• Tess82
  Äldre 31 Oct 18:07
  139135 visningar
  2830 svar
  2830
  139135

  MajMammor 2007 15

  Här har trotsen blivit värre än nånsin den senaste veckan. Minsta lilla fel jag gör, om jag säger fel saker eller rör en leksak jag inte får röra så kan det bli världens utbrott. Hon hade ett nyss precis när vi skulle till att äta kvällsmat. Jag lät henne bara skrika för prata går ju ändå inte sen satte jag mig och skulle äta och hon började lugna ner sig och ville också äta som tur var. Nu är det bolibompa och sen dags att sova för imorgon är det dagis dags kl 6.45 efter att ha varit ledig en vecka. Linnea har varit ledig alltså, jag har jobbat, utom i fredags då det blev vab.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 2 Nov 20:38

  Skönt att höra att fler är inne i trotsåldern, känns som att det är lite mer som det ska vara då.

  Idag var det iaf lugnt ända tills nattningen som alltid är mer eller mindre jobbig då det ska tramsas och göras 100 saker för att dra ut på tiden jämt.

  Imorgon den här tiden eller lite senare så kommer äntligen sambon hem igen, hoppas bara att det inte blir några vulkanutbrott eller annat tok nu bara, läste att det var nåt pågång på Island igen...


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 6 Nov 15:51

  Morgon 6.30 igår och 7.10 idag trots lite senare kvällar än vanligt så idag blev det att sova middag för både mig och Linnea. Tyvärr så hann jag väl bara sova sisådär en kvart men skönt att vila lite ändå. Blev inte så många timmars sömn inatt då alla i familjen inte är så kvällströtta som jag och Linnea så det blir lite störande ljud från tv och sånt emellanåt.

  Skönt att ha gubben hemma igen i alla fall men tyvärr så pajjade värmen i min bil i tisdags så han måste mecka med den i helgen. Hoppas att det är nåt enkelt och inget som kostar massa pengar att laga nu bara.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 8 Nov 13:00
  2små2stora skrev 2010-11-08 11:55:35 följande:
  När kommer upp i tonåren tappar de både hörseln och förmågan att kunna svara på tilltal.
  Sån är Linnea nu också men såklart en tonåring går ju inte att ta under armen och bära ut i bilen när de inte vill klä på sig och gå hem . Får hoppas lite på att det blir mycket trots nu och mindre i tonåren men det är väl att hoppas på för mycket kan jag tro.
  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 11 Nov 09:44

  Linnea äter inte heller som hon ska, kan ta upp till en timme för henne att få i sig maten om hon inte är riktigt hungrig. Hon leker och pratar och gör allt annat än att äta sen kan hon säga att hon är mätt efter 2-3 tuggor.

  Linnea kan sätta på tvn men inte byta kanal. Måste ha 3 fjärrkontroller för att få igång allt (tv, boxer och surroundljudet) så det är väl lite för avancerat än så länge.


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 14 Nov 11:25

  Evsi, usch vad tråkigt med missfall igen, beklagar  .


  Linnea -07
 • Tess82
  Äldre 17 Nov 18:57
  RosaNapp skrev 2010-11-17 10:57:00 följande:
  syrra: vad kul att se

  Nu har V bestämt sig för vad han ska vara på lussefirandet. Hans storasyster ville vara Lucia och han ville också vara det, men så passade inte Luciakronan så då ska han vara tärna istället
  Och igår när jag beställde julkläder så skulle han ha kjol . Men jag har redan finbyxor tll honom så jag är inte så sugen på att köpa nytt (annars hade jag gärna köpt kjol till honom. Då hade f&f och övriga släkten fått spunk )
  Linnea har bestämt att hon ska vara pepparkaksgumma i år, har köpt kläder så nu får hon inte ångra sig så jag hoppas att de duger när det är dags.
  tanucik skrev 2010-11-17 13:12:03 följande:
  Julia bad mig att ställa Daniel på golvet idag för att se om han skulle börja gå då. Det gjorde han så klart inte, så då tyckte hon att jag skulle lägga honom på magen för att se om han skulle krypa, när han inte gjorde det, la hon sig bredvid honom och började visa hur man gör
  Vad gulligt att hon vill lära lillebror .
 • Tess82
  Äldre 19 Nov 10:08

  Finns det fler av barnen som glömmer bort att gå på toaletten? Linnea kissar på sig (alltså det blir vått i trosorna, inte helt nerkissad) minst en gång om dagen. Försöker påminna att hon måste gå på toa men hon är inte kissnödig sen 5 min senare så har det kommit kiss i byxan. Brukar inte fråga utan bara säga att nu måste du gå och kissa och ofta så kommer det ju kiss men det är lätt att glömma för oss också. Hur ska man göra? Tycker det är dumt om hon går och är våt nu när det är kallt ute så hon åke på uvi eller nåt sånt.


 • Tess82
  Äldre 19 Nov 13:58
  RosaNapp skrev 2010-11-19 13:56:13 följande:
  V gör det ibland, roligare att leka. Jag har som rutin att dom ska gå på toaletten innan vi ska äta, gå ut eller sova.
  Ja jag brukar också köra lite på rutin men när man har hämtat på dagis så blir det ibland bortglömt och resultatet blir ofta kiss i byxan då. Annars så har hon ju varit torr i över ett år men nu på sista tiden så har det blivit mer igen känns det som.
 • Tess82
  Äldre 24 Nov 09:04

  Grattis Ninnie till lilla Mario!


  Väldigt vad lugnt det var här inne då. Hur är vädret på olika håll i Landet då? Här i Rättvik har vi inte fått så mycket snö än men det är väl halv storm ute och snöar idag så vi får väl se hur det blir att ta sig till jobbet imorgon. Är hemma och är lediga idag som tur är.


Svar på tråden MajMammor 2007 15