• Äldre 7 mar 20:09
  130704 visningar
  2830 svar
  2830
  130704

  MajMammor 2007 15

  zasata skrev 2010-03-07 20:05:12 följande:
  Redan rul?? vi hade mer tur förra lördagen och det blev äntligen av! Nu förösker jag få Ebba sova, tog bort napparna i fredags. vet inte vad det är med henne men gid vad hon skriker.. hon är billig om nån är sugen.
  Är i v 19, snart 20 tror jag.
 • Äldre 13 mar 11:01

  Krya på sjuklingarna!

  Syrra, hon är inte förstoppad?

 • Äldre 13 mar 11:32
  RosaNapp skrev 2010-03-13 11:09:00 följande:
  syrra: stackars liten. D P: säger samma sak där, men snart är det över. Det brukar ju hålla i sig några dagar med öppna koppor, även om det naturligtvis är irriterande när dom sitter på olämpliga ställen. Idag ahr V sprungit på dass massa gånger, men iallafall inte kissat på sig. Tydligen hade han druckit mycket nyponsoppa och någon sorts multivitaminjuice (som vi aldrig har hemma). Mycket citrus där i.
  Stackarn... Så trist när de inte gör rätt, när du tom. skickat med mat! Jag hade blivit jätte arg och ledsen för det är ju du som får ta konsekvenserna...

  Egentligen tycker man att de borde ta konsekvenserna av sitt handlande, men det funkar ju inte heller.
  Jag har fortfarande inte pratat med mina svärisar. Maken har försökt ett par gånger, men det har slutat med att han inte velat ringa igen då de bara fortsatt ösa ur sig skit om mig. Men i deras fall förstår de inte utan vände hela diskutionen om allergier mm mot mig att jag var idiot och inte gick att samarbeta med. De hade t.ex sagt att jag fick skylla mig själv att jag fick i mig gluten där i jul för jag är vuxen och äter själv! Men lilleman som också fick i sig var det i alla fall lite synd om. Att vi förmodligen fick i oss vid samma tillfällen för de slarvat, nej, det kan de inte förstå för allt är ju mitt fel.
  Konstigt att jag faktiskt har en himla massa goa vänner till skillnad från dem.
 • Äldre 13 mar 11:33

  RosaNapp, har ni tagit bort soja? För annars så brukar nyponsoppa och sådana där drycker även ofta innehåll sojasläktingar...

