Forum Väntar barn: IVF - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravid efter IVF med BF hösten 2010

  Tis 9 feb 2010 16:57 Läst 75278 gånger Totalt 1906 svar
  Tis 9 feb 2010 16:57

  Jag har just fått ett positivt gravidbesked efter många års kämpande. Jag fick ett plus på mitt tredje IVF-försök. Finns det fler än jag som nyligen lyckats och vill fortsätta diskutera? Du behöver såklart inte ha blivit gravid genom IVF, men vi IVF:are har väl en visst band till varandra automatiskt med allt vi gått igenom.

  Jag hittade ingen annan tråd som riktigt passade mig så jag hoppas det är fler i samma situation som vill haka på! Om allt går väl har jag BF i början av oktober närmare bestämt 101010 (!)

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-14 15:12
  Här finns vår lista:

  www.familjeliv.se/Forum-7-139/m50746750.html

 • Tis 9 feb 2010 17:20 #1

  Hej tack för upplysningen!! HUr är det med dig nu?

 • Tis 9 feb 2010 17:23 #2

  Hej! Kul att du hittade hit! Jo, det är bra! Jag tog mod till mig och vågade starta en tråd även fast jag ständigt är orolig för missfall. Hur känner du inför den oron? Jag vågade också göra "testet" när man ska ha BF och fick preliminärt 101010 vilket ju kändes väldigt komiskt. Du borde också ha i närheten där eller?

 • Tis 9 feb 2010 17:33 #3

  Det är ju bra ändå,man kan ju se hur de e för de andra. Vi känner ju så olika. Jag tänker på det varje dag, just nu har jag huggliknade nere vid livmodern. Och det gör  så ont. Och det gör ju inte saken bättre. Enligt FM kalender 101013 hm ? Fick två embryo insatta,så jag vet inte om det är en eller två som ligger och växer till sig! Får väl vänta till vul. Har du många symptomer?

 • Tis 9 feb 2010 17:39 #4

  Tror inte att känningar i livmodern/hugg är annat än posiva symptom faktiskt! Livmodern växer ju så det knakar så det är inte så konstigt att det gör ont. Jag hade ondare förut för ca en vecka sen, men jag känner fortfarande kramp och dragningar när jag reser mig upp hastigt eller när jag byter sovställning i sängen. Annars inte så mycket, lite tröttare än vanligt och så det här med att jag känner lite olust inför viss mat. Men jag är redo för alla symptom i världen, bara det går vägen! Jag är gärna illamående i 8 månader

  När har du VUL och var går du någonstans?

 • Tis 9 feb 2010 18:10 #5
  Aniara skrev 2010-02-09 17:39:13 följande:
  Tror inte att känningar i livmodern/hugg är annat än posiva symptom faktiskt! Livmodern växer ju så det knakar så det är inte så konstigt att det gör ont. Jag hade ondare förut för ca en vecka sen, men jag känner fortfarande kramp och dragningar när jag reser mig upp hastigt eller när jag byter sovställning i sängen. Annars inte så mycket, lite tröttare än vanligt och så det här med att jag känner lite olust inför viss mat. Men jag är redo för alla symptom i världen, bara det går vägen! Jag är gärna illamående i 8 månader När har du VUL och var går du någonstans?
  Jag hoppas det,  jag kännde så när det fäste sig. Sen kom mensvärken.Testa plus och då försvann allt. Och är allt tbx nu förutom mensvärken den är borta.Sovställning i sängen känner jag igen. Hur kommer det att bli längre fram?Ännu värre kanske..hoppas det!För då vet man att man e fortfarande gravid. VUl har jag den 3 mars.RMC Linköping och du
 • Tis 9 feb 2010 20:12 #6

  Hej tjejer. Här är en tråd som passar mig. Har gjort fyra ivf med fet därtill och så plötsligt, fråga mig inte hur, blir jag spontant gravid. Jag och min man räknade på att vi har haft sex på 67 ägglossningar, gjort fyra ivf med fina blastocyster och alltid minus. Ja ni förstår kanske att vi är i chock. Men så lyckliga just nu.
  Kollade runt på andra trådar att haka på men det är här jag passar in.

