• Äldre 9 Feb 16:57
    86901 visningar
    1906 svar
    1906
    86901

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Jag har just fått ett positivt gravidbesked efter många års kämpande. Jag fick ett plus på mitt tredje IVF-försök. Finns det fler än jag som nyligen lyckats och vill fortsätta diskutera? Du behöver såklart inte ha blivit gravid genom IVF, men vi IVF:are har väl en visst band till varandra automatiskt med allt vi gått igenom.

    Jag hittade ingen annan tråd som riktigt passade mig så jag hoppas det är fler i samma situation som vill haka på! Om allt går väl har jag BF i början av oktober närmare bestämt 101010 (!)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-14 15:12
    Här finns vår lista:

    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m50746750.html

  • Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010
  • Äldre 12 Feb 07:42
    #41

    Eftersom det gick tre veckor från äggl till jag testade positivt och inte hade en aning att jag var gravid, har jag tränat på rejält. Jag har spinnat, styrketränat, åkt längdskidor. Jag har fortsatt med det sen plusset, dock ej styrketräning.

    Jag har aldeles för lite symptom för att känna mig lugn. I princip inga alls.

  • Äldre 12 Feb 08:53
    #42

    hej jag hoppar gärna in här.. har precis fått se ett plus och jag kan verkligen inte fatta det. är riktigt trött, hungrig och har ömma bröst.

    är bara i v 5 och min mage e redan svullen..var era det?

  • Äldre 12 Feb 10:04
    #43
    natta80gbg skrev 2010-02-12 08:53:55 följande:
    hej jag hoppar gärna in här.. har precis fått se ett plus och jag kan verkligen inte fatta det. är riktigt trött, hungrig och har ömma bröst. är bara i v 5 och min mage e redan svullen..var era det?
    Hej och välkommen! Låter som du har ordentliga symptom redan! var glad för det, här i tråden är vi just nu mest oroliga för att vi inte har några symptom Men svullen mage är nog ändå ganska vanligt. Det är ju massa saker som pågår där inne och många får ju lite problem med matsmältning etc, så det är nog helt normalt. Min mage svullnar up lite mer än vanligt på kvällen efter middagen, men på morgoen är den platt igen. En rktig "kula" får man ju förvånandsvärt sent, kanske i v. 20-25...
  • Äldre 12 Feb 10:07
    #44

    Aniara, precis som med min mage. Lite större på kvällen och platt som en pannkaka på morgonen. Har det börjat mola och ha sig nåt för dig då? Hos mig är det inget. Tycker brösten håller på att bli mindre också. Puh.

  • Äldre 12 Feb 10:13
    #45
    natta80gbg skrev 2010-02-12 08:53:55 följande:
    hej jag hoppar gärna in här.. har precis fått se ett plus och jag kan verkligen inte fatta det. är riktigt trött, hungrig och har ömma bröst.är bara i v 5 och min mage e redan svullen..var era det?
    Hej
    Grattis! Jag kan fortfarande inte tro att det är sant.Speciellt när man inte haft några symptomer.Förrutom trötthet,hunger och svullen magen.

    Men nu måste jag bara säga detta,vaknade med en sån mensvärk.Och för första gången så blev jag glad.Är i v6 (5+1)
  • Äldre 12 Feb 10:16
    #46
    Wehee skrev 2010-02-12 10:07:45 följande:
    Aniara, precis som med min mage. Lite större på kvällen och platt som en pannkaka på morgonen. Har det börjat mola och ha sig nåt för dig då? Hos mig är det inget. Tycker brösten håller på att bli mindre också. Puh.
    Mina bröst är likadan som förr.Ingen förändring. Det verkar vara vanligt att man svullnar på på kvällen.
  • Äldre 12 Feb 13:14
    #47

    Ha ha! Ja, det är inte lätt det här! I alla fall jag trodde att man skulle bli enbart överlycklig den dagen man fick se ett alldeles eget plus, men oj vad man bedrog sig. Det här är ju en nervpärs som heter duga. Jag har lite dragningar och molningar i magen, det har jag ju haft hela tiden, men mycket mindre än i början.