 • Äldre 14 mar 10:42
  Ahrodie skrev 2010-03-13 19:34:29 följande:
  DP: Det är lite svårt att säga vilka symtom som var vad eftersom det varit både celiaki och mjölkallergi och dom kan vara lite lika och även beroende av varandra. Men ja hon hade och får fortfarande om hon får gluten i sig, väldigt illaluktande diaréer. Det märks och känns direkt på lukten *urk*, den är väldigt speciell. Andra symtom har varit grinighet/argsinthet/ilska och svårt att sova i kombination med väldigt stort sömnbehov. Hon orkade inte vara vaken mer än 3 timmar åt gången och sov middag 2 gånger per dag 2 timmar åt gången. Hon har fortfarande samma symtom när hon får i sig sådant hon inte tål, blir jättetrött, argsint och irriterad samt numera ofta prickig . Under den glutenprovokation som gjordes blev hon så dålig att vi blev inlagda på dropp i 3 dygn, allt bara rann ur i form av ren vätska och slem och elektrolyterna var åt skogen. Enligt allergitester som är gjorda är hon inte allergisk mot någonting, men det är ganska uppenbart att hon är allergisk mot vissa saker, vi har nämligen tagit kort på hennes utslag efter vissa födoämnesintag samt kontakt med huden av vissa saker. Förra gången vi var där sa vi att vi skulle göra en lite mer noggran screening av allergier den här gången, mest för dagis skull.
  Om det inte visar på prick och RAST så försök få remiss till patchtest/lapptest. Görs ju tyvärr inte överallt i sverige, men visade på sonens allergier (reagerar ju bl.a. på kontakt med vete) vilket inte syntes på de andra testerna.
  Hoppas det går bra!
 • Äldre 17 mar 16:26
  2små2stora skrev 2010-03-16 17:03:53 följande:
  Nu har vi nog fått en förklaring på varför J har varit så dålig under vintern. Fick en lapp från köket idag att de nu har upptäckt att den sås de har gett till J har det varit soja i. Har funderat under en längre tid varför hon är så kass i magen titt som tätt.
    Usch vad trist, men vad bra att ni fått reda på vad det är.
  Min donna har slutat äta borta nu... I dag på dagis spottade hon ut maten och har bara ätit mindre och mindre.. Igår hos mormor (där hon brukar äta) så åt hon inte någon köttfärssås, som är det enda hon önskar sig i matväg. Får se vad läkaren säger... 
  Hon har klagat massor på magont efter dagisdagar, så nu tror jag inte att hon vågar äta för hon är rädd att få ont...
 • Äldre 17 mar 16:27
  RosaNapp skrev 2010-03-16 08:28:56 följande:
  Isfläckar och hårt packad snö som blivit is är vad som är kvar på gångvägar här, annars är iallaflal vägarna rena. Men det är ju skam i helvete att försöka ta sig ut på en bit gräsmatta eller så Men våren är ju på väg iallafall, vad mer kan man begära? Jag bor på västkusten, norr om Gbg. Igår var V väldigt rödprickig och jag vet inte vad han kan ha fått i sig som gett det. Jag hoppas att blodprovet för gluten ska ge resultat. Jag försöker få i lite havredryck i hans flingor och så för att vänja honom vid smaken så jag kan utesluta sojan också, men han bara spottar och fräser. Det GÅR verkligen inte och då är inte han den kräsna typen direkt.
  Usch då. När får ni svar?
 • Äldre 18 mar 17:15
  FruHeo skrev 2010-03-17 23:13:54 följande:
  /strong¶
  DP: klaffen läckte redan i höstas efter första endokarditen. Dock fick de inte bort alla bakterier så en månad efter att hon slutade med antibiotikan blev hon sämre igen. Tröttare, flåsigare, blålia, dålig syresättning. Så då fick hon antibiotika intravenöst nästan en månad och slutade för 1,5v sedan. Hon blev inte bättre för klaffen läckte rätt mkt men kardiologerna i gbg ville inte opa eftersom de ansåg att det var astman som var boven i dramat. Jag var inte så säker. Men efter mååååånga telefonsamtal, tårar, arga mail etc. så bestämde de sig för att opereria i alla fall. Screw them! För det var inte astman som bråkade, det var klaffen!!!! Jag tycker inte du är knäpp som skickar henne till dagis, jag menar, hon skiter väl i vilken dag det är. Låter snarare som att hon behöver lite stimulans och är så jävla less på att vara hemma med morsan! E & D: Ja det där med den blålilamarmoreringen inser man först efteråt, när man ser hur hon  "ska" se ut om man säger. Maken sa att det var som en chock, han insåg då hur bra det måste ha gått utan att en endaste doktor pratat med honom.
  Annars, Saga fick sin aortaklaff utbytt igår, tack gode gud för det. Ungen förvandlades från ett blålila orkeslöst paket till att vara en rosa varm unge. Visserligen ligger hon fortfarande i respirator, men alla mmsbilder/filmer maken skickar från sjukan tyder på att hon är rosa isf lila! Halleluja! Men nu är det ett litet litet steg i taget. Första steget är att hon ska få mindre ont så de kan ta henne ur respiratorn. Sedan, ja vi får väl se. Men usch så jobbigt det är att vara hemma, 30mil från sin älskade unge.
  *Sitter och grinar* Nej, inga gravidhormoner här nääej.
  Åhh, vad skönt att hon verkar må  så bra! {#lang_emotions_sunny}
  Hejja er som stod på er när ni hade rätt!!! Mammor och pappor har nästan alltid rätt för övrigt, man ska gå på känslan har jag lärt mig. Stor kram till dig och hoppas nu att hon blir kry snabbt och att du får träffa henne snart.
 • Äldre 18 mar 17:18
  RosaNapp skrev 2010-03-17 19:44:09 följande:
  K Kavat: vi ska till sjukhuset den 7 April för att ta blodprov. Det som skulle tagits två veckor efter att vi började med helt mjölkfritt och jag ringt och tjajat om . Vet inte vad sjukhuset sysslar med, att det ska vara så svårt? Nu är det nästan 3 månader efter start med mjölkfritt... Så det kommer väl ta sin lilla tid att få resultatet av det också kan jag tänka.
  MEN! Vad f-n. Ett glutenblodprov tar de på två röda ju! Jag hade ringt och tjatat att få en snabbare tid! Så här kan ni ju inte ha det! KRAM!

  När blodprov är taget brukar det ta ca 2 veckor, kanske lite till. Men sen ska man ju ha tid till gastro, om det nu visar på gluten och det kan också ta ett par månader och sen ev. väntan några veckor på svaret, beroende på hur det ser ut.

  Men jag hoppas inte det är gluten, tror mer på soja.
 • Äldre 22 mar 19:58

  Nejdå, här lever vi också!
  Lite lätt trött idag kan man säga. Ibland är barnen som änglar och ibland är de inte det. Dottern somnade dock och sov 2 timmar efter dagis!!! Hon som nästan aldrig sover middag, om hon inte är sjuk.. Har dock hänt efter dagisstart.. Hon var inte alls rolig när vi kom från dagis så det var rätt skönt, fast sen började sonen istället.
  Och så skaffar man en till frivilligt!

Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem