Inlägg från: Aniara |Visa alla inlägg
  • Aniara

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Jag har just fått ett positivt gravidbesked efter många års kämpande. Jag fick ett plus på mitt tredje IVF-försök. Finns det fler än jag som nyligen lyckats och vill fortsätta diskutera? Du behöver såklart inte ha blivit gravid genom IVF, men vi IVF:are har väl en visst band till varandra automatiskt med allt vi gått igenom.

    Jag hittade ingen annan tråd som riktigt passade mig så jag hoppas det är fler i samma situation som vill haka på! Om allt går väl har jag BF i början av oktober närmare bestämt 101010 (!)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-14 15:12
    Här finns vår lista:

    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m50746750.html

  • Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010
  • Aniara

    Hej! Kul att du hittade hit! Jo, det är bra! Jag tog mod till mig och vågade starta en tråd även fast jag ständigt är orolig för missfall. Hur känner du inför den oron? Jag vågade också göra "testet" när man ska ha BF och fick preliminärt 101010 vilket ju kändes väldigt komiskt. Du borde också ha i närheten där eller?

  • Aniara

    Tror inte att känningar i livmodern/hugg är annat än posiva symptom faktiskt! Livmodern växer ju så det knakar så det är inte så konstigt att det gör ont. Jag hade ondare förut för ca en vecka sen, men jag känner fortfarande kramp och dragningar när jag reser mig upp hastigt eller när jag byter sovställning i sängen. Annars inte så mycket, lite tröttare än vanligt och så det här med att jag känner lite olust inför viss mat. Men jag är redo för alla symptom i världen, bara det går vägen! Jag är gärna illamående i 8 månader

    När har du VUL och var går du någonstans?

  • Aniara
    Wehee skrev 2010-02-09 20:12:38 följande:
    Hej tjejer. Här är en tråd som passar mig. Har gjort fyra ivf med fet därtill och så plötsligt, fråga mig inte hur, blir jag spontant gravid. Jag och min man räknade på att vi har haft sex på 67 ägglossningar, gjort fyra ivf med fina blastocyster och alltid minus. Ja ni förstår kanske att vi är i chock. Men så lyckliga just nu. Kollade runt på andra trådar att haka på men det är här jag passar in.Enligt fl-uträknaren har jag bf 101007. Tyvärr har jag aldeles för lite symptom för att känna mig lugn och harmonisk. Känner nästan ingenting. Klämmer jag på brösen så kanske jag känner lite, men inget molvärk tyvärr. Vad roligt att följas genom denna resa.
    Hej och välkommen hit! Men vilken grej - helt otrolig låter din berättelse! Stort grattis hur som helst och nu får vi hålla tummarna åt varandra att det ska gå vägen. Hade någon av er någon "diagnos" fastställd eller var ni oförklarligt barnlösa? Kroppen är bra konstig, men häftigt att det gick!

    Jag tar fasta på vad man sagt mig, att både många symptom och inga symptom alls är helt normalt, men det vet vi ju vid det här laget. Det är bara det att det ska gå n i huvudet också Jag tar ju fortfarande progresteron så det kan säkert spela in lite att man känner lite mer.

    Vi var oförklarligt barnlösa och har också otal försök på egen hand bakom oss och så då 3 IVF. Ingen har hittat något fel någonstans, förutom att vi fick väldigt låg befruktningsgrad vid vårt första vanliga IVF, vilket tydde på att något i befrukningen gick snett. Men sen gjorde vi ICSI och då har det varit bra resultat, så jag vet inte vad som varit fel, kommer kanske aldrig få veta.

    Jag går i alla fall på St. Görans-kliniken i Stockholm.
  • Aniara

    Ang. progresteron så sa kliniken när jag ringde att jag skulle sluta direkt med dem för att de inte behövdes längre. Men jag hade en karta kvar så jag tänkte att jag gör slut på den, fast jag vet inte ens om jag kommer göra det. De har ju verkligen sagt att jag ska sluta så få får man väl lita på det. Skönt att slippa också faktiskt.

    I natt hade jag konstiga smärtor i magen, vet inte var det var, men jag vaknade av dem och hade verkligen kramp. Samtidigt var jag så borta av trötthet att jag nästan inte kan beskriva värken, bara att det gjorde ont. Nu på dagen känns det nada...

  • Aniara
    Coors skrev 2010-02-10 18:50:26 följande:
    Hej på er! Får jag vara med här? Jag har precis fått ett plus efter vårt första IVF. Så förhoppningsvis kommer de en liten i början av oktober.  
    Välkommen! Och grattis till att ni lyckades på första försöket! Hur mår du? vi har ju pratat lite känningar här, känner du av någonting?
  • Aniara
    Åttan skrev 2010-02-10 15:46:19 följande:
    Hej här har ni mig..  tack Aniara för inbjudan..
    Kul att du hittade hit! Hur mår du idag? Fortfarande trött och så?
  • Aniara

    Yrsel skulle jag lägga till symptom! Känner likadant. Idag när jag var och handlade så snurrade det till så jag fick hålla mig i en hylla. Det var säkert i kombi med hunger, men det har då aldrig hänt mig.

    Har du vul redan om 6 dagar! Häftigt! Vilken vecka/dag kommer du vara på då?

  • Aniara
    Wehee skrev 2010-02-10 20:27:07 följande:
    Kommer vara i v 7 (6+3). När ska ni på vul då? Ja men då bestämmer vi att det var ett symptom med vår yrsel
    OK! Tror du man kan se hjärtslag redan då? Jag ville boka ett tidigt Vul för att min sambo skulle kunna vara med (han ska sen resa bort sen i 2 veckor) men då sa sköterskan att det var för tidigt med v 7.  Jag fick tid 8+1 istället.
  • Aniara

    Det var det beskedet jag fick, att det var för tidigt och jag hade inget att sätta emot eftersom jag själv har väldigt svårt att ta in att man alls kan se något så tidigt. För mig känns v 8 förbluffande tidigt att kunna se ett hjärta!

Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010