    Det enda som faktsikt syns ( eller nja, syns och syns, men som JAG ser) är att brösten är större och mycket ömmare. Men där tillskriver jag progresteronet en hel del. Jag vet ju att jag förmodligen har mer prog. i kroppen än vad brukligt är eftersom jag förmodligen både har naturligt och via vaggisarna som jag fortfarande tar. Funderar på att sluta med dem som kliniken sa, men jag vågar inte riktigt. Jag hittade två askar till i ett skåp så jag har för flera veckor till om jag vill, men så länge kommer jag nog inte hålla på.

  • Åttan
    Äldre 12 Feb 13:22
    #48
    Aniara skrev 2010-02-12 13:14:31 följande:
    Ha ha! Ja, det är inte lätt det här! I alla fall jag trodde att man skulle bli enbart överlycklig den dagen man fick se ett alldeles eget plus, men oj vad man bedrog sig. Det här är ju en nervpärs som heter duga. Jag har lite dragningar och molningar i magen, det har jag ju haft hela tiden, men mycket mindre än i början. Det enda som faktsikt syns ( eller nja, syns och syns, men som JAG ser) är att brösten är större och mycket ömmare. Men där tillskriver jag progresteronet en hel del. Jag vet ju att jag förmodligen har mer prog. i kroppen än vad brukligt är eftersom jag förmodligen både har naturligt och via vaggisarna som jag fortfarande tar. Funderar på att sluta med dem som kliniken sa, men jag vågar inte riktigt. Jag hittade två askar till i ett skåp så jag har för flera veckor till om jag vill, men så länge kommer jag nog inte hålla på.
    Jag kan lova dig att de onda brösten kommer att fortsätta även efter att du slutat med proggisarna.. det har dem gjort för mig iallafall..  funderar på å börja sova i nått linne eller någon sportbh för att det gör så ont när jag vänder mig i sängen på nätterna.. vaknar av det...  men det har jag nog sagt tidigare tror ja..

    Annars så tycker jag inte att jag känner av så mycket dagtid.. mer än att jag känner mig tröttare än vanligt...  det är mer på kvällen som magen svullnar upp å mol/mensvärken sätter in..  skumt!
    Hoppas att vår lilla 8:a vill stanna...
  • Äldre 12 Feb 13:32
    #49
    Åttan skrev 2010-02-12 13:22:00 följande:
    Jag kan lova dig att de onda brösten kommer att fortsätta även efter att du slutat med proggisarna.. det har dem gjort för mig iallafall..  funderar på å börja sova i nått linne eller någon sportbh för att det gör så ont när jag vänder mig i sängen på nätterna.. vaknar av det...  men det har jag nog sagt tidigare tror ja.. Annars så tycker jag inte att jag känner av så mycket dagtid.. mer än att jag känner mig tröttare än vanligt...  det är mer på kvällen som magen svullnar upp å mol/mensvärken sätter in..  skumt!
    jOk, du säger att det inte blev någon skillnad alltså? Du och jag verkar ju ha haft liknande symptom hela tiden. Ja, det gör ruskigt ont i boobsen, ingen får komma nära T om täcket gör ju ont på natten. Nog inte så dumt med nån typ av sov-bh, det var en bra idé. Sen sticker det nåt otroligt i bröstvårtorna (ursäkta detaljerna här!) som om man vill klia hela tiden typ.
  • Åttan
    Äldre 12 Feb 13:37
    #50

    Aniara--> ja så är det för mig med.. att det kliar å sticker i vårtorna.. allra hellst när jag har bh på mig.. när jag bara är hemma så har jag ingen bh på mig å då är det bättre..


    Hoppas att vår lilla 8:a vill stanna...
Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010