• Äldre 29 mar 21:04
  132630 visningar
  2830 svar
  2830
  132630

  MajMammor 2007 15

  Hej!
  Får man hänga med här? Är nybörjare på FL. Har en dotter Julia född 3 maj 07, och en son i magen bf 100811

 • Äldre 1 apr 20:18

  tack för att jag fick vara med. Förstod att ni har hängt med sedan länge, då tråden har nummer 15. Men alltid kull att få prata med de som har barn i samma ålder.
  Ush magsjuka är verkligen det värsta som finns. Jag brukar faktiskt slippa det, men dottern blir sjuk. Vet inte om jag är immun på något sätt, då man i mitt hemland känner inte ens till magsjukan.
  Julia har inte sovit middag på dagis 3 dagar i rad, och nu är hon riktig gnällig, ska sova snart. Konstigt att hon lägger sig samma tid även om hon inte sovit middag. Hoppas i alla fall på en sovmorgon imorgon.
  Glad påsk till er alla!

 • Äldre 2 apr 12:21

  lite sovmorgon blev det i alla fall, då hon vaknade halv åtta. Nu sover hon middag, brukar inte vara några problem med det hemma, utan bara på dagis. Vi sitter aldrig med henne tills hon somnar, utan det blir sagoläsning och sen går vi så får hon somna själv, hon kan inte komma till ro så länge vi är med. Det är väl lite det som stör på dagis, där det är många andra.
  riktig gnällig morgon har det varit, hon kanske skulle behöva sova lite längre på morgonen, så konstigt att hon gick upp. Blev ingen morgonpromenad trots det fina vädret, men hon får gå ut med pappa sen, själv ska jag till jobbet snart

 • Äldre 4 apr 20:50

  Julia sov till klockan 9 idag..skönt. Vaknade 7 först men då gick jag in till henne och sa att det var väldigt tidigt och att det nu börjar bli ljust tidigt så hon måste sova lite till..och det gjorde hon. Har både persienner, mörkläggningsgardin+vanliga mörka gardiner och skog på andra sidan, men ändå tränger ljuset emellan. Hon har alltid sovit till 8-9 men sedan det började bli lite ljusare på morgonen vaknar hon 6-7. Men ska prova nu om det går att övertala henne att sova lite till.
  Darling Pink, ja, nu är väl sån ålder då de ska göra tvärtemot, Julia lyssnar inte heller och om hon är trött blir allting mycket svårare då är det alltid tvärtemot som gäller. Pottränar ni nu? I så fall har jag ett tips som gjorde vår potträning väldigt snabb-2 veckor sen var det helt över. Om ni har en kompis som också pottränar nu låt barnen gå nakna och leka med pottan. Julia och hennes kompis bråkade om vem som skulle sitta och kissa/bajsa och det tror jag hjälpte en del.
  3busfrön en sak som jag testat på mig själv, men inte på Julia, då hon inte haft förstoppning är att fylla katrinplommon med skållad mandel, en mandel i varje katrinplommon och blanda med gräddfil och socker..mumms..och det funkar jättebra.
  sötboll grattis till förlovningen!

 • Äldre 5 apr 21:18

  Här har det snöat mycket och även lagt sig lite, men nu är nästan allt borta. Jag var väldigt arg och irriterad över snön och över att Julia vaknade 6.30 och inte somnade om trots att hon sa att hon ville sova. Men sedan under dagen passade Julia och pappa att åka pulka (för sista gången för säsongen, hoppas jag) medans jag var och jobbade

 • Äldre 9 apr 12:01
  Melisabeth grattis till jobbet.
  Tess jag hade nog också satsat på kontorsjobbet. Dels för att det är ett helt år och dels för att du slipper jobba heltid på sommaren.
  För oss så är det också mamma som gäller, kanske för att jag jobbar 3 kvällar i veckan och då ser hon mig bara på morgonen. Men också nog för att pappa gillar att reta henne, trots att hon säger nej så fortsätter han. Blir så trött på det. Han verkar tro att hon är äldre än vad hon är. När vi har besök så vill hon att gästerna ska göra allt. Inte så kul att hänga med henne och kissa.
  Här är det också matvägran, men om ett par dagar tar vällingen slut och då blir det ingen mer, så vi får se om det kommer att bli bättre.
 • Äldre 10 apr 20:59

  Julia har alltid sovit i sin säng, och i eget rum från 2-månaders ålder. Hon sov nämnligen väldigt bra. 8 timmar i streck när hon var 1 månad och sen blev det bara längre och längre, så vid 2 månader sov hon 12 timmar i streck( riktigt ont i brösten fick jag då, fick pumpa ut varje morgon och kväll). Jag vaknade dock av hennes minsta rörelse, så då bestämde vi oss att hon lika gärna kunde sova själv-
  Idag var det tacos till middag. Julia äter bara tortilla bröd och gurka och säger att tacos är gott. Men sen fick hon i sig lite köttfärs också, så hoppas hon håller sig mätt under natten

 • Äldre 12 apr 09:15

  Julia är inte heller matglad, har inte varit det sedan vi började med fast föda. Äter dock bättre på dagis, grupptryck tror vi. Hoppas att tvåan blir mer matglad så han kanske smittar av sig.
  Idag blir det sista kvällen med välling, får se hur det går. Men nu säger hon allt oftare att hon är stor och på dagarna säger hon att hon inte längre behöver napparna, har dock annan åsikt om det på kvällen{#lang_emotions_laughing}. I början på juni är det tänkt att vi ska till Skansen och lämna nappar till kattungarana så får hon hål i öronen sen, som hon tjatat om i ett halvår nu. Vill egentligen inte att hon ska ha örhängen än, dels för att hon inte riktigt förstår att det kommer göra ont, och dels för att jag är rädd att hon kommer pilla där och händerna är inte alltid rena. Men hon vill så gärna, så då har vi sagt att man måste vara stor först och sluta med napp. Hade gärna velat sluta nu på en gång, men tror inte att det finns några kattungar än och om 2 veckor ska hon åka till Ukraina tillsammans med mormor och hälsa på morfar. Ska vara borta en månad. Jag ångrar redan att jag gått med på det, kommer sakna henne jättemycket. Min man ska också resa bort då och hälsa på sin släkt så jag ska vara helt själv. Ska passa på och jobba så mycket det går då för att få tiden att gå. Å andra sidan får jag en välbehövd vila då

 • Äldre 12 apr 21:01

  hade ingen aning om att de kunde krångla med maten. Äta måste man ju. Var inställd på att vara uppe hela nätterna, men det visade sig inte behövas, dock så har hon alltid varit kräsen när det gäller mat. Vi brukar också muta med glass ibland och ibland med tecknat. Hon älskar TV. Ibland säger hon att hon vill ha godis/glass precis innan vi ska äta och då säger vi att hon måste äta upp först.

 • Äldre 14 apr 11:29

  DP tråkigt att hon är sjuk nu, när våren äntligen börjar komma. Hon får krya på sig.

  Här har vi haft första natten utan välling och det gick över förväntan. Hon frågade efter välling på kvällen men då sa mannen att den var slut, kom lite gnäll, men sedan lugnade hon sig efter att ha druckit lite vatten. Sov 12 timmar sedan och vaknade med extrem aptit. Ville ha gröt, så när jag tog fram mjölken och började göra gröten ville hon ha mjölk, och sedan smothie, när hon såg att jag tar hennes yoghurt till smothien(den vanliga var slut) ville hon ha yoghurt också. Så hon har ätit riktigt bra..skönt..vågar man hoppas att det håller i sig?

Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.