• Twixie

    Äggallergitråden

    TinaZ skrev 2010-02-09 16:31:49 följande:
    Tack, kan inleda med att berätta att vi varit med dottern 3,5 år till barnmottagningen och hon fått prova äta ägg. Det blev ingen reaktion trots att hon fick i sig 1+3+10+30+100+300mg med 30min mellanrum.Nu ska vi prova lite försiktigt hemma ska bli spännande se om det "håller"
    Härligt! Hoppas att hon vuxit från allergin
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Yosa - När jag gjort liknande har jag gjort egen glass i någon form/bunke har jag ofta haft plastfolie som man "slickar" längs kanterna (alltså ser till att få så slätt det bara går). Då kan man lättare lyfta upp den sedan ganska lätt. Det som fastnar brukar försvinna när den börjar mjukna.

    Har man plats i frysen kan man ta vanliga pepparkaksformar som man lägger på ett plant fat eller form. Trycker i glass och ställer in i frysen. Men eftersom det är ganska tunt lager glass så kan man inte ta ut den i för god tid utan strax före man ska äta så den börjar mjukna men inte smälter. Fördelen är ju att om man har flera av samma form kan man ju ta olika smaker i formerna och sedan lägga de på varandra när man tagit ut dem och bygga "glasstorn". Hm, kanske lät komplicerat men det är faktiskt ganska lätt.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Yosa skrev 2010-02-10 19:49:35 följande:
    Tack snälla för era svar. Kan även ha varit i mjölkallergitråden jag läst om just detta att frysa glass i annan form än vanligt paket. jag tror att jag testar att göra som ni skrev. ta plastfolie i min hjärt-form. Låta de frysa till och sen försöka ta ut det. Men sen behöver jag göra en likadan till. Tror ni då den första kan läggas på ett fat in i frysen (typ plast eller påse om då såklart) medan jag göra form nummer 2? Tycker inte den borde tappa form i och med att den är fryst och får stå i frysen hela tiden till de är dags för kalas.Vad kan man då garnera med? Strössel i form av hjärtan i olika färger var beställt från dottern. Kanske ha på lite sådana där rosa jungfrubröst eller nåt.Smart med pepparkaksformar! Vore ju kul att göra massa hjärtan i mellanstor pepparkaksform. Vore nåt till nästa år Men ni som gör olika lager...menar ni då olika lager med olika färg på glass eller har ni något annat? Typ sylt eller nåt så att de blir glasstårta?
    Jag har inte gjort med sylt eller så emellan men det går säkert  bra, jag har oftast gjort på olika sorters/smaker glass men oftast tar jag bara glass + sorbet.
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Era barn som reagerat med utslag vid allergi. Hur har de sett ut? Lillebror har nu fått som många "finnar" över kroppen. Trodde först det var vattkoppor men de har inte alls utvecklats till det (dagis har inte sagt något heller). Men de blir inte färre utan hela tiden fler och riktigt röda och stora. En stor som en enkrona, inte själva finnen men det röda runt. Nu har han stora röda upphöjda utslag på i stort hela benet. Vi har tidigare gjort allergitester som inte visat något men sådant kan ju förändras. Idag åt han pasta och köttbullar till middag och jag tyckte han blev sämre men ibland vet man inte hur mycket man ser för att man TROR att han reagerar och hur mycket som faktiskt är allergi.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Jag har läst på mååånga glasspaket men har inte hittat ägg i något big-pack glass utan mer i "fina" glassar men inte i Big-pack. I de vanliga korvbröden är det inte ägg i. Vad gäller Hot Dogs (har inte sett någon med ägg i men för säkerhetsskull) berätta istället för mamman vilka märken DU vet är ok... Runda korvar är det inte ägg (inte mycket kött heller ). Kola-godisar har jag inte läst på så det kan jag inte säga något om.

    Har Sia ändrat sitt recept på glass? För förut innehöll väl den också ägg? Men nu gör den inte det. Har hållit mig borta lite från Sias men nu verkar det inte vara många (vanliga) Sia som innehåller ägg... Jaja, känns ju bättre när det går åt det hållet för en äggallergiker .


