig så kan hända att jag inte tänkt på det då.
    Vi har efter provokation på barnmottagningen även fått rådet att prova försiktigt med mjölk,men vi kan ju inte prova samtidigt med ägglagande. Då blir man inte särskilt mycket klokare.
    När han får ngt med mjölk nu kommer ingen akut allergisk reaktion,men ledsen på natten o många bajsblöjor med lösbajs verkar hänga ihop med det tyvärr. Vet inte omdet betyder att vi ska hålla borta mjölk ytterligare elleromman bara måste vänja honomvid det sakta. Vi har tfntidmed läkaren om ngn vecka.

    Vi har fått backa med hans storasysters äggätande också. Hon är 4år och får en liknande reaktion (lös mage) utom den gången hon hon åt sockerkakssmet. Då blev det både nässelutslag,rejält magont och tillslut kräktes hon.
    Detta trots godkändprovokation på barnmottagningen. (äggpulver+vatten)
     

  • TinaZ
    Molina skrev 2010-11-20 21:03:10 följande:
    Vi åkte i somras med vår tjej med halvpension med fritidsresor till Cypern och på det stället vi åkte hade kockarna stenkoll vi fick gå runt och dom sa vilken mat som hon/vi kunde äta. (mjölk,ägg,soja)
    Kockarna fixade tom egen efterätt till oss, en stjärna till dom i kant.
    wow, det var imponerande!
    fritidsresor o cypern *antecknar*
  • TinaZ

    Roligt höra att det gått så bra resa utomlands trots allergi. Vi reste ju till Danmark i somras och det funkade inte alls med maten på hotellet   ge sig ut på längre tripp kändes ju efter det helt omöjligt.

  • TinaZ
    Yosa skrev 2011-01-25 19:37:58 följande:
    Nu måste jag delge er! En underbar människa här på familjeliv har hjälpt mig. Hon kan flytande spanska och jag önskade hjälp att skriva ett kort som vi kan ha med oss när vi åker till Grand Canaria. Jag ville beskriva allergin kort och vilka följder det får om Elin får i sig ägg. Jag ville också skriva kortfattat vart man till exempel hittar ägg (för många tycks tro att ägg bara finns som kokt ägg eller stekt ägg). Sen som avslutning en fråga vad de har som hon kan äta. Tänkte att vi skriver ut kortet i fick--fromat och plastar in så kan vi ha med det till glass-barer och restauranger. Jag delger er gärna ifall ni skulle behöva det på spanska.

    Svenska: 
    Vår dotter är allergisk mot all mat som innehåller ägg såsom till exempel i bröd, pasta, glass, kalla såser och majonäs. Felaktig mat kan få allvarliga konsekvenser och leda till andnöd! Vad har ni som hon kan äta?

    Spanska: 
    Nuestra hija es alérgica a todos los alimentos que contienen huevos,de manera que por ejemplo  pan, pasta, helado, salsas frías y mayonesa . Alimentos que contengan huevo puede tener consecuencias graves y conducen a la falta de aliento! ¿Que tiene usted que pueda comer?
    Applåder!
  • TinaZ

    recept på ägg och mjölkfria pannkakor för den som vill ha

    6dl havremjölk
    3dl vetemjöl
    1/2tsk salt
    1tsk bakpulver
    2tsk (rågade) no egg

    Blanda först de torra ingredienserna, sen hälften av mjölken och sen resten.
    enkelt och vääääldigt goda. Ingen i min bekantskapskrets som tyckt att de ens smakar annorlunda än vanliga.

  • TinaZ
    tes 75 skrev 2011-04-16 09:56:54 följande:
    hur har det gått för era dagisbarn så här i påsktider? vår son har en äggallergi som ger långsamma reaktioner i form av lös mage. vi har inte gett några särskilda förhållningsregler till dagis apropå äggpyssel & sådant, & sonen har kommit hem med påskpyssel gjorda med bl a äggkartonger (om de målat ägg & ätit ägg på dagis vet jag inte). och sonen har haft 0 aptit tors-fre, varit supertrött & bajsat riktigt lösa blöjor. vi misstänker att han antingen fått i sig lite ägg på dagis (om de andra ätit det) eller så har han reagerat på äggkartongspysslet eller luftburet. är det vanligt att barn med långsamma reaktioner reagerar luftburet?
    vår son verkar också reagera med magproblem trots att han inte fått i sig ägg, lite märkligt om det är så

    svårt konstatera också eftersom det är så diffust....
Svar på tråden Äggallergitråden