• Tess82
    Äldre 17 Jul 14:21
    151072 visningar
    2830 svar
    2830
    151072

    MajMammor 2007 15

    La om taktiken och satt hos henne trots att hon var arg och skrek. Hon lugnade snart ner sig och kom på att hon både var hungrig och törstig så vatten och banan fick det bli. Sen hittade hon på det ena efter det andra, borsta tänderna, gå och kissa m.m. och vi myste och pratade en bra stund och 22.30 somnade hon tillslut utan att vara ledsen. Vaknade sedan en gång i natt och grät kanske 10 min men somnade om och sov till ca 8.30. Blev väl ungefär som jag förväntade mig att första natten skulle vara.


     


    Idag har vi varit till en levande fäbod några kilometer härifrån och tittat på djur. Linnea har klappat kalvar och matat höns, tittat på hästar och kattungar. Tog en fika där också innan vi åkte hem. Sen blir det grillning och en lugn kväll på hemmaplan.


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 17 Jul 22:28

    Dröjde länge innan Linnea ville bajsa annat än i blöja också men nu har hon gjort det på toaletten ett tag. Här används blöja fortfarande på natten men ska försöka sluta snart bara hon får vänja sig lite vid att vara utan napp först, en sak i taget.

    Idag gick läggningen långt över alla förväntningar. Hon ville att vi skulle läsa en saga och sen sa vi gonatt. Ropade ganska snart att hon behövde upp och bajsa men det blev inget. Sen sa jag att hon inte fick ropa hela tiden utan försöka sova. Hörde henne ligga och sjunga en stund sen ropade hon mamma lite försiktigt ett par gånger men blev tyst när hon inte fick nåt svar. Är ju ingen garanti för att natten blir lugn men skönt att slippa ett sånt hysteriskt utbrott som igår.


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 18 Jul 12:16

    Hela natten var lugn, jag hörsde henne en gång men tror nästan att hon pratade i sömnen för hon ropade "jag vill ha delfinen Erik". (Erik=storebror, delfinen=badleksak). Kanske hon halvt vaknade upp ur en dröm eller nåt. Sov till 7.30 imorse också så jag ska inte klaga.


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 19 Jul 09:54

    Tror hon kör varannan natt, var lite sämre att somna igår och vaknade flera gånger sen. Vid 4.20 kom hon intassande och skulle ligga hos oss och somnade och sov till 8.30. Jag sov inte lika bra och stel i ryggen, skulle aldrig klara samsovning eller kanske man vänjer sig. Vår säng är bara 160 cm också och med två som kan ta plats så blir det inte många cm kvar åt mig.


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 20 Jul 09:27
    Kavat, låter härligt att få koppla av lite innan bebisen kommer.

    Linnea har också alltid varit storätare men nu äter hon knappt nånting.

    Var har DP tagit vägen, hon brukar ju vara in och skriva ofta, har det kommit en bebis tro???
    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 20 Jul 10:31
    2Fina skrev 2010-07-20 10:14:47 följande:
    Nänä, ingen bebis hehe... lite förvärkar igår men dom försvann när jag skulle sova... nu är det dags för den första blodtryckskontrollen av två denna vecka.... vill verkligen att bebisen kommer ut så jag slipper åka på mvc två gåger per vecka. Men vi tror på första datumet som var den 22, har blivit bra, Leya född 22 maj och bebisen 22 juli (om man får önska)
    Då håller vi tummarna för den 22a.
    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 20 Jul 12:35
    2små2stora skrev 2010-07-20 10:36:12 följande:
    Jämna datum är bra Jag får väl hoppas på den 13 september jag då M är född den 13/1. J 12/5 och J12/6 så att sluta med 13/9 verkar bra
    Min storebror fyller år den 13/9
    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 20 Jul 18:38

    Var och hämtde mina linser idag för att testa, kommer hem och ska sätta i dem (ville inte ha direkt när jag skulle köra bil hem) och linsen går av på mitten det första som händer. Den hade vikt ihop sig och jag hade på vätska som han sa att man skulle innan man vek upp dem men den gick av ändå . Visste inte att de var riktigt så känsliga, nu får jag ju lov att köpa ett nytt par att testa med, fick ju bara ett till att börja med. Verkar inte vara meningen att jag ska ha linser för alltid är det nåt fel .


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 21 Jul 08:49

    DP, Går hos Specsavers, ska ringa dit idag och höra vad de säger.

    Tanuick, känner igen mig i det du skriver. Linnea är inne i en period då hon inte hör ett ord jag säger. Hörseln är det inget fel på för skulle jag viska glass så skulle hon höra direkt men allt annat är det värre med. Kan vara så enkelt att jag frågar vad hon vill ha att dricka, efter att ha frågat flera gånger så ger jag upp och sen blir hon arg för att hon inte fått nånting att dricka... suck säger jag bara.


    Här var natten lugn men hon vaknade 6.45 när sambon åkte till jobbet. Försökte få henne att somna om bredvid mig men det gick inte. Mulet och kan bli regn idag så jag vet inte vad vi ska hitta på. Känns som att det behövs lite aktivitet för att få dagarna att gå utan att det blir gnäll och trams hela tiden. Önskar att jag hade vänner med barn här i närheten så hade det varit lite lättare.


    Linnea -07
  • Tess82
    Äldre 21 Jul 12:38
    Mumia, stannar ni och badar vid långbryggan då? Vi brukar åka dit och bada, är ju barnvänligt när det är så långgrundt. Hoppas att det blir bra väder. Vi skulle ju kunna träffas en sväng om vi är hemma. Kanske ska åka och hälsa på min pappa i början på nästa vecka men inget bestämt än.
    Linnea -07
Svar på tråden MajMammor 2007 15