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Yosa skrev 2010-03-19 20:50:29 följande:
    Från SIA´s hemsidaÄgg Vi kommer att, under början av 2010, ta bort äggtillsatsen från Vaniljglassen av hänsyn till alla allergiker. Eftersom glassen har lång hållbarhet, upp till 18 månader, så kan det finnas glass hos grossister, butiker och i hemmen som innehåller ägg. Läs därför alltid innehållsförteckningen noggrant. Ekologisk glass innehåller även fortsättningsvis ägg som emulgeringsmedel.www.siaglass.se/Våra_glassar/AllergiguideÄgg Vi kommer att, under början av 2010, ta bort äggtillsatsen från Vaniljglassen av hänsyn till alla allergiker. Eftersom glassen har lång hållbarhet, upp till 18 månader, så kan det finnas glass hos grossister, butiker och i hemmen som innehåller ägg. Läs därför alltid innehållsförteckningen noggrant. Ekologisk glass innehåller även fortsättningsvis ägg som emulgeringsmedel.
    Tack Då var det inte bara jag som hade för mig att det var ägg i många av Sias glassar förut. Bra att de tar bort! Minskar ju risken också för att glassen ska kontamineras då det förut var så väldigt blandat (även bland vanliga och inte bara finare glassarna från Sia) av ägg i eller inte.
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Vår läkare förklarade att det är VANLIGARE att man också utvecklar allergi mot pollen om man har äggallergi men att det är ovanligt att barn under fyra får pollenallergi. Men alla läkare säger olika. Man blir van efter ett tag. Kommer på mig själv med att läsa på förpackningar även när jag köper lunchmat till mig själv trots att jag inte har någon allergi bara för att jag alltid läser av gammal vana. Några fallgropar med ägg är parmesan som många sorter innehåller ägg, vissa tandkrämer (Sensodyne Sensitive - vuxen) innehåller ägg. Många köpemaränger innehåller dock INTE ägg om man vill ha någon köpe tårtbotten... RisiFrutti innehåller ägg men inte MannaFrutti.

    Såg i veckan att Knorrs kycklingfond innehåller ägg!!!! Står dock inom parantes för "arom" men vågar inte chansa. Känns som äggarom på något sätt är utvunnet av ägg? Missade att läsa på den (tog den i farten) som tur var läste farmor innan hon hällde i då hon är allergisk mot vitlök och såg att det stod ägg också!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Någon som har något bra recept på matmuffins? Allts muffins med lite grövre mjöl och där man kan ha i t.ex. oliver och bacon och sådana saker?


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Om det är så att de klarar ägg i t.ex. bröd och bullar (penslat eller i degen). Är det då för att äggproteinet förändras vid tillagning och därmed minskar i allergen eller att kroppen har börjat "växa från" allergin? Hur vet man hur mycket de då kan äta av t.ex. rätter med bara något ägg i? Vill ju inte pröva med "Trail and error" när det gäller alleriger direkt . Vet heller inte om sonen tål bullar penslat med ägg men ska testa snart hemma...


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Amulett Jag har också gjort liknande fast med andra sonen och fisk. Ammar iofs inte honom men har undvikit nu att laga fisk till middag (är 98% av fallen jag som lagar middagen) och han har varit fin. När han fått i sig fisk på annat sätt så har han haft kraftiga utslag på kinderna. Sade till nu först i påskas och maken verkar faktiskt acceptera det .

    Äldsta testade jag för ett tag sedan med rått ägg på armen och det gav kraftiga utslag så han tål fortfarande inte det men tänkte testa med att stryka kokt ägg och se. Allergiläkaren tyckte det inte var någon idé att komma tillbaka förrän om ca två år då det är ovanligt att det växer bort före 4 års ålder. Men misstänker att den är på väg att växa bort. Eller så är det bara jag som hoppas så innerligt att den har det


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
Svar på tråden Äggallergitråden