  Enligt fl-uträknaren har jag bf 101007.
  Tyvärr har jag aldeles för lite symptom för att känna mig lugn och harmonisk. Känner nästan ingenting. Klämmer jag på brösen så kanske jag känner lite, men inget molvärk tyvärr. Vad roligt att följas genom denna resa.

 • Tis 9 feb 2010 20:41 #7

  Whee välkommen hit
  Vilken jädrans tur ni hade då. Sånt kan ju hända,spontan gravida lyckos er!  Syptomen kan dröja ibland.Jag har bara hugg känsla och gasig i magen inget mer.  Tror att jag sett dig på någon annan tråd? Men iallafall ny tråd ny GRATTIS

 • Tis 9 feb 2010 20:49 #8
  Wehee skrev 2010-02-09 20:12:38 följande:
  Hej tjejer. Här är en tråd som passar mig. Har gjort fyra ivf med fet därtill och så plötsligt, fråga mig inte hur, blir jag spontant gravid. Jag och min man räknade på att vi har haft sex på 67 ägglossningar, gjort fyra ivf med fina blastocyster och alltid minus. Ja ni förstår kanske att vi är i chock. Men så lyckliga just nu. Kollade runt på andra trådar att haka på men det är här jag passar in.Enligt fl-uträknaren har jag bf 101007. Tyvärr har jag aldeles för lite symptom för att känna mig lugn och harmonisk. Känner nästan ingenting. Klämmer jag på brösen så kanske jag känner lite, men inget molvärk tyvärr. Vad roligt att följas genom denna resa.
  Hej och välkommen hit! Men vilken grej - helt otrolig låter din berättelse! Stort grattis hur som helst och nu får vi hålla tummarna åt varandra att det ska gå vägen. Hade någon av er någon "diagnos" fastställd eller var ni oförklarligt barnlösa? Kroppen är bra konstig, men häftigt att det gick!

  Jag tar fasta på vad man sagt mig, att både många symptom och inga symptom alls är helt normalt, men det vet vi ju vid det här laget. Det är bara det att det ska gå n i huvudet också Jag tar ju fortfarande progresteron så det kan säkert spela in lite att man känner lite mer.

  Vi var oförklarligt barnlösa och har också otal försök på egen hand bakom oss och så då 3 IVF. Ingen har hittat något fel någonstans, förutom att vi fick väldigt låg befruktningsgrad vid vårt första vanliga IVF, vilket tydde på att något i befrukningen gick snett. Men sen gjorde vi ICSI och då har det varit bra resultat, så jag vet inte vad som varit fel, kommer kanske aldrig få veta.

  Jag går i alla fall på St. Görans-kliniken i Stockholm.
 • Tis 9 feb 2010 20:52 #9

  Tack. Ja förmodligen har du sett mig, har hängt i ivf-trådar sen sommaren  -08
  Jag har varit lös i magen några dagar. Trodde först att det var för jag åt tapas en kväll, men som kom det tillbaks efter några dagar igen. Och surfare som jag är hittade jag en förklaring till att tarmarna påverkas av en graviditet. Så lös i magen skulle kunna vara mitt symptom. Kanske hänger ihop med att du är gasig.

 • Tis 9 feb 2010 20:56 #10

  Hej och tack Aniara. Ja förmodligen vet ingen vad det beror på att vissa embryon fäster och vissa inte. Eller varför man är oförklarligt barnlös.
  Själv fick jag diagnosen, helt igentäppt äggledare på vänster sida och nästan igentäppt på höger. Gjorde en operation för ca tio år sedan som förmodligen ärrade ihop äggledarna.
  Jag har gått på ivf Falun. Jag ska få göra mitt vul där också. 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll