• Tor 11 feb 2010 08:52
  120951 visningar
  2830 svar
  2830
  120951

  MajMammor 2007 15

  Hoppsan vi glömde visst att hålla koll på tiden.

  Här samlas vi mammor som fick våra godingar 2007 som visar sin egen vilja och vi fyller på skaran av barn med syskon.

  Men det är majmammor 2007 vi är {#lang_emotions_smile}


  ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
Svar på tråden MajMammor 2007 15
 • Tis 29 mar 2011 12:48

  Är det någon mer som har ett barn som säger att det är rädd för än det ena och det andra. J vill inte gå till dagis för hon är rädd för dagis och ena gången är det kompisarna och nästa gång är det fröknarna. 


  ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
 • Tudorj­ohanss­on
  Tis 29 mar 2011 13:29
  2små2stora skrev 2011-03-29 12:48:29 följande:
  Är det någon mer som har ett barn som säger att det är rädd för än det ena och det andra. J vill inte gå till dagis för hon är rädd för dagis och ena gången är det kompisarna och nästa gång är det fröknarna. 
  Japp sonen e likadan. Går inte kramas med pappa för han e rädd, nästa dag kan han inte komma när man ropar för då e han rädd, på dagis e han rädd :) Rädd för allt känns de som .
 • Tis 29 mar 2011 15:00
  2små2stora skrev 2011-03-29 12:48:29 följande:
  Är det någon mer som har ett barn som säger att det är rädd för än det ena och det andra. J vill inte gå till dagis för hon är rädd för dagis och ena gången är det kompisarna och nästa gång är det fröknarna. 
  Leya hade en period när hon sa att hon var rädd för allt, tror dock hon testade vad man "ska/kan" vara rädd för... sen får man ju uppmärksamhet när man är rädd

  Är lite less på dagis! Var bortbjuden på lunch i måndags så jag bad maken säga till på dagis att Leya inte kommer och att hno gärna vill byta dag till onsdag. När maken sen kommer hem talar han om att en fröken sagt att det är bra för Leya att hon får en ledig dag.... jaha, liksom... Sen hämtar mamma (mormor) henne en dag och då har dom sagt att Leya har bytt dag från tors till ons för att hon ska få gå på teater. Alltså får hon gå tis-ons istället för tis-tors. Nu har jag bestämt att jag ska försöka få Billy att sluta äta på natten (börjar jobba på fredag) så idag när jag kom så frågade jag lite dumt hur det blev med Leya på torsdag. Samma fröken säger igen "Ja, Leya är ledig då". Då frågar jag lite snällt om det går bra om hon kommer ändå eftersom jag ska försöka få Billy att sluta äta och säkert blir vaken en del på natten. Fröken svarar då: "men tar du en ledig dag på jobbet så inte tar du igen den senare då!". Jag ssvarar då att Leya har rätt till 15 timmar och enligt henne så skulle hon vilja ha många fler timmar på dagis och att om natten har varit bra så blir Leya hemma på torsdag men har natten varit jobbig så kommer hon. Blir less, snacka om att försöka få mindre barn.... och göra så att föräldrarna får dåligt samvete!!!
  »-(¯`v´¯)-> Leya -07 & Billy -10 »-(¯`v´¯)->
 • Tis 29 mar 2011 23:02

  DP: Så är det på dagis här med! Ingen flexibilitet alls! Nu har jag dock K hos dagmamma, och hon är toppen! Vi kör 3 dagar ena veckan och 2 dagar andra veckan, och alla dessa dagar 9-15!

  Cii: Var det du som skulle löneförhandla? Jag har jobbat som kontorsassistent med 120:- i timmen + 12% sem. ersättning! Nu är jag mammaledig men går in extra, håller på med bokföring, fakturering etc och har förhandlat mig till 150:- i timmen + sem.ersättning! Så ta nu inte för lågt!!

 • Ms Leia
  Ons 30 mar 2011 09:16

  Vi har en stor studsmatta till Tilly, men har glömt vart den är köpt. Genom någon leksaksaffär tror jag. Det är den vanliga stora med ett skyddsnät som brukar kosta runt 2000 kr.

 • Tess82
  Ons 30 mar 2011 17:52

  Cii, jag trivs jättebra med mitt jobb, har ju utbildat mig till ekonom så jag skulle nog hellre hålla på lite mer med den biten men arbetsplatsen och kollegorna är bra så jag klagar inte.

  Här har vi turen att ha ett väldigt flexibelt och bra dagis. Jag brukar vara ledig onsdagar men skulle jag få jobba extra eller byta dag så är det aldrig några problem.

  Linnea är också inne i en rädd-period. Hon är rädd för spöken och monster när hon ska sova men vi kör med öppen dörr och nattlampa så går det bra.


 • Ons 30 mar 2011 19:50

  Julia är också rädd för en del, dock inte när hon ska sova, konstigt nog. Annars är hon rädd för att tvätta händerna, för att vara ensam(men som sagt inte när hon ska sova), för att städa sitt rum. Så jag tror att en del "jag är rädd" används som "jag vill inte"

  Här har vi turen att ha 30h/vecka på dagis, så vi är nöjda med det. När jag jobbade så var jag alltid ledig en dag mitt i veckan och det var aldrig några problem om jag behövde byta dag. Men de är noga med att barnen till föräldrarlediga föräldrar går 9-15 och inte nån annan tid, men det tror jag har att göra med att den av personalen som öppnar dagis slutar sin dag 15 och den som stänger börjar 9. Så innan  9 och efter 15 är det en pedagog mindre och därför vill de ha färre barn


 • Ons 30 mar 2011 21:00

  Vi har hållit Leya hemma flera dagar pga magsjuka tidigare i år så vi utnyttjar verkligen inte dagis helt och hållet. Tycker det är fult av fröken att försöka få föräldern att få dåligt samvete!!

  Här är trotsen fruktansvärd just nu, det låter NEJ, jo (säger jag), NEJ, säger hon, sen om det är något som inte går hennes väg så är det gnäll, grin och små skrikutbrott (som tyvärr har smittats av från mig då jag har fruktansvärt dåligt tålamod när jag sovit dåligt ). Hoppas verkligen trotsen försvinner snart och hon blir lite mer ödmjuk På fredag börjar jag jobba!!


  »-(¯`v´¯)-> Leya -07 & Billy -10 »-(¯`v´¯)->
 • Ons 30 mar 2011 21:15

  DP- här känns det som trotsåldrarna avlöser varandraTungan ute, men generellt kan jag säga att Julia var lugnare innan lillebror kom, men det förstår jag. Tror att det blir bättre när de små blir mer självständiga och kräver mindre uppmärksamhet, samt när det blir varmare och man kan hitta på fler uteaktiviteter.
  Jag börjar jobba på lördag. Har sagt att jag inte vill gå efter någon schema till en början, utan ska bara ta extra pass. De lägger upp alla lediga tider på en sida på nätet, så då kan jag själv se om tiden passar mig.


 • Ons 30 mar 2011 21:34

  Jag börjar jobba lite extra nästa fredag Har 3 pass inbokade i april än så länge 1 pass i maj  och sedan går jag i tjänst 1 månad från midsommar innan jag ska vara ledig igen.


  ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...