• 2små2stora

    MajMammor 2007 15

    Hoppsan vi glömde visst att hålla koll på tiden.

    Här samlas vi mammor som fick våra godingar 2007 som visar sin egen vilja och vi fyller på skaran av barn med syskon.

    Men det är majmammor 2007 vi är {#lang_emotions_smile}


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Svar på tråden MajMammor 2007 15
  • RosaNapp

    Nope, här köps inte en massa saker. V brukar dock fråga "men kan vi köpa den nu och spara den till fredag?". Det är inga problem att köpa fredagsmys i förväg och ibland så frågar han efter en leksak istället för godis.
    Går med på det också då.

    Är sällan i leksaksbutiker eller så med dom. Jag brukar köpa leksaker över nätet istället, så slipper jag tjat när det är dags för det . Då står dom bredvid och kollar . Jag brukar fråga vad dom är intresserade av och så kollar vi efter sånt. Lättare för dom att få en överblick också, så blir dom inte så "blinda" och stirriga.

    V brukar numer, när han blir arg, säga "jag vill inte prata med dig nu". Tragglar hårt med honom att han ska gå iväg istället för att slåss. Det fungerar bättre och bättre.

    Det jobbigaste med honom är när han blir trött och jag varit lite kantig. Då törnar han omgående och sen är det utbrott. Men vi har en metod för det också så det går också bättre.

    Men lyssnar? Inte på att inte springa inne eller hoppa i min säng. Det är ju så roligt

  • cii

    Hej!

    Här har barnen inte varit annat än sjuka i nästan en månads tid. Jag kan ju lova att under den tiden var vi inte världens bästa kompisar direkt Jag var så TRÖTT på båda barnen. Sista veckan slängde jag mig sängen och bölade när Victor kom hem för allt var så hemskt! Hehe

    Theo har börjat visa attityd. Men han är så fruktansvärt känslig så det blir oftast som så att han bryter ihop när han är arg. Han kan "luftslåss" och såfort jag markera att det inte är okej så börjar han störtgråta och skrika. Då vet han inte riktigt vart han ska och hör INGENTING av vad man försöker säga.

    Lova däremot är en dynamitbrud redo att explodera när som det inte passar henne
    Hon kastar sig på golvet och skriker. Slår med händerna och fötterna i golvet. Om ändå blickar kunde döda....

    Annars är dem inne i en period då de faktiskt kan leka med varandra. Och det är jätteroligt att se.

    Vi har haft både hög feber, hosta, astma, maginfluensa och lunginflammation här. Så gnället har varit på topp
    NU är de dock friska och har varit på dagis hela veckan så jag har kunnat återgå till mina studier. Ligger bra efter =/

    Här är barnen också bortskämda med leksaker. Inte enbart från oss utan mor- och farföräldrarna är väldigt givmilda. Till både gott och ont ibland.
    Lite tråkigt när dem inte vill lyssna på att jag tycker Lova är för liten (1,5) för att äta GODIS ännu. Choklad kan jag sträcka mig till, men farmor kommer likförbannat med en HEL PÅSE till henne.. Och ger barnen glatt under barnpassning när vi inte är där.

  • Elof och Dagny

    3bus: typ samma problem då fast tvärtom. Johanna vill kunna lika mkt som sina bröder å Kira lika lite som Isolde. Bland det jobbigaste är att hon börjat prata bebisspråk titt som tätt å det kan man verkligen få spel på!

  • Elof och Dagny

    DP: Isolde fyller snart två så hon är ju för stor för tråden men tack ändå!

  • Elof och Dagny

    Här är inte vidare bortskämt, köper väldigt lite saker till barnen då de har så det räcker. Godis äts det inte mkt av å de får inte mkt om de är borta hos nån heller, de vet att vi inte tycker det behövs. De brukar få några bitar eller nån tablettask på lördagen och kanske lite popcorn på fredagen men det är allt. Och de vet om att det är så det är i vår familj så de är okej med det...

  • memba

    Mel: Tyvärr blir ju uppmärksamheten mindre när man fått en liten ... Brukar försöka kompensera det med badhus/bus å lekland när pengar och tid finns! Lät så bra det du skrev, jag fick lite dåligt samvete, så var tvungen att försvara mig! Kevin får betydligt mycket mindre uppmärksamhet nu stackarn!

  • Tess82

    Oj vad kul med lite fart i tråden igen. Här har vi saker så det svämmar över men det mesta har hon ärvt av syskon och kusiner och andra så vi behöver inte köpa saker. Blir väl nåt litet ibland om det är nåt alldeles särskilt hon vill ha. Skulle nog inte kalla henne bortskämd men hon har saker så hon kan då inte klaga.

    Verkar få förlängt på jobbet året ut så inkomsten är räddad ett tag till nu. Som sagt lite trist att pendla och bo borta ibland men jag måste ju ha ett jobb. Söker såklart annat hela tiden men det är inte det lättaste att få nåt, är nog knappast ensam sökande på de få jobb som finns lediga.

    Bara 3 veckor kvar tills vi åker till USA nu, börjar kännas lite pirrigt att lämna Linnea så länge men samtidigt så vet jag att hon är i goda händer och hon kommer att ha det bra medan vi är borta men det hjälper ju inte mot att jag kommer sakna henne nåt kopiöst.


Svar på tråden MajMammor 2007 15